Том 10 № 2
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Том 10 № 2 за Автор "О. В. Дишкантюк, Д. О. Харенко, Л. М. Івичук"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПОТЕНЦІАЛ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ОДЕЩИНИ В РОЗВИТКУ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ(2018) О. В. Дишкантюк, Д. О. Харенко, Л. М. ІвичукУ статті проведений аналіз динаміки туристичних потоків одеського регіону та показано, щорозвиток туризму в Одеському регіоні має позитивну динаміку, але достатньо низькі темпи розвитку іна погляд авторів, одним із способів вирішення цієї проблеми є розвиток гастрономічного туризму,адже всі передумови для цього наявні. Розвиток гастрономічного туризму є логічною тенденцією в ра-курсі переходу до економіки, де двигуном виступають враження. В економіці вражень в конкуренціювключаються національні культури. Досліджені ментальні кулінарні традиції регіону як об’єктів длястворення гастрономічного бренду. Дана характеристика гастрономічним можливостям регіону як по-тенційним атракціям гостинності. Проаналізовані об’єкти гастрономічного туризму регіону, зокрема,заклади етнічної кухні, концептуальні ресторани, регіональні гастрономічні фестивалі, кулінарні школита майстер-класи. Аналіз пропозицій вітчизняних туроператорів показує, що гастрономічний туризм вУкраїні в цілому, та Одеському регіоні зокрема, знаходиться в стадії зародження.