073-Менеджмент

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 301
  • Документ
    Диверсифікація конкурентних переваг підприємства
    (ОНТУ, кафедра Менеджменту і логістики, 2023) ЧЕБАН Юлія
    Актуальність теми обумовлена тим, що диверсифікація діяльності підприємства є одним із способів досягнення конкурентних переваг та покращення конкурентних позицій підприємства. У першому розділі «Теоретичні основи диверсифікації конкурентних переваг» розглянуто теоретичні основи диверсифікації діяльності підприємства, розкрито сутність та проблеми отримання підприємством конкурентних переваг. У другому розділу «Аналіз фінансово-економічної діяльності ЗАТ «Одесакондитер» проведено комплексний аналіз фінансово-економічної діяльності досліджуваного підприємства та аналіз конкурентного середовища. У третьому розділі «Шляхи підвищення конкурентоспроможності ЗАТ «Одесакондитер» за рахунок стратегії диверсифікації» запропоновано заходи до стратегії диверсифікації діяльності підприємства, здійснено економічне обгрунтування розроблених заходів. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 85 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків. Перелік посилань нараховує 27 найменування.
  • Документ
    Удосконалення системи планування на основі бізнес-планування
    (ОНТУ, кафедра Менеджменту і логістики, 2023) АЛЕКСАНДРОВА Аліна
    Актуальність теми. У сучасному середовищі інноваційних підходів до ведення бізнесу відкриття нових або розширення існуючих бізнесів можливе лише після виявлення потреб ринку, що постійно змінюються. Динаміку ринкових тенденцій необхідно враховувати при розробці нових продуктів, організації їх виробництва та фінансуванні. Іншими словами, перед кожним етапом вдосконалення виробництва, розширенням діяльності або оновленням асортименту продукції необхідно вирішувати, чи варто вкладати гроші і зусилля в реалізацію того чи іншого проекту. Бізнес-план є інструментом для вирішення цієї проблеми, оскільки його розробка дозволяє узгодити інноваційні можливості з потребами ринку протягом певного періоду часу. У першому розділі «Методичне забезпечення підготовки бізнес-плану як ключового складника планування діяльності підприємства». Проаналізовано існуючі системи бізнес-планування на підприємстві та її елемент, досліджено технології складання бізнес-плану: закордонний та вітчизняний досвід. Зроблено висновки У другому розділу «Розробка окремих розділів бізнес-плану за стандартом UNIDO» наведено опис галузі та підприємства, надано опис товару (послуг), розроблено програма стимулювання збуту продукції, зроблено висновки. У третьому розділі «Фінансова та економічна оцінка впровадження бізнес-ідеї» проведено розрахунок стартових інвестицій на реалізацію проекту, здійснено економічну оцінку впровадження бізнес-ідеї. Зроблено загальні висновки. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 65 сторінки, 14 таблиць, 11 рисунків. Перелік посилань нараховує 33 найменування.
  • Документ
    Антикризове управління персоналом в умовах невизначеності
    (ОНТУ, кафедра Менеджменту і логістики, 2023) Федчишина Анна
    Актуальність теми. Сучасна освіта сьогодні потребує відтворення й розвитку основ наукової системи, у якій би формулювалися основні закономірності, принципи навчання, розвитку та управління. Отже, виклики сьогодення в умовах відкритості освітнього простору вимагають науково обґрунтованих підходів до розвитку системи вищої освіти. Готовність працівників до продуктивної праці в сучасних умовах, їх раціональне структурне і просторове розміщення, залежить від ефективності управління та водночас це і є запорукою розвитку вищих навчальних закладів освіти. Однак, без достатньо вмотивованих і висококваліфікованих фахівців жоден вищий навчальний заклад не в змозі ефективно функціонувати. Персонал організації є специфічним, але й той же час стратегічно важливим її ресурсом вважаємо, що в системі антикризового менеджменту підвищення увага має приділятися перш за все питанням управління персоналом. У першому розділі «Теоретико-методичні основи дослідження антикризового управління персоналом» визначено сутність управління персоналом як складової системи менеджменту сучасного підприємства, досліджено зростання ролі антикризового управління персоналом в умовах пандемії корона вірусу та воєнного стану, зроблено висновки за розділом 1. У другому розділу «Дослідження проблем та досвіду управління персоналом» проаналізовано тенденцію розвитку ринку праці України під впливом пандемії та війни, наведено загальну характеристику Вищої школи педагогічної майстерності, проаналізовано якість освітніх послуг в умовах війни. Зроблено висновки. У третьому розділі «Рекомендації щодо антикризового управління персоналом» досліджено розуміння персоналом ВШПМ ОНТУ сутності соціальної напруженості та її вплив на діяльність персоналу, надано пропозиції щодо психологічної підготовки персоналу до подолання особистісної напруженості та їх економічна доцільність. Зроблено загальні висновки. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 62 сторінки, 24 таблиці, 18 рисунків. Перелік посилань нараховує 36 найменувань.
  • Документ
    Управління конкурентоспроможністю підприємства та шляхи її підвищення
    (ОНТУ, кафедра Менеджменту і логістики, 2023) Кривоножко Ксенія
    Актуальність теми обумовлена тим, що конкурентоспроможність — найважливіший показник для будь-якого підприємства в умовах ринкової економіки та, відповідно, жорсткої конкуренції. Підвищення конкурентоспроможності може призвести до підвищення продуктивності та економічного зростання, тоді як відставання — до занепаду галузей та втрачених можливостей. Таким чином, конкурентоспроможність є критично важливим елементом як для країни, так і для підприємства, яке бажає зберегти та покращити свої позиції на ринку. У першому розділі «Конкурентоспроможність як показник ефективності діяльності підприємства» були визначені теоретичні основи поняття конкурентоспроможності як показника діяльності підприємства та методи оцінки, фактори забезпечення конкурентоспроможності підприємства. У другому розділі «Дослідження забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанної галузі» проаналізоване зовнішнє та внутрішнє середовища «ВЕРОНА М» (досліджені конкурентоспроможність України, ресторанної галузі та ТОВ «ВЕРОНА М» як суб’єкт економічної діяльності). Після проведеного аналізу було окреслено проблеми, що стають перепоною розвитку підприємства. У третьому розділі «Напрями підвищення конкурентоспроможності ТОВ «ВЕРОНА М» запропоновано введення нової послуги бокс-кейтерингу із аналітичним обґрунтуванням на прикладі досвіду зарубіжних країн, здійснено оцінку економічної ефективності із двома методами залучення інвестиційних коштів. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 60 сторінок, 17 таблиць, 18 рисунків. Перелік посилань нараховує 61 найменувань.
  • Документ
    Розробка та обґрунтування кадрової стратегії підприємства
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Обломов Андрій
    Актуальність теми. У кваліфікаційній роботі проаналізовано моделі впровадження ефективної кадрової стратегії та її взаємозв'язок із загальною стратегією розвитку підприємства, яка за допомогою вмілого вибудовування робочих механізмів стратегічного менеджменту та оперування його сильними сторонами, здатна дати відсіч постійно наростаючий конкуренції у сучасній економіці. Розбір оптимального пакета дій взаємоупорядкованого характеру щодо вмілого регулювання роботи всіх аспектів виконуваної діяльності дозволяє сформувати вигляд ідеального бізнесмена, який має всі необхідні якості гідного управлінця. У свою чергу вивчення кадрової стратегії дозволяє виділити низка постулатів з координування роботи компанії в цілому. У першому розділі «Місце і роль кадрової стратегії у підвищенні конкурентоспроможності підприємства» визначено сутність HR-стратегії розвитку підприємства, проаналізовано етапи вибору кадрової стратегії на підприємствах, зроблено висновки. У другому розділі «Дослідження кадрової стратегії ПП «ХАДЖИБЕЙ 2005»» проведено моніторинг зовнішнього середовища підприємства, надано загальну характеристику ПП «Хаджибей-2005», проведено діагностику та аналіз проблем системи управління персоналом ПП «Хаджибей 2005», зроблено висновки. У третьому розділі «Рекомендації щодо удосконалення кадрової стратегії ПП «ХАДЖИБЕЙ 2005» надано пропозиції щодо удосконалення шляхів кадрової стратегії підготовки та перепідготовки персоналу, обґрунтовано доцільність запропонованих заходів. Зроблено загальні висновки.