Перегляд Удосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв (Improvement of processes and equipment of food and chemical industries) за Ключові слова "berry"
На експериментальному рівні досліджено можливість переробки ягід винограду сорту “Молдова” в нативному стані з метою розділення на складові – напівфабрикат (м’якоть) та відходи (фрагменти шкірки і насіння). Розділення відбувається в полі відцентрових сил з використанням нерухомої
перфорованої оболонки та лопатевого ротора, який виконує обертовий рух з ягодами. Процес переробки може бути виконано за два етапи: на першому етапі відбувається руйнування ягід, на другому – розділення одержаної суміші на складові: напівфабрикат та відходи. Напівфабрикат може бути використаний для одержання як однорідних так і неоднорідних видів продукції (просвітлених соків та соків з м’якоттю, виноградного пюре, добавок до морозива тощо) на переробних підприємствах.