Перегляд за Автор "Аксютіна, Юлія Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроектування м’ясокомбінату в Одеській об-ласті з розробкою цеху по виробництву про-дукції широкого асортименту з харчової крові(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Аксютіна, Юлія ЮріївнаХарчову кров забійних тварин відносять до джерел сировини для отримання харчової продукції. Високі вміст білка, мінеральних солей, вуглеводів і вітамінів визначило широке використання крові на виробництво харчової продукції. При цьому харчова цінність білків крові аналогічна білкам м’яса. У натуральном вигляді кров характеризується високої харчової цінністю і високім вмістом води, що сприяє її швидкому псуванню під впливом мікроорганізмів. Тому кров, яку отримують при переробки забійних тварин на м’ясокомбінатах, консервують або переробляють в різноманітні види харчової і технічної продукції. У зв’язку з цим у дипломному проекті розглядаються різні технології переробки харчової крові. Для чого в проекті проведені необхідні технологічні розрахунки, у тому числі сировинні, складені технологічні схеми виробництва продукції широкого асортименту, визначена кількість технологічного обладнання та працівників виробництва, проведені інженерно-технологічні розрахунки, визначені економічні показники та термін окупності цеху по переробки харчової крові..