44-а науково-методична конференція: Сучасні тенденції викладання у вищій школі: інформаційні та інноваційні технології навчання
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 44-а науково-методична конференція: Сучасні тенденції викладання у вищій школі: інформаційні та інноваційні технології навчання за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 204
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЛінгводидактичний аспект вивчення таронімів як антропоцентричних одиниць(2013) Чаєнкова, О.К.
- ДокументІнноваційні методи викладання української мови як іноземної(2013) Шевчук, О.В.; Казарян, Т.Г.
- ДокументВдосконалення проведення лабораторного практикуму з мікробіології(2013) Єгорова, А.В.; Шпирко, Т.В.; Труфкаті, Л.В.Дисципліни біологічного напряму, які викладаються на кафедрі біохімії, мікробіології та фізіології харчування – «Технічна мікробіологія», «Мікробіологія» та спецкурси з мікробіології є нормативними дисциплінами, оскільки їх знання є основою забезпечення біологічної стабільності харчових продуктів, відсутності збудників харчових захворювань у споживачів, мікробіологічної безпеки та якості їжі.
- ДокументМультимедійні практичні заняття(2013) Гуртовой, М.В.; Нужин, Є.В.В останні роки мультимедійні лекції стали застосовуватися для викладання багатьох дисциплін. Ми вважаємо, що важливим напрямком удосконалення навчального процесу є проведення мультимедійних практичних занять. Метою цієї роботи є узагальнення досвіду проведення мультимедійних практичних занять на кафедрі технологічного обладнання харчових виробництв, який набуто в 2012…2013 роках.
- ДокументМотивація як ключовий фактор формування професійних компетентностей студента(2013) Шалений, В.А.
- ДокументОсобливості викладання дисципліни “Стратегічний менеджмент” для студентів спеціальності “Готельно-ресторанна справа”(2013) Агеєва, І.М.Освітньо-професійна програма спеціальності «Готельно-ресторанна справа» передбачає вивчення дисципліни «Стратегічний менеджмент», що свідчить про особливу увагу до підвищення рівня саме управлінської підготовки спеціалістів даного профілю.
- ДокументФормування комунікативної компетенції студентів у процесі викладання української мови професійного спрямування(2013) Нарушевич-Васильєва, О.В.В умовах поглиблення інтеграції освіти, науки і виробництва, розвитку інформаційного суспільства в Україні, входження української системи вищої освіти в європейський освітній простір спостерігається стійка тенденція впровадження компетентністного підходу до формування змісту та організації навчального процесу.
- ДокументЦіннісний аспект освіти(2013) Лар'яновський, І.С.Є відомий афоризм: «Освіта – це те, що залишається з нами, коли все вивчене – забуте». Але що ж саме залишається? Наша відповідь: залишаються духовні цінності, які не дорівнюють ні знанням, ні умінням. Цінності то є непорушні ідеали істини, добра, краси, честі, справедливості, служіння, миролюбства, стриманості, віри, що вічно майорять нам із надлюдської висі і насичують нас життєздатними смислами, надають нам «вертикальної» життєвої перспективи.
- ДокументЗастосування інтерактивних методів при викладанні дисциплін з галузі знань “Сфера обслуговування”(2013) Орлова, М.Л.; Коваленко, Н.О.
- ДокументІнноваційні підходи до проведення студентської конференції з вищої математики(2013) Арова, З.Д.; Кузаконь, В.М.; Худенко, Н.П.Кожного року вже стало доброю традицією проведення в рамках студентської наукової конференції ОНАХТ студентської конференції з вищої математики. Цим процесом охоплена велика кількість студентів усіх факультетів ОНАХТ переважно першого курсу.
- ДокументФормування хімічних компетенцій при підготовці фахівця харчової промисловості(2013) Денісюк, Н.О.; Черно, Н.К.Сучасні продукти харчування являють собою складні системи, що мають комплекс фізико-хімічних властивостей і які змінюються в процесі технологічних обробок та зберіганні. Основу багатьох харчових технологій складають хімічні перетворення. Таким чином, основою професійної діяльності фахівця харчової промисловості є знання фізико-хімічних властивостей сировини і продуктів харчування, організація і управління хіміко-технологічними процесами виробництва, фізико-хімічний аналіз якості харчових продуктів.
