Перегляд за Автор "Бордун, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 29
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ11935 Вологий корм для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Мардар, М. Р.; Бордун, Т. В.Вологий корм для собак, що містить м'ясо і м'ясні субпродукти, зернову сировину, сировину, що утримує жир, сіль, овочі, м'ясо-кісткове борошно, бульйон, який відрізняється тим, що як джерело вуглеводів, білка, вітамінів групи В використовують термічно оброблену зернову сировину, як джерело білка - рибне борошно, дріжджі кормові, дріжджі пивні і трав'яне борошно, як джерело вітамінів, мінеральних речовин та незамінних амінокислот - премікс для собак, кісткове борошно, як джерело ненасичених жирних кислот - жирову композицію, як джерело йоду - йодовану сіль при такому співвідношенні компонентів, мас. %: м'ясо 5,0-10,0 м'ясні субпродукти м'які (І, ІІ категорії) та кісткові 15,0-30,0 зернова сировина (термічно оброблена) 24,0-35,0 рибне борошно 2,0-5,5 м'ясо-кісткове борошно 2,0-5,5 дріжджі кормові 0,2-1,0 дріжджі пивні 0,3-1,5 трав'яне борошно 1,5-2,6 премікс для собак 0,2-0,3 кісткове борошно 0,7-1,0 жирова композиція 1,2-6,6 овочі 9,0-29,0 сіль йодована 0,1-0,2 бульйон решта. 2. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, рибу у кількості 4,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, водорості у кількості 2,0мас.% і желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 3. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, цикорій у кількості 1,0мас. %. 4. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить буряковий жом сухий у кількості 5,0мас. %, цикорій у кількості 3,5мас. %, желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 5. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 4,0мас.%, яєчний порошок у кількості 1,0мас. %.
- Документ42551 Спосіб виробництва вологого корму для домашніх тварин(2009) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.1. Спосіб виробництва вологого корму для домашніх тварин, що передбачає підготовку м'ясної та зернової сировини, жиру, приготування фаршу, фасування та стерилізацію готового продукту, який відрізняється тим, що додатково використовують рибну сировину, суміш сухих компонентів та біологічних добавок, овочі, причому як жировий компонент використовують жирову композицію, як м'ясну сировину додатково використовують м'ясо птиці або кроля та яловичі субпродукти І та II категорій, субпродукти птиці, при цьому з м'яса птиці та кроля попередньо видаляють трубчасті кістки, промивають, печінку жилують, нарізають на шматки масою 300-500 г, промивають в холодній воді та/або бланшують при кипінні протягом 15-20 хв., при гідромодулі 1:3, вимочують або промивають холодною водою серце та/або бланшують при кипінні 50-60 хв., при гідромодулі 1:3, легені вимочують та/або нарізають на шматки масою 300-400 г і бланшують при кипінні 50-60 хв., при гідромодулі 1:3, нирки жилують, розрізають вздовж пополам або на 4-16 частин, ретельно промивають або вимочують в холодній проточній воді, до видалення властивого їм запаху та/або бланшують при кипінні протягом 5-10 хв., при гідромодулі 1:1, рубець миють в теплій воді, зачищають, нарізають на шматки масою 400-500 г та/або бланшують при кипінні протягом 50-60 хв., при гідромодулі 1:3, мізки промивають та/або бланшують в киплячій воді 10-15 хв., при гідромодулі 1:3, м'ясо діафрагми та м'ясні обрізки оглядають, жилують і миють в чанах або мийних барабанах, селезінку очищують, жилують і миють в чанах або мийних барабанах та/або бланшують при кипінні 50-60 хв., при гідромодулі 1:3, вим'я звільняють від залишків жиру, розрізають на шматки масою 300-400 г та/або бланшують 35-40 хв., при гідромодулі 1:3, після бланшування яловичі субпродукти І та II категорій охолоджують до температури не вище 12 °С, субпродукти птиці очищають, миють в проточній воді та/або бланшують до розм'якшення, при гідромодулі 1:3, охолоджують до температури не вище 12 °С, рибну сировину очищають і промивають, підготовлені таким чином компоненти подрібнюють на вовчку з діаметром отворів решітки 2-3 мм, очищені зернові компоненти здрібнюють до розмірів частинок 3-4 мм, дозують та змішують, суміш зернових компонентів пропарюють, екструдують, екструдат охолоджують, подрібнюють і просіюють, сухі компоненти та біологічні добавки очищують від домішок, просіюють, здрібнюють, дозують і змішують, овочі калібрують, миють, обчищають, повторно миють, ріжуть і видаляють з них домішки та/або піддають бланшуванню до розм'якшення, охолоджують до температури не вище 12 °С, подрібнюють на вовчку з діаметром отворів решітки 2-3 мм, тваринні жири очищують, підігрівають, дозують та змішують із попередньо очищеною і здозованою рослинною олією та/або риб'ячим жиром, а також з антиокиснювачем та емульгатором, підготовлені таким чином компоненти обробляють у кутері або мішалці протягом 