Удосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв (Improvement of processes and equipment of food and chemical industries)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Удосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв (Improvement of processes and equipment of food and chemical industries) за Автор "Авдєєва, Л. Ю."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання кавітаційних технологій в енергетиці(2022) Авдєєва, Л. Ю.; Макаренко, А. А.; Щенський, Д. Д.
- ДокументЗв'язок явища гідродинамічної кавітації та зміни температурних показників води(2018) Авдєєва, Л. Ю.; Жукотський, Е. К.; Макаренко, А. А.В статті розглянуті питання, пов’язані із виникненням і розвитком явища гідродинамічної кавітації при обробці рідких середовищ. Показана актуальність і практична значимість використання ефектів, що супроводжують гідродинамічну кавітаці, для різних галузей промисловостей.. Проаналізовано механізм інтенсифікуючого впливу дії ефектів кавітації в тепломасообмінних процесах. Показані основні супутні ефекти, які супроводжують зростання і наступне схлопування парогазових бульбашок при виникненні кавітації. На основі експериментальних даних були проведені дослідження по визначенню впливу внутрішнього діаметру горловини і встановленої в потік діафрагми, що перекриває потік на 75%, на зміну температури оброблювальної рідини. Дослідження показали незначну різницю у зміні температур в залежності від зміни діаметра горловини сопла кавітаційного реактора. Проведені дослідження показали, що для даної конструкції кавітаційного апарату найбільші кавітаційні ефекти виникають при діаметрі горловини сопла Вентурі 0,008 м і 0,012 м. Встановлення діафрагми показало додаткове загальне підвищення температури на 3-6 °С, порівняно до даних попередніх досліджень без діафрагми. Підвищення температури за рахунок встановлення діафрагми пояснюється посиленням кумулятивних ефектів внаслідок гідродинамічної кавітаційної обробки. Дослідивши як підвищується температура в залежності від гідродинамічних умов проведення процесу і розрахувавши число кавітації було встановлено математичну залежність числа кавітації від швидкості зміни температури, що дає змогу оцінювати ефективність роботи кавітаційного обладнання.
- ДокументПроцеси структуроутворення в технологіях розпилювального сушіння(2020) Турчина, Т. Я.; Малецкая, К. Д.; Авдєєва, Л. Ю.
- ДокументТехнологія біологічної добавки з гриба шиїтаке з підвищеним вмістом активованого комплексу полісахаридів(2020) Авдєєва, Л. Ю.; Жукотський, Е. К.; Декуша, Г. В.