Перегляд за Автор "Безбах, І. В."
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107734 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона.
- Документ107735 Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для сушіння харчових дисперсних продуктів, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифона, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифона, корпус виконано герметичним, в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та колектор для відведення пари продукту.
- Документ107736 Пристрій для випарювання харчових рідин(2016) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для випарювання харчових рідин, що містить корпус, усередині якого розміщено ротор, виконаний у вигляді ротаційного термосифону, який відрізняється тим, що ротор виконано у вигляді ротаційного шнекового термосифону, корпус виконано герметичним, а в корпус вмонтовано патрубок для завантаження продукту та відведення вторинної пари.
- Документ130467 Пристрій для нагрівання харчових рідин(2018) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Шишов, С. В.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання харчових рідин, що містить корпус, всередині якого розміщено ротор, сполучений з випарником, який відрізняється тим, що ротор виконаний у вигляді вертикального ротаційного шнекового термосифона, випарник виконаний у вигляді конуса, при цьому частина випарника безпосередньо контактує з продуктом, а корпус установлений на валу з можливістю переміщення.
- Документ44160 Спосіб теплової обробки дисперсних матеріалів(2009) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Донкоглов, В. І.1. Спосіб теплової обробки дисперсних матеріалів при попередньому кондуктивному прогріванні матеріалу до температури сушіння за допомогою двофазного циркуляційного контуру, з додатковим двофазним випарно-конденсаційним контуром та з рециркуляцією топкових газів, який відрізняється тим, що сушіння матеріалу здійснюється при кондуктивному підведенні теплоти до рухомого шару матеріалу від тепловіддавальної поверхні додаткового двофазного випарно-конденсаційного контуру. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що відведення пароповітряної суміші в атмосферу здійснюється через канали на корпусі шахти та колектори.
- Документ97592 Пристрій для сушіння дисперсних матеріалів(2015) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.Пристрій для сушіння дисперсних матеріалів, що включає сушильну камеру, шаровий підігрівач, газохід, термосифон, конденсаційна ділянка якого розташована всередині шарового підігрівача, а випарна ділянка в газоході, який відрізняється тим, що конденсаційна ділянка термосифона шарового підігрівача виконана у вигляді торових камер, з'єднаних пучками труб з нахилом 50…60°, а в корпусі сушильної камери виконано канали, для відведення насиченого вологою повітря за допомогою вентилятора.
- Документ97593 Пристрій для нагрівання дисперних матеріалів(2015) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Кондратенко, О. А.; Зиков, О. В.Пристрій для нагрівання дисперсних матеріалів, що містить кульовий підігрівач, газохід і термосифон, конденсаційна ділянка якого розташована всередині кульового підігрівача, а випарна ділянка - в газоході, який відрізняється тим, що конденсаційна ділянка термосифона кульового підігрівача виконана у вигляді тороподібних камер, з'єднаних пучками труб з нахилом 50…60°.
- Документ97806 Пристрій для теплової обробки неньютонівських рідин(2015) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Воскресенська, О. В.Пристрій для теплової обробки неньютонівських рідин, що містять корпус, всередині якого розміщено ротор, який відрізняється тим, що ротор виконаний у вигляді ротаційного термосифону, а корпус розташовано під нахилом 30-45°.
- ДокументДослідження впливу режимних та конструктивних параметрів при обробці в’язких та дисперсних продуктів в апаратах на базі ротаційних термосифонів(2018) Бурдо, О. Г.; Безбах, І. В.; Зиков, О. В.; Шишов, С. В.Ключовими процесами виробництва є концентрування, термообробка, сушіння, які відрізняються високою енергоємністю. Вищеперераховані проблеми, зумовлюють необхідність розробки нових ефективних апаратів. Проведені дослідження, об'єктами яких є, як увесь технологічний ланцюг виробництва й енергоємне устаткування, так і продукти, що обробляються. Експериментальні дослідження проводились за періодичною схемою. Варіювались режимні параметри: кут нахилу ротаційного термосифону (РТС), частота обертів РТС, тиск у конденсаторі РТС, потужність, що підводиться. Початкова вологість продуктів вибиралась згідно технологічним вимогам. Зволоження зерна перед дослідженнями, розрахунки коефіцієнтів тепломасовіддачі проведено за стандартними методиками.
