183 - Технології захисту навколишнього середовища
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 183 - Технології захисту навколишнього середовища за Автор "Карелі Єлизавета"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОцінка ефективності технологій виявлення та видалення мікропластику в харчових продуктах(ОНТУ, кафедра екології, води та природоохоронних технологій, 2024) Карелі ЄлизаветаВипускна кваліфікаційна робота магістра: сторінок – 85, рис. – 5 табл. – 9, література – 98. Мета роботи – здійснити оцінку ефективності сучасних технологій виявлення та видалення мікропластику з харчових продуктів з метою підвищення їхньої безпеки для споживачів та екологічної чистоти виробничих процесів. Для досягнення мети роботи доцільно визначити такі завдання: проаналізувати накопичення мікропластику у харчових ланцюгах та продовольчих товарах; вивчити механізми потрапляння мікропластику в харчові продукти; здійснити аналіз джерел забруднення, зокрема харчової упаковки, води та ґрунтів; проаналізувати існуючі технології відбору проб, оцінити ефективність аналізу та ідентифікації мікропластику з різних матриць; експериментально перевірити міграцію мікропластику в харчові продукти з різних типів упаковки. Об’єкт дослідження – мікропластик. Предмет дослідження – технологій виявлення та видалення мікропластику в харчових продуктах. Кваліфікаційна робота магістра складається з таких розділів: Розділ 1. Схарактеризовано вплив пластикових відходів на здоров’я населення та довкілля, описано технології утилізації пластику та шляхи транслокації мікропластику у харчових продуктах та супутніх матеріалах. Розділ 2. Здійснено аналіз існуючих технік відбору проб та оцінено ефективність аналізу та ідентифікації мікропластику з різних матриць. Розділ 3. Описано концентраційне забруднення харчових продуктів полімерними речовинами та експериментально перевірено можливість виявлення мікропластику, що виділяється з харчової упаковки. Розділ 4. Наведено правила безпеки та обов’язкові вимоги для роботи в лабораторії. Здійснено аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів. Розділ 5. Розкрито поняття захисту населення і територій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій (НС).