5-8 хв. до отримання однорідної мазеподібної маси, при цьому спочатку завантажують більш грубу сировину, потім більш м'яку і лускоподібний заморожений кістковий бульйон в кількості 4,5-5 % від маси основної м'ясної та/або рибної сировини, додають суміш сухих компонентів та біологічних добавок, суміш зернових компонентів, овочі, жирову композицію, причому в процесі кутерування рівномірно доливають кістковий бульйон, який одержують після виварювання кісток, для приготування якого трубчасту рядову кістку, кулаки від трубчастих кісток промивають в проточній холодній воді, рядову кістку після миття подрібнюють, кістки завантажують в двостінний котел, заливають водою при гідромодулі 1:3 і варять протягом 3,5-4 год. при температурі 95-96 °С, після закінчення варіння бульйон відстоюють і видаляють з поверхні жир, одержаний бульйон очищують, фільтрують на сітчастих фільтрах з отворами діаметром 0,7-0,8 мм. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як рибну сировину використовують рибу або продукти її переробки. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як жирову композицію використовують суміш рослинних олій соняшникової та/або кукурудзяної, та/або соєвої та тваринних жирів та/або свинячого, та/або курячого жиру, та/або риб'ячого жиру, а також антиокиснювача та емульгатора.
- Документ48241 Вологий комбікорм для кішок(2010) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.1. Вологий комбікорм для кішок, що містить м'ясо куряче II категорії, як м'ясний компонент, печінку, серце і вим'я яловичі, як субпродукти яловичі І категорії, рубець і легені яловичі, як субпродукти яловичі II категорії, рибу, зерно екструдоване подрібнене, борошно рибне як кормовий продукт харчових виробництв, жир яловичий і свинячий, як жировий компонент, вітамін А і таурин, як біологічно активні речовини, який відрізняється тим, що він додатково містить моркву та/або гарбуз, та/або буряк, як овочевий компонент, печінку та/або серце, та/або м'язовий шлунок птиці, як субпродукти птиці, а також бульйон, при цьому додатково комбікорм містить як м'ясний компонент м'ясо яловиче II категорії і кроля II категорії, як м'ясні субпродукти яловичі І категорії - м'ясні обрізки, мізки і нирки, як м'ясні субпродукти яловичі II категорії - селезінку і м'ясо стравоходу, як зерно екструдоване подрібнене - зерно пшениці та/або кукурудзи, та/або вівса лущеного, та/або ячменю лущеного, та/або сої, та/або крупи рисової, як кормові продукти харчових виробництв - борошно м'ясо-кісткове, борошно кісткове, дріжджі кормові та дріжджі пивні, як жировий компонент - жир курячий, кукурудзяну та/або соняшникову, та/або соєву олію, концентрат фосфатидний, вітамін Е або комплекс жиророзчинних вітамінів A, D, Е, як біологічно активні речовини - премікс для кішок, сіль кухонну та йодовану. 2. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить яєчний порошок, як кормові продукти харчових виробництв, у кількості 1,5-7,0 мас. %. 3. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить жир риб'ячий, як жировий компонент, у кількості 10,0-15,0 мас. %. 4. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить молоко сухе, як кормові продукти харчових виробництв, у кількості 3,0-7,0 мас. %. 5. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят він додатково містить борошно з водоростей, як біологічно активні речовини, у кількості 2,0-5,0 мас. %. 6. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кішок у період вагітності і лактації, старіючих кішок він додатково містить цикорій, як овочевий компонент, у кількості 1,0-4,5 мас. %. 7. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для старіючих кішок він додатково містить висівки пшеничні, як борошнисту сировину, у кількості 3,0-5,0 мас. %.
- Документ77603 Спосіб виробництва вологого формованого корму для домашніх тварин(2013) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.1. Спосіб виробництва вологого формованого корму для домашніх тварин, що передбачає підготовку м'ясної сировини - м'яса яловичого, курячого, кролячого та яловичих субпродуктів І та II категорій, субпродуктів птиці), рибної сировини, зернової сировини, суміші сухих компонентів та біологічних добавок, овочів і жирової композиції, приготування бульйону, фаршу, фасування і стерилізацію готового продукту, який відрізняється тим, що додатково готують соус і желе, а приготовлений фарш формують у вигляді шматочків різної форми та маси, які фасують в тару і заливають попередньо приготовленим соусом або желе. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що соус готують шляхом змішування муки із зернових компонентів, бульйону, овочів та солі, отриману суміш кип'ятять 10-15 хв., а отриманий таким чином соус проціджують через сито з діаметром 2-3 мм. 3. Спосіб за п.1, який відрізняється тим, що желе готують шляхом розчинення желатину в готовому бульйоні з наступним додаванням овочів та солі.