- ДокументЕкспериментальне дослідження переміщення матеріалоповітряних потоків в укриттях норійних та конвеєрних ділянок(2022) Гапонюк, О. І.; Безбах, І. В.; Гончарук, Г. А.
- ДокументЕнергетичні дослідження та теплова модернізація гімназії № 5, м. Одеса(2017) Безбах, І. В.; Чабанюк, В. Р.; Воронко, О. Ю.; Супрунець, Є. М.
- ДокументЕнергоефективні апарати для термообробки та сушіння в’язких і дисперсних харчових продуктів(2012) Безбах, І. В.; Латанський, Є. В.
- ДокументМоделювання процесів теплообміну в шнековому апараті на базі ротаційного термосифону(2020) Безбах, І. В.; Шишов, С. В.
- ДокументНауково-технічні основи створення рекуперативних сушарок та термомеханічних агрегатів для обробки в’язких і дисперсних харчових продуктів(ОНАХТ, 2018-12-12) Безбах, І. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертація присвячена розробці науково-технічних основ для розробки нового класу обладнання: рекуперативних сушарок і термомеханічних агрегатів для обробки в’язких і дисперсних харчових продуктів. На першому етапі методами енергетичного менеджменту встановлено, що технології ключових операцій виробництва харчових продуктів - концентрування, термообробка, сушіння відрізняються високою енергоємністю. В результаті аналізу сучасних принципів енергопідводу обґрунтовано, що застосування теплових труб, термосифонів, ротаційних термосифонів дозволить отримати наступні переваги: скорочення ланцюга трансформації енергії; сполучення в апараті декількох технологічних процесів; інтенсифікація тепло-масообміну; адресна доставка енергії до продукту; збільшення надійності конструкції апарата; рекуперація теплоти. Проаналізовано стан техніки для випарювання, термообробки харчових неньютонівських рідин, виявлені переваги й недоліки традиційних випарних апаратів. Розроблено класифікацію термомеханічних агрегатів. Розглянуто шляхи інтенсифікації процесів теплопереносу у випарних апаратах. Проаналізовано стан техніки для сушіння зерна, енерговитрати і якість зерна при сушінні. Розглянуто принципи підвищення енергетичної ефективності технологій сушіння, переваги й недоліки існуючих конвективних сушарок. Приведено схеми рекуперативних зерносушарок. Розроблено класифікацію апаратів для сушіння й теплової обробки дисперсних харчових продуктів. Сформульована загальна наукова проблема, робочі гіпотези, мета, завдання і етапи аналітичних і експериментальних досліджень. Специфічність поставлених задач потребує доповнення існуючого аналітичного опису процесів: внутрішньої і зовнішньої задачі теплопереносу в системі конденсатор ротаційного термосифону-продукт при випарюванні харчових неньютонівських рідин; в системі конденсатор рекуперативної сушарки-дисперсний продукт; для внутрішньої і зовнішньої задачі теплопереносу в системі конденсатор ротаційного термосифону- дисперсний продукт. Об'єктами досліджень є як весь технологічний ланцюжок виробництва й енергоємне встаткування, так і продукти які обробляються. Розглянуто характеристики неньютонівських харчових рідин, дисперсних продуктів як об'єктів дослідження, наведено їх класифікацію. Для досягнення поставленої мети обґрунтовано методики, створено експериментальні стенди для комплексних досліджень, проведено експериментальні дослідження та визначено вплив режимних параметрів на кінетику процесу: сушіння дисперсних продуктів в рекуперативній сушарці; випарювання неньютонівських рідин в термомеханічних агрегатах на базі ротаційних термосифонів; сушіння дисперсних продуктів в термомеханічних агрегатах на базі ротаційних термосифонів. Використано наступні методи досліджень: теорія подібності, методи теплофізичного моделювання, експериментальні дослідження з використанням контрольно-вимірювальної апаратури, методи енергетичного аудиту та менеджменту, математичне моделювання з використанням комп'ютерної техніки та прикладних програмних пакетів (Microsoft Excel, об’єктно орієнтована мова програмування Delphi). Для вирішення