133 - Галузеве машинобудування

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 31
  • Документ
    Розробка конструкції мікрохвильової стрічкової сушильної установки з комбінованим способом вологовидалення
    (ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Петров Владислав Віталійович
    Об’єктом проектування є сушильна установка, що використовує для видалення вологи з матеріалу його нагрівання електромагнітним випромінюванням високої частоти. Завдання на проектування передбачає як розробку конструкції основних вузлів установки так і проведення дослідження енергетичних характеристик процесу комбінованого сушіння та наступний вибір компонентів установки за характеристиками, що відповідатимуть результатам дослідження. Наукова гіпотеза роботи полягає в наступному. Одними з найбільш універсальних мікрохвильових сушильних апаратів є стрічкові установки. Використання комбінованого видалення вологи збільшує переваги таких установок: продуктивність, швидкість сушіння, просте масштабування. Використання комбінованих способів сушіння потребує оцінки їх енергоефективності. В умовах високої вартості енергії саме цей показник визначає конкурентоздатність технології комбінованого сушіння. Метою роботи є розробка конструкції установки комбінованого сушіння з сипучих матеріалів з високою енергетичною ефективністю процесу. Задачами роботи є: аналіз принципів роботи апаратів з комбінованим способом сушіння; визначення основних залежностей, які впливають на рівень енерговитрат; порівняльний аналіз комбінованого способу сушіння з конкуруючими; аналіз дослідницьких даних; проведення енергоаудиту режимів вологовидалення; розробка конструкції та вибір компонентів для побудови сушильної установки з високим рівнем енергоефективності.
  • Документ
    Розробка низькотемпературного концентратора для фітопрепаратів
    (ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Михайлов Анатолій Олегович
    Актуальність роботи. Фітопрепаратам властивий широкий спектр фармакологічної дії. Активні речовини женьшеню, елеутерококу, лимоннику діють на нервову і серцево-судинну системи, функцію ендокринних залоз. До того ж, лікарські рослини є сировиною для одержання нових препаратів. Наприклад, багаторічна трав’яниста рослина діоскорея містить біологічно активну речовину — стероїдний сапонін діосцин, який використовують для синтезу гормонів кори надниркової залози та їх аналогів, а також статевих гормональних препаратів. Фітопрепарати можна комбінувати із синтетичними медикаментами для посилення терапевтичної дії і зменшення побічних ефектів синтетичних засобів. Наприклад, широко відомий препарат барбовал застосовують у медичній практиці понад 30 років. До його складу входить валідол, етиловий спирт альфа- бромізовалеріанової кислоти, фенобарбітал. Мета досліджень – розробити установку для блочного виморожування фітопрепаратів.
  • Документ
    Розробка екстрактору для вилучення олії із шламу кави
    (ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Лєонов Андрій Андрійович
    Об'єкт дослідження – кавовий шлам , олія кави та теоретичні аспекти її виготовлення. Предмет дослідження – вплив МХ для екстрагування олії кави з кавового шламу . Ціль роботи – розробка екстрактора для вилучення олії із шламу кави . Дослідження проводилося методом аналізу світового досвіду, літератури, результатів досліджень та нормативних джерел. Практична цінність кваліфікаційної роботи полягає в тому, що розроблений екстрактор готовий до використання у переробці кавового шламу.
  • Документ
    Дослідження та розробка інноваційного обладнання для дозування сипких харчових продуків
    (ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Квашук Дмитро Юрійович
    Данна кваліфікаційна робота магістра присвячена розробці і впровадженню прогресивного обладнання для підготовки сольових сумішів. Проведено аналітичний огляд літератури з цієї тематики. Дано аналіз фізико-механічних характеристик речовин, що беруть участь у технологічному процесі. Розроблено апаратурно-технологічну схему лінії виробництва сольових сумішів. Розглянуто питання безпеки та екологічності проєкту. Розглянуто ефективність проведеного дослідження. Зроблено висновки щодо виконаної роботи.
  • Документ
    Розробка електродинамічного екстрактору для вилучення олії з макухи соняшника
    (ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Гуліваті Василь Гергійович
    Об’єкт досліджень екстрагування макухи соняшника у електродинамічному екстракторі. Предмет дослідження вплив МХ для екстрагування соняшникової макухи Мета роботи розр обка електродинамічного екстрактору Дослідження проводилося методом аналізу літератури, світового досвіду, нормативних джерел. Практична цінність кваліфікаційної роботи створена експериментальна установка електродинамічного екстрактору, що дозволяє отрима ти експериментальні данні які дозволяють зробити висновок про працездатність установки. До них входять: вплив гідромодуля на процес екстрагування, вплив дисперсії сировини (соняшникової макухи), вплив потужності на процес екстрагування. Отримані дані можна рекомендувати при створені промислового зразка екстрактора.