141- Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 38
  • Документ
    Дослідження та вдосконалення електроприводу відцентрової дробарки виноградної мезги
    (ОНТУ, кафедра електромеханіки та мехатроніки, 2023) Афонічкін Олег
    В роботі описана технологія переробки винограду для виготовлення виноматеріалів та описана конструкція виноградної відцентрової лопатної дробаркигребневідділювача типу ЦДГ-30. Розрахована потужність асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором, вибрана його потужність і тип . Розроблений частотний електропривод дробарки си, що дозволило виключити з її кінематичної схеми коробку передач та повільно і дистанційно регулювати частоту обертання ротора в діапазоні 250…500 об./хв. Приведена електрична принципова схема частотного електропривода. Приведені результати моделювання прямого пуску двигуна дробарки і пуску з перетворювачем частоти. Розрахований економічний ефект від електропривода виноградної дробарки та строк окупності капітальних витрат.
  • Документ
    Дослідження та вдосконалення автоматизованого електроприводу живильного насосу парового котла
    (ОНТУ, кафедра електромеханіки та мехатроніки, 2023) Андрєшков Артем
    Розроблені вимоги до модернізації електропривода відцентрового живильного насоса парового котла для плавного регулювання його продуктивності. Розрахована потужність двигуна, вибрані апарати управління і захисту схеми управління електропривода насоса. Обґрунтовано застосування перетворювача частоти в системі управління електропривода живильного насоса парового котла, розроблена схема автоматичного управління насоса з використанням перетворювача частоти. Розрахоані параметри схеми заміщення асинхронного двигуна, проведено моделювання роботи електропривода при прямому пуску і плавному пуску з частотним регулюванням в пакеті моделювання Matlab-Simulink. Проведено аналіз динамічних властивостей електроприводу насосної установки парового котла. Розрахована економічна ефективність від модернізації електропривода живильного насоса парового котла.
  • Документ
    Дослідження та вдосконалення електроприводу стріли портального крану
    (ОНТУ, кафедра електромеханіки та мехатроніки, 2023) Чумаченко Максим
    В кваліфіційній роботі магістра зроблено наліз літературних джерел; приведена загальна характеристика портального крана, приведені вимоги до електроприводу механізму вильоту стріли; обгрунтування вибору системи електроприводу; розраховано параметри вильоту стріли; розраховано навантаження викликаних відхиленням канатів від вертикалі; зроблено силовий аналіз стріловидної системи; розрахунок механізму зміни вильоту стріли; розраховано сумарні навантаження на стріловий пристрій; розрахунок навантажень; розрахунок потужності і вибір двигуна; схема широтно-імпульсного регулятора опорів в колі ротора двигуна з фазним ротором; проведено дослідження системи управління електроприводом на електронній моделі.
  • Документ
    Дослідження та вдосконалення електроприводу вантажно-пасажирських ліфтів житлового будинку
    (ОНТУ, кафедра електромеханіки та мехатроніки, 2023) Довганьов Михайло
    В роботі описані технічні характеристики вантажних і пасажирських ліфтів, обґрунтована актуальність теми. Описана конструкція і технічні характеристики вантажно-пасажирського ліфта, розрахована кінематична схема ліфта, потужності двигуна і перетворювача частоти для електропривода ліфта. Розроблена математична модель електропривода вантажно-пасажирського ліфта у середовищі MATLAB Simulink і результати модулювання його роботи на ЕОМ. Приведений розрахунок економічної ефективності від модернізації електропривода вантажнопасажирського ліфта. Приведені висновки і рекомендації за прийнятими в роботі рішеннями.
  • Документ
    Дослідження та вдосконалення електроприводу конвеєра сушарки овочів та фруктів
    (ОНТУ, кафедра електромеханіки та мехатроніки, 2023) Фелонюк Дмитро
    В кваліфікаційній роботі магістра зроблено опис конструкції сушарки і особливості її експлуатації; обґрунтувано вибір системи електроприводу у вигляді електричного вала; розраховано і вибрано потужності двигунів; приведена схема електричного валу; вибрано перетворювач частоти; розроблена електронна модель електроприводу і проведено дослідження системи управління електроприводом на електронній моделі. Приведена економічна частина та техніка безпеки при експлуатації електроприводу.