Перегляд за Автор "Ясінський Богдан Вікторович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження споживаних властивостей ковбасних виробів та їх митне оформлення при перетині кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Ясінський Богдан ВікторовичКваліфікаційна робота магістра містить 149 сторінок, 15 таблиць, список літератури з 47 найменувань, 15 додатків. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку ковбасної продукції, дослідження їх асортименту і якості, споживні властивості, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків варених ковбасних виробів вітчизняних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку ковбасної продукції та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості варено-ковбасної продукції, здійснення митних формальностей при експорті продукту ковбасного, розгляд вимог охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості ковбасної продукції, митного оформлення при перетині митного кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва ковбасної продукції та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.
- ДокументРозробка швидкозаморожених готових мʼясних страв функціонального призначення для регенерації кісткової тканини(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2023) Ясінський Богдан ВікторовичВ рамках цієї роботи було розроблено рецептуру швидкозаморожених готових страв функціонального призначення для реабілітації кісткової системи. У роботі розглядалася можливість введення в продукт макро-, мікроелементів та вітамінів, необхідних для побудови кісткової тканини. Було проведено аналітичний огляд літератури та було з'ясовано які компоненти беруть участь у ремодуляції та мінералізації кістки. Було підібрано органічні сполуки, які максимально засвоюються організмом людини. Розраховано необхідне дозування біологічно активних речовин із розрахунку покриття 70% від добової норми. Підібрано сировину з урахуванням взаємодії компонентів їжі з мінеральними речовинами та вітамінами. Під час експериментальних досліджень вивчено вплив біологічно активної добавки на вологозв'язуючу здатність м'ясної сировини, рН, вологу, органолептичні показники готового продукту. Також вивчено вплив добавок на кислотне, перекисне число та терміни зберігання продукції. В результаті було отримано продукт із функціональними властивостями, який можна рекомендувати для реабілітації кісткової системи, профілактики остеопорозу та інших патологій кісткової тканини, пов'язаних із низькою мінералізацією кістки. Техніко-економічними розрахунками підтверджено економічну ефективність проекту – термін окупності інвестицій 1,19 роки.