Перегляд за Автор "Болтенкова Ольга"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва пшеничного борошна вищого гатунку ТМ «Хуторок»(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2024) Болтенкова ОльгаАктуальність Покупець обирає продукцію зазвичай на основі кількох критеріїв, включно з якістю продукту, ціною, брендом, пакуванням, свіжістю, безпекою, репутацією виробника та іншими факторами. Від виробництва якісного та безпечного продукту залежить успішне просування його на споживчому ринку і його здатність конкурувати з аналогічними харчовим продуктами. Борошно є продуктом першої необхідності, а від її властивостей залежить якість продукції, що випускається кондитерської, хлібопекарської, макаронної промисловістю і сферою громадського харчування. При виробництві борошна необхідною умовою є впровадження системи НАССР, яка допомагає контролювати такі небезпеки, як забруднення мікроорганізмами, металевими частинками, хімічними речовинами та іншими зовнішніми забруднювачами. Застосування НАССР у виробництві борошна дає змогу встановити критичні контрольні точки, де можуть виникнути небезпеки, і розробити систему моніторингу та контролю для їх запобігання. Тому метою даної кваліфікаційної роботи є проведення технологічної експертизи виробництва борошна пшеничного вищого гатунку торгівельної марки «Хуторок» та розробка НАССР-плану його виробництва. У роботі були розглянуто такі питання: ознайомлено із асортиментом підприємства ТОВ ""Зовнішторгресурс"", що виробляє борошно пшеничного фасоване вищого сорту торгівельної марки «Хуторок»; здійснено аналіз технологічного процесу виробництва та аналіз технологічно-транспортного обладнання виробництва; проведено технологічну експертизу виробництва борошно пшеничного вищого гатунку; визначено можливу фальсифікацію та дефекти виробництва даного виду продукту; проведено аналіз небезпечних чинників при виробництві борошна пшеничного ТМ «Хуторок» та розроблено план НАССР; визначено шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища підприємства та розрахована економічна ефективні впровадження НАССР при виробництві. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва пшеничного борошна вищого сорту Предмет дослідження: ДСТУ 3768:2019 Пшениця. Технічні умови, ДСТУ 2209- 93. Борошно, побічні продукти, відходи. Терміни і визначення, ГСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови, помел, небезпечні чинники технології, план НАССР. Робота обсягом 104 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 38 найменування (4 сторінки), 7 рисунків (4 сторінки), 20 таблиць (14 сторінки) та додатків (10 сторінок).