диференціальних рівнянь використовувалися чисельні і аналітичні методи. Для термообробки, концентрування неньютонівських харчових рідин розроблено установку, в якій енергія згоряння палива передається до продукту за допомогою ротаційного термосифону. Для сипких продуктів розроблено рекуперативну сушарку, в якій енергія згоряння палива передається до продукту за допомогою двофазного випарниково-конденсаційного контуру. Це дозволяє максимально повно використовувати енергію палива при забезпеченні екологічної безпеки продукту. Для сипких продуктів розроблено сушарку, в якій енергія згоряння палива передається до продукту за допомогою ротаційного термосифону. Досліджено кінетику процесу сушіння дисперсних продуктів у сушарці на базі ротаційного термосифону: визначено коефіцієнти тепловіддачі від конденсатора ротаційного термосифону до продукту; отримано термограми при сушінні; криві сушіння; залежність питомих енерговитрат на сушіння від температури поверхні конденсатора у сушарці на базі ротаційного термосифону. Проведено експерименти на стенді «Рекуперативна сушарка», на який було додатково встановлено теплообмінник для конденсації пари вологого повітря. Проведено узагальнення отриманих експериментальних даних та розроблено методики для розрахунку та оптимізації розроблених апаратів. Алгоритми розрахунку розроблених апаратів на представлені як сукупність окремих блоків. Розроблені моделі реалізовані на ЕОМ. Розроблені програми розрахунків можуть бути використані як для поглиблення аналізу внутрішнього механізму сушіння, випарювання так для розрахунку параметрів інноваційних сушарок, апаратів для термообробки. Проведено оцінку енергетичної ефективності застосування схеми із ротаційним термосифоном у лінії з виробництва томатної пасти. Впровадження апарату з РТС проведено на відкритому акціонерному товаристві «Концерн Хлібпром» на лініях з термообробки в’язких та дисперсних середовищ. Розраховано економічну ефективність впровадження нової системи зерносушіння. Вихідними даними для розрахунків є режимні характеристики, компоновочні параметри рекуперативної зерносушарки. Розрахунок проведено для ДП "Гайсинсь кий комбінат хлібопродуктів" ВАТ «Концерн Хлібпром». Розроблено конструкцію сушарки на базі термосифонів. Наведено опис конструктивних рішень зерносушарки на базі термосифонів, продуктивністю 6 т/год, з термосифонним шаровим підігрівачем зерна й теплогенератором, що забезпечує екологічно безпечну технологію сушіння. Виготовлено основні вузли дослідного зразку сушарки на базі ТС. Прийняті робочі гіпотези підтверджуються результатами виробничих випробовувань розробленої інноваційної техніки, яка використовує ефект адресної доставки енергії.
- ДокументОсобливості проведення лабораторних робіт в дистанційному режимі(2022) Зиков, О. В.; Безбах, І. В.; Всеволодов, О. М.
- ДокументРозвиток конструкцій рекуперативних зерносушарок на базі термосифонів(2022) Безбах, І. В.
- ДокументРозробка шнекового термосифонного термомеханічного агрегату(2021) Безбах, І. В.; Шишов, С. В.
- ДокументІнтенсифікація термообробки неньютонівських харчових рідин в апараті з ротаційним термосифоном(Одес. нац. акад. харч. технологій, 2002) Безбах, І. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертація присвячена питанням створення термомеханічних агрегатів на основі ротаційних термосифонів (РТС), розробці методів їх розрахунку та оптимізації. Обгрунтована необхідність застосування термомеханічних агрегатів з РТС для обробки харчових неньютонівських рідин (ННР). Виконані дослідження доводять ефективність застосування апарата з РТС для рідин неньютонівської групи. Отримана оригінальна розрахункова методика для апаратів з РТС. Проведено комп'ютерне моделювання процесів тепловіддачі в апаратах з РТС. Визначена група харчових ННР для якої застосування РТС максимально ефективне. Виконано розрахунок та аналіз ефективності застосування апарата з РТС в лінії по виробництву яблучного повидла.