Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ільєва, О. С."

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    141485 Композиція інгредієнтів для приготування фруктово-овочевого напою
    (2020) Безусов, А. Т.; Нікітчіна, Т. І.; Мирошниченко, О. М.; Ільєва, О. С.
    Композиція інгредієнтів для приготування фруктово-овочевого напою, що містить яблучний сік, овочевий сік, борошно зернової культури і висококалорійний компонент, яка відрізняється тим, що як овочевий сік композиція містить сік імбирний, як борошно зернової культури вона містить борошно гречки, а як висококалорійний компонент - солодовий екстракт із пророщеного ячменю.
  • Документ
    Використання інформаційних технологій навчання при викладанні технологічних дисциплін
    (2021) Мельник, І. В.; Ільєва, О. С.
  • Документ
    Дослідження впливу попередньої обробки на водоутримуючу здатність рослинної сировини
    (2021) Ільєва, О. С.
  • Документ
    Методи організації самостійної роботи майбутніх технологів для розвитку професійних навичок
    (2018) Мельник, І. В.; Ільєва, О. С.
    В даній статті були розглянуті методи організації самостійної роботи майбутніх технологів для розвитку професійних навичок.
  • Документ
    Наукові основи вдосконалення санітарного контролю безпеки харчової сировини і продуктів її переробки
    (2017) Пилипенко, І. В.; Пилипенко, Л. М.; Ямборко, Г. В.; Котляр, Є. О.; Ільєва, О. С.
    Проведено аналітичний моніторінг санітарних вимог до різних груп харчової сировини і продуктів її переробки згідно принципів НАССР та комплекс експериментальних досліджень з визначення мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales як показника відповідності їх санітарної якості та безпеки Євроінтеграційним критеріям. Мета роботи - розробка наукових основ прискореного визначення санітарної якості та безпеки харчової сировини і продуктів її переробки шляхом диференційованої молекулярно-біологічної діагностики мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales за їх генетичними детермінантами, а також наукове обґрунтування методології досліджень з урахуванням сучасних умов і принципів НАССР.
  • Документ
    Переваги системи HACCP
    (2020) Ільєва, О. С.
    Впровадження системи аналізу небезпек і контролю в критичних точках HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), дає змогу ідентифікувати, оцінити та контролювати небезпечні чинники, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.
  • Документ
    Розробка технології солодких соусів з рослинної сировини
    (2018) Ільєва, О. С.
    Мета роботи - розробка науково обґрунтованої технології солодких соусів з використанням рослинної сировини.
  • Документ
    Технологія консервної галузі. Теоретичні основи харчових технологій
    (Освіта України, 2018) Безусов, А. Т.; Палвашова, Г. І.; Мирошніченко, О. М.; Нікітчіна, Т. І.; Ільєва, О. С.; Афанасьєва, Т. М.
    Придбання стійких навичок у рішенні практичних завдань досягається в процесі активної самостійної роботи над навчальним матеріалом при підготовці до практичних і лабораторних занять, а також при виконанні модульних завдань і курсових робіт з курсу: «Теоретичні основи харчових технологій». Посібник до практичних занять призначено для студентів з галузі знань 15 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» всіх форм навчання, які навчаються за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів».
  • Документ
    Технологія консервованих продуктів
    (2017) Безусов, А. Т.; Верхівкер, Я. Г.; Сторожук, В. М.; Нікітчіна, Т. І.; Палвашова, Г. І.; Мирошниченко, О. М.; Доценко, Н. В.; Пилипенко, І. В.; Ільєва, О. С.; Афанасьєва, Т. М.; Біленька, І. Р.
    У навчальному посібнику наведено лабораторні роботи з визначення якості та технологічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів консервного виробництва; визначення впливу технологічних параметрів виробництва консервованої продукції, співвідношення рецептурних компонентів, вибір консервної тари на фізико- хімічні властивості та показники якості напівфабрикатів і готових консервованих продуктів; вивчення способів інтенсифікації технологічних процесів і поліпшення якісних характеристик консервованих продуктів; представлені сучасні прилади та методи визначень багатокомпонентних дисперсних систем. У посібник включені методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт, основні методи з оцінки якості сировини та готової продукції відповідно до вимог стандартів. Для виготовлення консервів високої якості головним завданням виробничого контролю є перевірка точного дотримання режимів за всіма технологічними процесами. Подано методичні вказівки до проведення дослідів для встановлення різних фізико-хімічних факторів, що впливають на технологічний процес, від яких залежить якість продукту, а також методи отримання деяких харчових продуктів з контролем технологічного процесу. Стерилізація (пастеризація) консервів за науково розробленими режимами є основою забезпечення високих санітарно-гігієнічних показників їхньої якості. Режими термічного консервування повинні гарантувати відсутність патогенних і токсичних мікроорганізмів та мікрофлори, яка викликає псування продуктів. У лабораторному практикумі детально описано порядок розробки режимів термічного консервування і методи визначення потрібної і фактичної летальності. Сучасна підготовка студентів потребує їх ознайомлення з передовими технологіями, які застосовуються на вітчизняних та світових консервних підприємствах. Тому розроблений на кафедрі лабораторний практикум дозволить студентам, бакалаврам та магістрам ознайомитися з різними технологічними прийомами при виробництві готової консервованої продукції та використовувати отримані знання на практиці після отримання вищої освіти. Для студентів I-IV освітньо-кваліфікаційних рівнів, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», може бути корисним для аспірантів і інженерно-технічних працівників консервної промисловості.
  • Документ
    Інтенсифікація процесу отримання плодоягідних соків дифузійним методом
    (ОДАХТ, 1996) Ільєва, О. С.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих харчових продуктів. Встановлено і науково обґрунтовано, що можливо різко інтенсифікувати роботу дифузійної батареї при проведенні противоточного вилуговування сировини не підігрітою водою. Досліджено кінетику дифузії понад 20-ти різних видів плодоягідного сировини, проводячи процес противоточного вилуговування на холоду після короткочасної попередньої обробки плодів тепловим або електричним способом. Знайдені чисельні характеристики кінетики дифузії дозволили розробити математичні методи розрахунку необхідної кількості дифузорів в батареях періодичної дії або ж час противоточной екстракції в безперервно діючих апаратах. Результати лабораторних досліджень підтвердили випробування в заводських умовах.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок