Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Абдулазіз Абду Яхья Аббас"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Отримання та використання глюкозооксидази в технології харчових продуктів
    (2007) Абдулазіз Абду Яхья Аббас
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за фахом 03.00.20 – біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена розробці технології отримання внутрішньоклітинної глюкозооксидази із штама гриба Аsp. niger АТСС 166808 та його використання для виробництва діабетичних фруктовоовочевих нектарів. Встановлено параметри культивування гриба Аsp. niger на живільних середовищах, які складаються з суміші глюкози і сахарози в концентраціях 20 г/дм3 та забезпечують максимальне продукування глюкозооксидази. Розроблено параметри екстракції внутрішньоклітинної глюкозооксидази з біомаси гриба Аsp. niger, її концентрування та очищення. Розроблено метод імобілізації препарата глюкозооксидази в поліакриламід ний гель. Надано характеристику фізико-хімічних властивостей розчинної та імобілізованої форм фермента. Досліджено та встановлено параметри процесу гідролізу сахарози інвертазою, визначено закономірності впливу на ступінь інверсії масової частки цукру, фермента, температури. Досліджено процес окислення водних розчинів глюкози, інвертного сиропу глюкозоокисдазою. Встановлено оптимальні параметри: масова частка глюкози в розчині 5 г/100 г, глюкозооксидози 36,2 од/г глюкози, рН 5,0 – 5,5. Розроблено технологію виробництва діабетичних фруктозо-глюконових сиропів та нектарів спеціального призначення з мангового та морквяного пюре. Досліджено біохімічний склад одержаних нектарів.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок