Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Акопян Анна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка технології десертів діабетичної направленості (проект кафе)
    (ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Акопян Анна
    Актуальність теми. Актуальність дослідної роботи обумовлена тим, що на сьогоднішній день цукровий діабет посідає одне з головних місць у структурі ендокринної патології. Цукровий діабет є поширеним хронічним захворюванням, коли рівень глюкози в крові зростає внаслідок порушення продукції інсуліну або нечутливості до нього, тобто спостерігають неповне перетворення глюкози в енергію. Це захворювання призводить до великої кількості серйозних проблем зі здоров’ям. Кількість хворих на цукровий діабет постійно збільшується, що вказує на глобальну епідемію в усьому світі. Метою кваліфікаційної роботи розробка десертних страв діабетичного призначення, вивчення функціональних властивостей сировини, що є основою десертів, опис технології приготування, встановлення стандартів якості на основну та допоміжну сировину, створити проект кафе, до меню якого включені розроблені десерти Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести пошук та аналіз патентно-інформаційних та літературних джерел з встановленої наукової тематики; - розробити технологію приготування діабетичних десертних страв, з метою розширення раціону харчування у споживачів, які страждають на цукровий діабет; - на завершення наукових досліджень для нових десертних страв провести органолептичну оцінку якості; - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму; - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки в проектованому закладі; - розрахувати показники економічної ефективності процесу розробляння діабетичних десертів й встановити термін його окупності.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок