Перегляд за Автор "Валентюк, Н. О."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВплив процесів сушіння на хімічний склад амаранту(2016) Валентюк, Н. О.; Задорожний, В. Г.Мета дослідження — обґрунтування методів і режимів сушіння свіжозібраного зерна амаранту, що дозволять зберегти його споживні властивості.
- ДокументДослідження процесу сушіння зернових дрібнонасіннєвих культур(2017) Станкевич, Г. М.; Овсянникова, Л. К.; Валентюк, Н. О.; Юрковська, В. В.Проведені дослідження, на підставі яких отримані рівняння, що дозволяють прогнозувати процес сушіння дрібнонасіннєвих зернових культур за різних значень вологості, товщини шару зерна і тривалості підведення мікрохвильової енергії і продування зовнішнім повітрям.
- ДокументОобливості післязбиральної обробки зерна амаранту(2020) Валентюк, Н. О.; Станкевич, Г. М.Амарант, будучи широко відомим в країнах Америки, є досить новою для нашої країни культурою, яка цілком здатна набути масового поширення завдяки унікальності хімічного складу не тільки зерна, а й листостебельної маси. Розглянуто особливості післязбиральної обробки зерна амаранту.
- ДокументУдосконалення технології післязбиральної обробки та зберігання зерна амаранту(ОНАХТ, 2019-11-28) Валентюк, Н. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук (доктора філософії) за спеціальністю 05.18.02 «Технологія зернових, бобових, круп'яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур». Дисертація присвячена удосконаленню технології післязбиральної обробки та зберігання зерна амаранту, яка буде гарантувати належну його якість та безпечне зберігання. В роботі досліджено та визначено фізико-технологічні, аеродинамічні та гігроскопічні властивості зерна амаранту, його гранулометричний склад, теплофізичні характеристики, встановлено закономірності їх зміни та отримано емпіричні рівняння для їх розрахунку. Досліджено кінетичні закономірності конвективного, комбінованого конвективно-мікрохвильового та ІЧ сушіння амаранту та запропоновано їх математичний опис. Науково-обґрунтовані технологія та оптимальні режими сушіння зерна амаранту дозволяють отримати кондиційне за вологістю та якістю зерно, зменшити енерговитрати на його післязбиральну обробку. За результатами мікробіологічних досліджень і зміни хімічних показників якості зерна амаранту встановлено термін та умови його гарантованого зберіган- ня. Запропоновано удосконалені технологічні схеми, розроблено рекомендації з післязбиральної обробки амаранту та визначено економічну ефективність від впровадження рекомендацій роботи.
- ДокументУдосконалення технології післязбиральної обробки та зберігання зерна амаранту(2019) Валентюк, Н. О.Дисертація присвячена удосконаленню технології післязбиральної обробки та зберігання зерна амаранту, яка буде гарантувати належну його якість та безпечне зберігання. В роботі досліджено та визначено фізико-технологічні, аеродинамічні та гігроскопічні властивості зерна амаранту, його гранулометричний склад, теплофізичні характеристики, встановлено закономірності їх зміни та отримано емпіричні рівняння для їх розрахунку. Досліджено кінетичні закономірності конвективного, комбінованого конвективно-мікрохвильового та ІЧ сушіння амаранту та запропоновано їх математичний опис. Науково-обґрунтовані технологія та оптимальні режими сушіння зерна амаранту дозволяють отримати кондиційне за вологістю та якістю зерно, зменшити енерговитрати на його післязбиральну обробку. За результатами мікробіологічних досліджень і зміни хімічних показників якості зерна амаранту встановлено термін та умови його гарантованого зберігання. Запропоновано удосконалені технологічні схеми, розроблено рекомендації з післязбиральної обробки амаранту та визначено економічну ефективність від впровадження рекомендацій роботи.