Патенти на винахід
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Патенти на винахід за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 133
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ5732 Пристрій для одержання соку із рослинної сировини(1994) Гуртовий, М. В.; Гладушняк, О. К.; Гбжезицький, В. О.
- Документ5733 Протиральна машина(1994) Гуртовий, М. В.; Гладушняк, О. К.; Кукін, О. М.1. Протирочная машина, содержащая перфорированный барабан с установленными в нем на валу бичами, приемный патрубок и тангенциально примыкающий к выходному окну барабана, расположенному со стороны, противоположной приемному патрубку, выходной патрубок, соединенный с гасителем скорости отходов, отличающаяся тем, что гаситель выполнен в виде цилиндра или пластины, свернутой в спираль, при этом его геометрическая ось установлена под углом не менее 30° к горизонтальной поверхности. 2. Машина по п.1, отличающаяся тем, что в верхней торцевой части гасителя выполнено отверстие. 3. Машина по п. 1,2, отличающаяся тем, что она содержит дополнительный патрубок для отвода примесей, установленный под выходным отверстием в барабане.
- Документ28859 А Спосіб виробництва затяжного печива(2000) Карнаушенко, Л. І.; Д’яконова, А. К.; Василевич, О. В.Спосіб виробництва затяжного печива, що передбачає приготування емульсії шляхом змішування цукру, патоки, маргарину, яєчного порошку, солі, ароматизатору, ванільної пудри та води, приготування затяжного тіста вологістю 26-28% шляхом змішування борошна, крохмаля та соди з емульсією, вилежування, прокатку, формування, випічку тістових заготовок, охолодження готових випечених виробів, який відрізняється тим, що на стадії приготування емульсії додатково вводять соєво-білковий ізолят в кількості 3-9% від маси тіста по сухих речовинах, що отримують з подрібненого соєвого шроту шляхом проведення лужної екстракції в наявності лужноземельних металів при гідромодулі 1:10, осадженням 10%-ною соляною кислотою до ізоелектричної точки рН 4,7...4,5, центрифугуванням, промиванням водою при гідромодулі 1:5 з кінцевим вмістом сухих речовин не менше 20,0%.
- Документ28860 А Спосіб виробництва затяжного печива(2000) Карнаушенко, Л. І.; Д’яконова, А. К.; Василевич, О. В.Спосіб виробництва затяжного печива, що передбачає приготування емульсії шляхом змішування цукру, патоки, маргарину, яєчного порошку, солі, ароматизатору, ванільної пудри та води, приготування затяжного тіста вологістю 26-28% шляхом змішування борошна, крохмалю та соди з емульсією, вилежування, прокатку, формування, випічку тістових заготовок, охолодження готових випечених виробів, який відрізняється тим, що на стадії приготування емульсії додатково вводять соєво-білковий ізолят в кількості 3-9% від маси тіста по сухих речовинах, що отримують з подрібненого соєвого шроту шляхом проведення лужної екстракції в наявності лужноземельних металів при гідромодулі 1:10, осадженням 10%-ною соляною кислотою до ізоелектричної точки рН 4,7...4,5, центрифугуванням, промиванням водою при гідромодулі 1:5 з кінцевим вмістом сухих речовин не менше 20,0%, а на стадії приготування тіста вводять термічне оброблені пшеничні зародки в кількості 10-20% від маси борошна по сухих речовинах.
- Документ29197 А Спосіб одержання харчового білка з рослинної сировини(2000) Карнаушенко, Л. І.; Лукіна ., Г. Д.; Іоргачова, К. Г.; Золотарьова, Л. А.Спосіб одержання харчевого білка з рослинної сировини, передбачаючий подрібнення рослинної сировини, екстракцію білка лугом, відділення екстракта від нерозчинного твердого залишка, осадження білка кислотою, його відділення, промивку та сушку, який відрізняється тим, що в якості рослинної сировини використовують шрот амаранта, а екстракцію ведуть 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 10, t=20-25°С протягом 55-60 хвилин, причому одержаний нерозчинний твердий залишок додатково віддають екстракції 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 5, t=20-25°C протягом 55-60 хвилин, а осадження білка здійснюють після oб¢єднання екстрактів концентрованою оцетовою кислотою при рН 4,5-5,0 з поолідувчим його відділенням і двократною промивкою підкисленою водою та підкисленим спиртом до рН 4,5-5,0, а підсушування здійснюють спиртом.
- Документ68048 Спосіб приготування кормової суміші для великої рогатої худоби(2007) Єгоров, Б. В.; Гулавський, В. Т.; Хоренжий, Н. В.Спосіб виробництва кормової суміші для великої рогатої худоби, що включає подрібнення, дозування і змішування соломи, зелених рослин, преміксу та концентратів, який відрізняється тим, що здійснюють двоетапне подрібнення соломи та зелених рослин, на другому етапі проводять їх сумісне подрібнення в присутності висівок, додають сипкі компоненти, гранулюють, сушать та охолоджують.
