Том 8 № 2

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 12
  • Документ
    УПРАВЛІНСЬКА ПРАЦЯ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ЇЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
    (2016) О. І. Мельничук
    Узагальнено наукові підходи до визначення сутності категорій «управлінська праця» та «орга-нізація управлінської праці», в результаті чого сформульовано їх авторське визначення. Проаналізо-вано систему організації управлінської праці в державному підприємстві «ДГ «Таїровське», а саме:оцінено якісний склад управлінських працівників підприємства; досліджено комплекс документів, рег-ламентуючих діяльність управлінських працівників; здійснено оцінку економічної ефективності роботиуправлінського персоналу. Розроблено рекомендації щодо удосконалення організації управлінськоїпраці в господарстві за рахунок: удосконалення його організаційної структури управління; впрова-дження і використання паспорту робочого місця управлінського працівника; організації плануванняособистої роботи менеджерів господарства на наукових основах.
  • Документ
    ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ РИБИ ТА РИБНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ
    (2016) В. А. Самофатова, Ю. П. Паньків
    У статті розглянуто основні тенденції виробництва і споживання риби та рибної продукції в Україні. Під час проведення аналізу були визначені основні проблемні моменти функціонування ри-бопереробних підприємств України. Виявлено перспективи подальшого розвитку підприємств галузі та запропоновані заходи для досягнення необхідного результату
  • Документ
    СУЧАСНИЙ КЕРІВНИК-ЛІДЕР – ЦЕ ПСИХОЛОГ І ВМІЛИЙ ПЕДАГОГ
    (2016) Г. В. Ангелов, О. А. Стояно
    Закони ринкової економіки, що увійшли в останні десятиліття в наше життя, багато в чому змі-нили психологію людей, сформувавши нові погляди, нові типи відносин і нові установки в свідомостілюдей – коли вірні, а коли і ні. В країнах, які пішли далеко вперед у становленні ринкових відносин,давно прийшли до висновку, що саме людський фактор – головна зброя в конкурентній боротьбі, такяк унікальне поєднання особистостей, що складають трудовий колектив, який ефективно працює, не-можливо відтворити в короткий проміжок часу. Таким чином психологічно грамотне управління персо-налом здатне стати потужною продуктивною силою, що приносить, у кінцевому підсумку, фінансовийприбуток. Тому проблеми лідерства і керівництва являються ключовими для досягнення організацій-ної ефективності.За більш ніж столітній період досліджень лідерства вчені накопичили безліч даних, що дозво-ляють досить повно описати цей феномен, показати різні його сторони і прояви. Незважаючи на це,авторами даної статті зроблена спроба узагальнення і доповнення існуючих досліджень своїм бачен-ням феноменів лідерства і керівництва. У статті розкривається зміст і встановлюється співвідношенняпонять «лідер» і «керівник», а також виділяються особистісні якості і здібності керівника-лідера як пси-холога і педагога.Для успішного керівництва людьми необхідно знати і враховувати психологічні особливості ко-жного працівника. І в цьому полягає найбільш важлива соціально-психологічна умова ефективногоуправління в процесі виробничої і комерційної діяльності. Запорукою мудрого керівництва людьми євміння розпізнавати в кожному підлеглому мотиви його ставлення до праці. Вміння керівництва оціни-ти по достоїнству (морально і матеріально) роботу підлеглих надає прямий вплив на їх поведінку і на-стрій, що не може не позначитися на їх ставленнях до виконування обов'язків. До основних особистіс-них якостей керівника-лідера в процесі успішної психологічної і педагогічної діяльності слід віднести:емпатію, тактовність і дипломатичність у спілкуванні, моральність, честь, обов'язок, відповідальність,сміливість у вирішенні практичних питань, фасилятивність і психологічну проникливість.
  • Документ
    ОПТИМІЗАЦІЯ ФОНДООЗБРОЄНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА ОСНОВІ ВИРОБНИЧИХ ФУНКЦІЙ
    (2016) В. О. Янковий, Н. В. Мельник
    У статті досліджується можливість оптимізації випуску продукції в рамках виробничої функції Кобба-Дугласа і функції з постійною еластичністю заміщення ресурсів. Визначається оптимальна фо-ндоозброєність, що забезпечує максимізацію випуску продукції. Показується, що в цьому випадку гра-нична норма заміщення ресурсів дорівнює одиниці. Пропонується нове тлумачення граничної норми заміщення ресурсів як індикатора диспропорцій при вкладенні коштів в агреговані фактори «капітал» і «праця». Виведена на основі оптимальної фондоозброєності гранична норма заміщення ресурсів мо-же служити важливою додатковою характеристикою при застосуванні виробничих функції в процесі аналізу випуску продукції на підприємствах харчової промисловості України
  • Документ
    СОЦИАЛЬНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ МЕХАНИЗМЫ АДАПТАЦИИ СПЕЦИАЛИСТОВ НА ПРЕДПРИЯТИЯХ ПИЩЕВОЙ ОТРАСЛИ
    (2016) Г. В. Ангелов, А. В. Черкасский
    В статье рассматриваются основные проблемы социально-психологической адаптации лич-ности, проанализированы еѐ механизмы и особенности на предприятиях пищевой промышленности.Отмечено, что первоочередной задачей руководители предприятий пищевой промышленности видятсоздание технологического, системного управления персоналом на своих предприятиях, одной из со-ставных частей которого является процедура адаптации.