Перегляд за Автор "Васильєв, С. В."
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВплив термічної обробки на насіннєві властивості спельти(2019) Станкевич, Г. М.; Васильєв, С. В.Метою даної роботи було дослідження впливу тривалості термічної обробки спельти на її схожість.
- ДокументДослідження геометричних характеристик зерна спельти(2019) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Овсянникова, Л. К.; Васильєв, С. В.Геометричні розміри зерна відіграють значну роль в обґрунтуванні режимів післязбиральної обробки зерна. В першу чергу, це стосується процесу очищення зерна від домішок, який вимагає правильного вибору форми і розмірів отворів решіт на сепараторах. Геометричні характеристики зерна входять у математичні моделі процесів сепарування, вентилювання, сушіння, здрібнення та інших.
- ДокументДослідження гігроскопічних властивостей нетрадиційних форм пшениці і ячменю(2019) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Васильєв, С. В.; Луніна, Л. О.Останніми десятиліттями в багатьох кранах Європи та в Україні значно зросла увага для ряду нетрадиційних форм зернових культур. Українськими вченими-селекціонерами створено нові сорти пшениці з підвищеною біологічною цінністю — плівчасту пшеницю спельту Зоря України – та нові сорти ячменю з підвищеними споживними і технологічними властивостями, серед яких особливо вирізняються голозерні форми, зокрема сорт Ахілес. Важливий вплив на стан зернової маси при сушінні, активному вентилюванні та зберіганні мають гігроскопічні властивості, зокрема рівноважна вологість зерна. Для таких недостатньо вивчених культур як спельта та голозерний ячмічь, гігроскопічні властивості практично не вивчені, шо і визначило мету проведеної роботи. Предметом досліджень було плівчасте (не обрушене) та обрушене (зі знятими плівками) зерно спельти сорту Зоря України, вирощеної у 2016 р. та зерно голозерното ячменю сорту Ахілес 2014 р. врожаю. Дослідження проводили загально прийнятим тензиметричним методом.
- ДокументДослідження гігроскопічних властивостей спельти(2018) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Васильєв, С. В.; Папук, Н. В.Для такої недостатньо вивченої культури як спельта, гігроскопічні властивості практично не вивчені, що і визначило мету проведеної роботи.
- ДокументДослідження розмірних характеристик зерна спельти(2022) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Васильєв, С. В.
- ДокументДослідження фізико-механічних властивостей полб’яних пшениць(2017) Кац, А. К.; Станкевич, Г. М.; Васильєв, С. В.; Кессар, Н. В.Метою виконаної роботи були дослідження фізико—механічних властивостей (ФМВ) та геометричних розмірів полб’яних пшениць у порівнянні з м’якою озимою, що дозволить обґрунтувати режими їх післязбиральної обробки та зберігання.
- ДокументДіяльність методиста як невід'ємний складник забезпечення якості вищої освіти(2021) Васильєв, С. В.; Лупол, С. В.
- ДокументЗерно полби – перспективна сировина для круп’яних продуктів оздоровчого призначення(2017) Васильєв, С. В.Проводяться дослідження полб'яної пшениці, які спрямовані на вивчення технологічних показників її якості, для обґрунтування напрямів цільового використання, розроблення раціональних режимів післязбирального оброблення та зберігання, зокрема сушіння, лущення, шліфування, пластифікування, з подальшим їх упровадженням на мукомельних і круп'яних заводах.
- ДокументЗерно полби – перспективна сировина для продуктів функціонального призначення(2017) Васильєв, С. В.; Папук, Н. В.Полба завдяки своєму складу може бути цінною сировиною для продуктів функціонального призначення, але необхідно вдосконалити технологію післязбирального оброблення цієї пшениці.
- ДокументПро практичний досвід освітнього співробітництва між ОНАХТ і Коледжем промислової автоматики та інформаційних технологій(2019) Андріяш, Т. П.; Васильєв, С. В.Сьогодні вища освіта в Україні перебуває на етапі реформування, що зумовлює необхідність створення нових моделей і форм організації навчального процесу, посилення уваги до підвищення професіоналізму науково-педагогічних працівників.
- ДокументФілософське розуміння здорового способу життя(2016) Васильєв, С. В.У Статутi Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров'я зазначено, що здоров'я - це «стан повного фiзичного, духовного й соцiального благополуччя, а не лише вiдсутнiсть хвороб i фiзичних вад». Iз фiлософського погляду здоров'я - це гармонiйне поєднання фiзичних i духовних якостей людини, мiра внутрiшньої та зовнiшньої рiвноваги.