- Документ85122 Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2008) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів, яка містить сепаратор, наддозаторні бункери, живильники-розвантажувачі, багатокомпонентний дозатор, змішувач періодичної дії, наддробарний бункер, молоткову дробарку, просіювач, яка відрізняється тим, що додатково містить чотири норії, магнітні сепаратори, перекидні клапани, бункери для відволожування, конвеєр, при цьому вихід з першої норії сполучений з входом сепаратора, вихід з якого через перший магнітний сепаратор сполучений з наддозаторними бункерами, виходи з бункерів через живильники-розвантажувачі сполучені з першим та другим входами багатокомпонентного дозатора, а вихід з бункера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з третім входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід з першою норією, вихід з бункера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з четвертим входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід сполучений з першою норією, вихід з багатокомпонентного дозатора сполучений з входом змішувача періодичної дії, вихід якого сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з першим входом наддробарного бункера, а другий вихід через конвеєр сполучений з третьою норією, вихід якої сполучений з входом просіювача, перший вихід якого сполучений з другим входом наддробарного бункера, а другий вихід через магнітний сепаратор сполучений з першим входом другої норії, вихід наддробарного бункера через магнітний сепаратор сполучений з входом молоткової дробарки, вихід якої сполучений з другим входом другої норії, вихід другої норії сполучений з входом оперативних бункерів для відволожування, виходи яких сполучені з четвертою норією.
- Документ86707 Установка для первинної переробки рослинної сировини холодним способом(2009) Гладушняк, О. К.; Дойч, В. С.; Кудашев, С. М.; Пісцов, Б. О.Установка для первинної переробки рослинної сировини холодним способом, що містить корпус з приймальним бункером, подрібнювач та розміщений в корпусі перфорований барабан з встановленим усередині концентрично барабану валом з бичами, яка відрізняється тим, що в приймальному бункері розташовано горизонтальний лопатевий живильник з приводом, подрібнювач додатково містить бункер-завиток, який розташований вертикально, а корпус з перфорованим барабаном розташовано горизонтально, при цьому приймальний бункер, подрібнювач та корпус з перфорованим барабаном сполучені між собою герметичними патрубками.
- Документ85521 Селективна дробарка(2009) Гладушняк, О. К.1. Селективна дробарка, що містить приймальний бункер, корпус, всередині якого на валу закріплено з можливістю обертання диск із зубчатими ножами і розміщеними на коловій поверхні диска лопатками, яка відрізняється тим, що вал з розташованим на ньому диском розміщено в корпусі горизонтально, перед диском з зубчатими ножами встановлено проміжний диск, який є частиною корпусу дробарки і має отвір, розміщений в центрі, приймальний бункер виконаний у формі завитушки, який своїм виходом прилягає до отвору проміжного диска на площі диска. 2. Дробарка за п. 1, яка відрізняється тим, що відстань між проміжним диском та зубцями ножів диска дробарки складає не більше 1 мм. 3. Дробарка за п. 1, яка відрізняється тим, що на зворотному боці диска дробарки закріплені лопаті для вивантаження подрібненої сировини з дробарки. 4. Дробарка за п. 1, яка відрізняється тим, що отвір в проміжному диску складає площі диска. 5. Дробарка за п. 1, яка відрізняється тим, що лопатки на коловій поверхні диска встановлені під кутом до осі диска.
- Документ88807 Спосіб очищення олії(2009) Гросул, Л. Г.; Гапонюк, О. І.; Яцкова, Т. Й.; Пулатов, В. Б.Спосіб очищення олії від механічних домішок, що включає гравітаційне відстоювання, який відрізняється тим, що олію додатково обробляють магнітним полем, яке має магнітну індукцію 0,02-0,04 Тл, протягом 1-3 годин при температурі не більше 50 °С.
- Документ92033 Спосіб одержання інгібітора амілази(2010) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Спосіб одержання інгібітору амілази, що передбачає обробку компонента зерна вівса екстрагентом, відокремлення осаду, обробку осаду екстрагентом, хроматографічне очищення виділеного білка і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що як компонент зерна вівса використовують борошенця вівса, які обробляють бікарбонатним буферним розчином при рН =7,0-11,0, відокремлюють осад і фракціюють білки подвійною обробкою сульфатом амоніаку, після чого видаляють сульфат амонію і здійснюють очищення білка афінною хроматографією.
