051-Економіка

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 75
  • Документ
    Діагностика виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Дзюбак Владіслава
    Метою виконання роботи є проведення діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є методика діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Предметом дослідження є методи діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. За результатами роботи сформульовано висновки та пропозиції із застосування методів діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств в управлінні підприємствами консервної галузі України.
  • Документ
    Порівняльна характеристика економічної ефективності інвестиційних проєктів у галузях харчової промисловості України
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Сиваш Анатолій
    Метою виконання роботи є складання порівняльної характеристики ефективності інвестиційних проєктів у галузях харчової промисловості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є оцінка ефективності інвестиційних проєктів у галузях харчової промисловості. Предметом дослідження є методи оцінки ефективності інвестиційних проєктів у зернопереробній та олійножировій галузях України. За результатами роботи сформульовано висновки та пропозиції із застосування методів оцінки економічної ефективності інвестиційних проєктів на підприємствах харчової промисловості України.
  • Документ
    Організація і методика планування соціально-економічного розвитку регіону (на прикладі Одеської області)
    (ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Фролов Володимир
    Метою виконання роботи є визначення напрямів удосконалення організації і методики планування соціально-економічного розвитку регіону (області). Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є процеси організації і планування соціально-економічного розвитку регіону (області). Предметом дослідження є напрями удосконалення організації і методики планування соціально-економічного розвитку регіону (на прикладі Одеської області). За результатами роботи сформульовано висновки та пропозиції із застосування в організації і методиці плануванні соціально-економічного розвитку регіону (області) програмно-цільового підходу.
  • Документ
    Протидія протиправним злиттям та поглинанням в системі забезпечення економічної безпеки підприємств
    (ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2023) Школьний Іван Олегович
    Дана робота складається з трьох розділів. Перший розділ розкриває питання теоретико-правових основ угод злиття та поглинання. Досліджено поняття та сутність процесів злиття та поглинання, проаналізовано державне регулювання угод злиття та поглинання в Україні, вивчено основні мотиви укладання угод злиття та поглинання. У другому розділі досліджено злиття та поглинання як інструмент інноваційного розвитку компаній, а саме проведено аналіз основних етапів угоди злиття та поглинання, надано оцінку схеми та механізми злиття та поглинання компаній, визначені основні механізми фінансування операцій злиття та поглинання компаній. У третьому розділі проаналізовано особливості запобігання ризикам недружнього поглинання (рейдерства) в системі економічної безпеки підприємства та роль конкурентної розвідки та служби безпеки підприємства у протидії рейдерству.
  • Документ
    Принципи функціонування системи забезпечення економічної безпеки
    (ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2023) Царук Руслан Вікторович
    Перший розділ розкриває теоретичні засади функціонування системи економічної безпеки підприємства. Досліджено поняття та сутність економічної безпеки, вивчено основні принципи побудови і функціонування системи забезпечення економічної безпеки. У другому розділі досліджено особливості побудови та забезпечення економічної безпеки підприємства (на прикладі ТОВ «Елекар Груп Південь»). У третьому розділі проаналізовано та внесено пропозиції щодо вдосконалення економічної безпеки підприємства в контексті принципів функціонування в умовах економічної нестабільності.