- Документ94651 Спосіб виробництва кормової добавки(2014) Єгоров, Б. В.; Кузьменко, Ю. Я.; Бордун, Т. В.Спосіб виробництва кормової добавки, що включає подрібнення, змішування відходів тваринного походження із зерновим наповнювачем, екструдування отриманної суміші і наступне пакування, який відрізняється тим, що зерновий наповнювач подрібнюють до розміру частинок 2-3 мм і змішують з щільним мідійним залишком при співвідношенні (80-90):(10-20), суміш екструдують при 110-130 °C і тиску 2-3 МПа, а отриманий екструдат охолоджують до температури, яка не перевищує температуру оточуючого середовища більше ніж на 10 °C, і подрібнюють.
- Документ95166 Вологий комбікорм для кішок(2011) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.1. Вологий комбікорм для кішок, що містить м'ясо куряче II категорії, як м'ясний компонент, печінку, серце і вим'я яловичі, як субпродукти яловичі І категорії, рубець і легені яловичі, як субпродукти яловичі II категорії, рибу, зерно екструдоване подрібнене, борошно рибне як кормовий продукт харчових виробництв, жир яловичий і свинячий, як жировий компонент, вітамін А і таурин, як біологічно активні речовини, який відрізняється тим, що він додатково містить моркву та/або гарбуз, та/або буряк, як овочевий компонент, печінку та/або серце, та/або м'язовий шлунок птиці, як субпродукти птиці, а також бульйон, при цьому додатково комбікорм містить як м'ясний компонент м'ясо яловиче II категорії і кроля II категорії, як м'ясні субпродукти яловичі І категорії - м'ясні обрізки, мізки і нирки, як м'ясні субпродукти яловичі II категорії - селезінку і м'ясо стравоходу, як зерно екструдоване подрібнене - зерно пшениці та/або кукурудзи, та/або вівса лущеного, та/або ячменю лущеного, та/або сої, та/або крупи рисової, як кормові продукти харчових виробництв - борошно м'ясо-кісткове, борошно кісткове, дріжджі кормові та дріжджі пивні, як жировий компонент - жир курячий, кукурудзяну та/або соняшникову, та/або соєву олію, концентрат фосфатидний, вітамін Е або комплекс жиророзчинних вітамінів A, D, Е, як біологічно активні речовини - премікс для кішок, сіль кухонну та йодовану. 2. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить яєчний порошок, як кормові продукти харчових виробництв, у кількості 1,5-7,0 мас. %. 3. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить жир риб'ячий, як жировий компонент, у кількості 10,0-15,0 мас. %. 4. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят, кішок у період вагітності і лактації, а також у період стресу він додатково містить молоко сухе, як кормові продукти харчових виробництв, у кількості 3,0-7,0 мас. %. 5. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кошенят він додатково містить борошно з водоростей, як біологічно активні речовини, у кількості 2,0-5,0 мас. %. 6. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для кішок у період вагітності і лактації, старіючих кішок він додатково містить цикорій, як овочевий компонент, у кількості 1,0-4,5 мас. %. 7. Вологий комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що для старіючих кішок він додатково містить висівки пшеничні, як борошнисту сировину, у кількості 3,0-5,0 мас. %.
- ДокументАналіз міжнародно-правових актів із захисту домашніх тварин(2019) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.Захист тварин (зоозахист) – це вид діяльності, направлений на покращення утримання і поводження з тваринами, запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Серед сучасних концепцій захисту тварин розрізняють благополуччя тварин і їх права.
- ДокументАналіз способів і технологій виробництва комбікормів для декоративної та співучої птиці(2022) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.
- ДокументВзаємозв’язок консалтингу і науки(2019) Бордун, Т. В.; Валевська, Л. О.На сьогодні попит на консалтингові послуги зростає, що обумовлено розвитком бізнесу та необхідністю підвищення ефективності його роботи. Фахівці вважають, що існує два підходи до визначення консалтингових послуг: широкий і вузький.
- ДокументГризуни – популярні домашні тварини(2017) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.Утримання гризунів і дрібних ссавців у якості домашніх тварин стає все більш популярним. До розповсюджених видів декоративних гризунів відносяться – хом’яки, щури, миші, піщанки, дегу, морські свинки, шиншили та кролики.
- ДокументЕфективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу(ОНАХТ, 2020) Басюркіна, Н. Й.; Бєлали, Н. С.; Бордун, Т. В.; Бровкіна, Ю. О.; Воєцька, О. Є.; Волошенко, О. С.; Гончар, О. С.; Гордієнко, Л. В.; Гушан, С. В.; Дорошенко, А. В.; Драч, А. Л.; Жигунов, Д. О.; Зейналов, Р.; Іванченко, Ю. В.; Іоргачова, К. Г.; Карпінська, Г. В.; Коваленко, О. О.; Константинова, Т. В.; Корчагіна, К. І.; Котляр, Є. О.; Котюжинський, А. Р.; Кулькіна, І. О.; Малишкін, В. В.; Мащенко, О. І.; Молдован, А. В.; Моргунова, Ю. В.; Приходько, Л. С.; Просолович, О. Б.; Савченко, Т. В.; Салавеліс, А. Д.; Свистун, Т. В.; Соколова, В. I.; Соц, С. М.; Тележенко, Л. М.; Тітлов, О. С.; Турленко, Н. В.; Хоренжий, Н. В.; Шалений, В. А.; Швець, М. В.; Швець, Ю. В.; Шикунова, К. В.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інноваційно-інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці України. Досліджено інвестиційну привабливість харчових, переробних і аграрних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу в регіонах України. Обгрунтовано пропозиції стосовно інноваційно-інвестиційного розвитку бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів закладів вищої освіти.
- ДокументЗабезпечення якості викладання дисципліни «Система технологій»(2019) Воєцька, О. Є.; Бордун, Т. В.; Чернега, І. С.Відповідно до навчальних планів підготовки бакалаврів за спеціальністю «Менеджмент» вивчення дисципліни «Система технологій» передбачено у другому семестрі. Проблема викладання дисципліни пов’язана з тим, що студенти-першокурсники ще не чітко уявляють зміст майбутньої професійної діяльності.
- ДокументИспользование процесса экструдирования при производстве комбикормов для декоративной птицы и грызунов(2017) Бордун, Т. В.Процес экструдирования, учитывая все его положительные стороны, был взят за основу получения полнорационных комбикормов для декоративной птицы и грызунов. Это дает возможность создать качественную, полезную и безопасную продукцию для певчих птиц и грызунов.
- ДокументИспользование современных лабораторных установок при изучении технических дисциплин(2019) Воецкая, Е. Е.; Бордун, Т. В.На кафедре «Технологии комбикормов и биотоплива» Одесской национальной академии пищевых технологий для обучения студентов по специальности «Технологии хранения и подготовки зерна» был установлен пресс-экструдер марки ЕЗ-150, что дало возможность приобщить студентов к изучению нового технологического процесса на современном промышленном оборудовании. Рассмотрены основные функции программного обеспечения автоматической системы сбора данных и управления, которой оснащен пресс-экструдер.
- ДокументЛабораторний практикум - невід’ємна складова частина навчального процесу(2020) Воєцька, О. Є.; Бордун, Т. В.
- ДокументЛузга пленчатых видов пшеницы как сырье для производства твердого биотоплива(2018) Бордун, Т. В.; Кустов, И. А.Проведены исследования, целью которых стало изучение основных физико-химических показателей лузги спельты в качестве сырья для производства твердого биотоплива.
- ДокументМетодологічні основи щодо розробки робочих програм практики(2017) Воєцька, О. Є.; Бордун, Т. В.; Браженко, В. Є.Основне завдання робочих програм практики полягає в тому, щоб чітко спланувати та регламентувати всю діяльність студентів і викладачів у період її проведення.
- ДокументНайпопулярніші тварини-компаньйони в Україні(2016) Єгоров, Б. В.; Бордун, Т. В.З огляду на основне цільове призначення тварин у господарській та будь-якій іншій діяльності незалежно від виду (породи) тварини поділяються на такі категорії: домашні тварини, тварини-компаньйони, тварини, яких використовують у культурно-масових заходах, службові тварини, лабораторні тварини, дикі тварини.
- ДокументНаукова діяльність – як складова розвитку кадрового потенціалу закладів вищої освіти(2022) Бордун, Т. В.
- ДокументОрганізація науково-дослідної роботи студента при викладанні дисципліни «Методологія наукової творчості»(2018) Чернега, І. С.; Макаринська, А. В.; Воєцька, О. Є.; Бордун, Т. В.Науково-дослідна робота студентів (НДРС) є невід’ємною складовою частиною навчального процесу, ефективним засобом підвищення якості підготовки і виховання сучасних спеціалістів, здатних творчо використовувати в практичній діяльності досягнення науково-технічного прогресу.