- Документ89575 Універсальна машина для відокремлення м’якоті від кісточок(2010) Гладушняк, О. К.; Нужин, Є. В.; Пісцов, Б. О.; Іоргачова, К. Г.Машина для відокремлення м'якоті від кісточок, яка включає бункер для підведення кісточкової сировини, корпус з двома лотками для виведення кісточок і протертої м'якоті, вертикально розташований перфорований циліндр, закритий знизу перфорованим диском, центральний обертовий вал із закріпленими на ньому бичетримачем у формі зрізаного конуса з бичами, лопатей для виводу кісточок і лопатей для виводу м'якоті, яка відрізняється тим, що бичетримач розміщено з можливістю осьового переміщення і фіксації, зверху на перфорований циліндр встановлено додатковий перфорований циліндр меншого діаметра, а лопаті для виводу кісточок мають шарнірно закріплені кінці.
- Документ91141 Спосіб автоматично керованого виробництва рослинних олій методом пресування(2010) Доскач, М. В.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматично керованого виробництва рослинних олій методом пресування, що включає подавання сировини в шнек-дозатор, магнітне сепарування металодомішок із сировини з подальшим подаванням її в прес-екструдер, вимірювання і регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом зміни швидкості обертання шнека-дозатора сировини, вимірювання і регулювання температури в зоні нагріву преса-екструдера шляхом вмикання-вимикання його електронагрівачів, який відрізняється тим, що зону нагріву розподіляють на дві в напрямку руху сировини в пресі-екструдері, в кожній з цих зон вимірюють і регулюють температуру шляхом плавної зміни електричної потужності електронагрівачів, макуху, одержувану з виходу преса-екструдера, подрібнюють до розміру частинок не більших 1-3 мм в діаметрі, вимірюють і регулюють олійність цих частинок шляхом зміни кільцевого зазору для виходу макухи з преса-екструдера переміщенням уздовж осей шнекових валів їхніх вихідних конусів, компенсують вплив зміни сигналу регулювання олійності макухи на процес регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цього струму пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання олійності макухи, компенсують вплив зміни сигналу регулювання швидкості обертання шнека-дозатора сировини на процес регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цієї температури пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання швидкості, компенсують вплив зміни сигналу регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера на процес регулювання температури в його другій зоні нагрівання шляхом корекції заданого значення температури в другій зоні пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання температури в першій зоні.
- Документ90749 Машина для миття рослинної сировини(2010) Всеволодов, О. М.; Гладушняк, О. К.1. Машина для миття рослинної сировини, що містить ванну-основу, похилий приймальний лоток, під яким розташований барботер, похилий роликовий транспортер, над яким розміщений душовий пристрій для чистового ополіскування проточною водою, яка відрізняється тим, що барботер виконано у вигляді камери, в яку введено послідовно, один навпроти одного, вихідний патрубок насоса і вхідний патрубок ежектора, а камера, в свою чергу, поєднана патрубком з зовнішнім середовищем. 2. Машина за п. 1, яка відрізняється тим, що водозабірна труба насоса розташована в зоні, вільній від бруду. 3. Машина за п. 1, яка відрізняється тим, що довжина проміжку між вихідним патрубком насоса і вхідним патрубком ежектора така, що площа поперечного перерізу струменя рідини дорівнює площі поперечного перерізу вхідного патрубка ежектора.
- Документ91080 Біологічно активна добавка(2010) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Біологічно активна добавка, що містить харчові волокна та біорегулятор, яка відрізняється тим, що як харчові волокна містить водорозчинні харчові волокна полісахаридів, а як біорегулятор містить інгібітор амілази в кількості 1,0-3,0 мас. %, виділений з борошенець вівса.
- Документ96074 Спосіб визначення катехінів(2011) Бельтюкова, С. В.; Бичкова, Г. О.Спосіб визначення катехінів, що включає відбір проби, виділення катехінів, взаємодію їх з хімічним реагентом і вимір аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що виділення катехінів здійснюють сорбцією на сорбенті, виділені таким чином катехіни піддають взаємодії з іонами скандію (III), модифікованими на поверхні сорбенту, а вимір аналітичного сигналу здійснюють в присутності цитрату калію і лаурилсульфату натрію при рН=4,3-4,5.
- Документ93929 Спосіб приготування желейного мармеладу(2011) Іоргачова, К. Г.; Салавеліс, А. Д.; Попеско, О. Л.Спосіб приготування желейного мармеладу, що передбачає замочування агар-агару, розчинення, охолодження, змішування з лимонною кислотою і розливання у форми, який відрізняється тим, що спочатку готують суміш агар-агару, желатину і продукту Ламідан, суміш ретельно перемішують і замочують протягом 40-50 хв, після набрякання суміш агар-агару, желатину і продукту Ламідан розчиняють при нагріванні і безперервному перемішуванні.
