Перегляд за Автор "Варанкіна, О. О."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення технології йогуртів функціонального призначення з використанням бета-каротину мікробіологічного походження(ОНАХТ, 2011-05-19) Варанкіна, О. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 „Технологія продуктів харчування”. Дисертацію присвячено удосконаленню та розробці технології та рецептур йогуртів з мікробіологічним бета-каротином задля подолання проблеми недостатності бета-каротину та вітаміну А в раціонах харчування українського населення. В роботі вирішено проблему нестійкості (окиснення) мікробіологічного бета- каротину в складі йогуртів шляхом підбору оптимальних технологічних параметрів та введення природних антиоксидантів. In vivo доведено антиоксидантну та геропротекторну дії йогуртів із вмістом стабільного бета-каротину мікробіологічного походження. На основі проведених досліджень удосконалено технологію, розроблено рецептури і нормативну документацію на виробництво йогуртів із вмістом стабільного бета-каротину із Blakeslea trispora. Розраховано додатковий економічний ефект виробництва йогуртів з мікробіологічним бета-каротином.