- ДокументШляхи підвищення професійних компетенцій з охорони праці бакалаврів економічних напрямів підготовки(2013) Лисюк, В.М.В даній роботі розглядаються шляхи підвищення професійних компетенцій з охорони праці бакалаврів економічних напрямів підготовки.
- ДокументЗагальноосвітня дисципліна «Інноваційні технології» як засіб підвищення технічної ерудиції студентів(2013) Шведов, В.В.; Войтенко, О.К.
- ДокументФормування понять ваги, невагомості і перевантаження(2013) Задорожний, В.Г.; Поліщук, С.Г.; Ревенюк, Т.А.Як показали практичні заняття з фізики більшість студентів першокурсників не розуміють фізичного змісту понять ваги, невагомості і перевантаження. Їхні значення на рівні донаукових уявлень.
- ДокументНеобхідність включення у дисципліну “Учбова практика в майстерні” практичних занять по зварювальним роботам(2013) Маннапова, О.В.; Соколов, О.Д.На кафедрі фізики і матеріалознавства ОНАХТ підготовка бакалаврів напрямку інженерна механіка за спеціальністю технологічне обладнання переробних і харчових виробництв на І – ІІ курсах ведеться у такій послідовності: «Матеріалознавство» – «Технологія конструкційних матеріалів» - «Учбова практика в майстерні». Задача дисципліни «Учбова практика в майстерні» - навчити студента, як майбутнього інженера, своїми руками виконувати роботи за сучасними методами обробки матеріалів, які викладені у курсі технології конструкційних матеріалів: лиття металів, обробка металів тиском, зварювання металів, обробка металів різанням і шліфування заготовок.
- ДокументПоглиблення практичної підготовки менеджерів з логістики та маркетологів(2013) Савенко, І.І.
- ДокументІсторичний екскурс до дендерного питання в Одеській Думі 1917 р. та його вплив на гендерну ідентичність сучасної молоді(2013) Дружкова, І.С.Сучасна гендерна політика незалежної України є цілеспрямованою діяльністю державних інституцій і громадських об’єднань, щоб забезпечити рівноправність між чоловіками та жінками, а також як сукупність заходів для розвитку та реалізації особистого потенціалу кожної людини, незалежно від статі, для збалансованого розвитку суспільства. Ситуація достатньо гостра, бо окрім класичних феміністських, ГЛБТ-рухів, додаються нові рухи як FEMEN. На виклики такого «секс-екстремистізму» суспільство просто не готове конструктивно реагувати.
- ДокументКомплексний підхід при вивченні курсу “Розрахунок і конструювання типових машин”(2013) Алексашин, О.В.; Гончарук, Г.А.; Ульяницький, А.В.Одним з найважливіших напрямів підготовки фахівців всіх рівнів і форм навчання є курсове і дипломне проектування нового і модернізація існуючого устаткування галузі зернопереработки. Реалізація даного напряму можлива при максимальній активізації учбового процесу, який передбачає уміння накопичувати і поповнювати знання під час лекційних, практичних і лабораторних занять, а також уміння систематизувати, аналізувати і застосовувати отримані знання.
- ДокументВикладання філософії в технічному ВНЗ(2013) Бондаренко, І.В.; Клушина, Л.Ю.; Пурцхванідзе, О.В.Найважливішим фактором підвищення якості освіти майбутніх фахівців є викладання філософії. Філософія в технічному вузі повинна забезпечити набуття навичок здібності критичного мислення, толерантність до чужої думки, свій погляд на проблему, підвищення загальнокультурного рівня, знайомство з досягненнями світової інтелектуальної культури.
- ДокументРоль практичної підготовки фахівців в умовах впровадження болонських ініціатив(2013) Поварова, Н.М.; Шлапак, Г.В.