- Документ96105 Спосіб виробництва твердого сичужного пресованого сиру функціонального призначення(2011) Дідух, Н. А.; Молокопой, Л. О.Спосіб виробництва твердого пресованого сичужного сиру функціонального призначення, що передбачає визрівання вихідного молока, нормалізацію, підігрівання, очищення, теплове оброблення суміші, охолодження до температури зсідання, внесення хлориду кальцію, симбіотичної закваски та молокозсідального ферменту, перемішування, зсідання, оброблення згустку, видалення сироватки, становлення сирного зерна, друге нагрівання сирного зерна, обсушування сирного зерна, часткове соління у зерні, формування, самопресування, пресування, досолювання, визрівання та зберігання, який відрізняється тим, що при нормалізації у суміш незбираного і знежиреного молока вносять фруктозу у кількості 0,05-0,1 %, теплове оброблення нормалізованого молока здійснюють при температурі 82±2 °С з витримкою 20-25 сек., охолодження пастеризованого нормалізованого молока здійснюють до температури зсідання 37±1 °С, до пастеризованого охолодженого молока вносять симбіотичну закваску, яка містить ліофільно висушені культури Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris, Lactobacillus helveticus, Streptococcus thermophilus та адаптовані до молока пробіотичні культури Bifidobacterium при кількісному співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium та лактобактерій у молоці 1·106 та 1·105 КУО/см3, відповідно, молокозсідальний фермент у кількості 1,0-2,5 г на 100 кг нормалізованого молока, зсідання нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 37±1 °С протягом 30±5 хв., розрізання згустку проводять протягом 20±5 хв., становлення сирного зерна розміром 3-5 мм проводять при температурі 37±1 °С протягом 30±10 хв., друге нагрівання проводять при температурі 47±1 °С, обсушування сирного зерна здійснюють при температурі 47±1 °С протягом 40±10 хв., часткове соління у зерні здійснюють додаванням до суміші сирного зерна з сироваткою солі класу "Екстра" у кількості 300-400 г на 100 кг суміші, формування твердого пресованого сичужного сиру функціонального призначення проводять з пласта, самопресування сиру здійснюють при температурі 18-20 °С протягом 55±5 хв., пресування твердого сичужного пресованого сиру функціонального призначення здійснюють при тиску 1,3-2,5 кг/см2 та температурі 18-20 °С протягом 1,5-2,0 год., досолювання твердого сичужного пресованого сиру функціонального призначення здійснюють у розсолі з концентрацією кухонної солі 18-20 % при температурі 11±1 °С протягом 15±1 год., визрівання твердого сичужного пресованого сиру функціонального призначення здійснюють при температурі 10-14 °С та відносній вологості повітря 80-85 % протягом 30±2 діб, зберігання твердого сичужного пресованого сиру функціонального призначення при температурі 4±2 °С протягом 90±2 діб.
- Документ96077 Спосіб виробництва соусу-дресінгу(2011) Тележенко, Л. М.; Жмудь, А. В.; Шевченко, О. Г.Спосіб виробництва соусу-дресінгу включає приготування основи, введення в основу овочевого компонента і смакової добавки та наступну термічну обробку, який відрізняється тим, що камедь гуару розчиняють у воді при 28-32 °С, ретельно перемішують, заварюють і витримують при даній температурі 2-3 хв., після чого до отриманої таким чином основи додають попередньо підготовлені екстракт журавлини, подрібнений солодкий перець і ядра волоського горіха, попередньо оброблені в спиртовому розчину лецитину, та фруктозу.
- Документ96232 Спосіб вилучення виноградного сусла та пристрій для його здійснення(2011) Іваненко, А. В.; Тенюх, К. М.; Сологуб, О. А.; Кушнір, В. В.1. Спосіб вилучення виноградного сусла, що передбачає поступове стискання грон винограду при безперервній їх подачі та відбору вичавок, який відрізняється тим, що грона подають у спіральний канал, утворений двома коаксіальними перфорованими циліндрами, які не дозволяють гронам обертатися разом із спіраллю, при цьому, процес здійснюють при тиску 0,01-0,06 МПа, питомій потужності 1-20 Вт/кг протягом 5-15 хв. 2. Пристрій для вилучення виноградного сусла, що містить перфорований корпус, збірник сусла, рушійний механізм, а також розташовані всередині корпуса гвинтовий пресуючий механізм і регулюючий конус, який відрізняється тим, що він додатково забезпечений внутрішнім нерухомим коаксіальним перфорованим циліндром, при цьому корпус виконаний у вигляді зовнішнього циліндра з суцільною перфорацією, а пресуючий гвинтовий механізм виконаний у вигляді спіралі, яка обертається з частотою 2-6 обертів за хвилину.