Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ямборко, Г. В."

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    111204 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів
    (2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.
    1. Спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, що включає приготування плівкоутворюючої композиції і наступне нанесення її на оброблюваний продукт, який відрізняється тим, що попередньо на поверхню оброблюваного продукту наносять мікробіологічну суспензію штаму Lactobacillus plantarum ONU 12 з біомасою 106-8 КУО/мл, а після цього наносять плівкоутворюючу композицію, яка містить наступні компоненти, мас. %: альгінат натрію 1,0-3,0 гліцерин 1,0-2,0 структуроутворювач 1,0-3,0 вода решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як структуроутворювач використовують карбоксиметилцелюлозу, або гуарову камедь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що мікробіологічну суспензію наносять на поверхню продукту шляхом розпилення. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що після нанесення плівкоутворюючої композиції здійснюють обдування повітрям з температурою 20-22 °C.
  • Документ
    111699 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів
    (2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.
    В основу винаходу поставлено задачу створити спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, в якому шляхом введення додаткової операції, а також зміни складу плівкоутворюючої композиції, забезпечити підвищення ефективності захисту м'яса і м'ясопродуктів від патогенної мікрофлори, покращення структурно-механічних властивостей, зменшення собівартості та спрощення технології.
  • Документ
    Молекулярно-генетична діагностика аеробних та факультативно-анаеробних спороутворюючих контамінантів харчової продукції
    (2017) Ямборко, Г. В.; Пилипенко, Л. М.; Пилипенко, І. В.; Назаренко, Г. М.
    Мета даної роботи - розробка наукових основ прискореного визначення санітарної якості та безпеки харчової сировини і продуктів її переробки шляхом диференційованої молекулярно-біологічної діагностики мікроорганізмів-контамінантів роду Bacillus за їх генетичними детермінантами.
  • Документ
    Молекулярно-генетична діагностика ентеротоксигенних бактерій Bacillus cerus у рослинній сировині
    (2017) Ямборко, Г. В.; Пилипенко, Л. М.; Пилипенко, І. В.; Бабиніна, М. О.; Іваниця, В. О.
    В результаті роботи розроблено методику підготовки зразків харчових продуктів і сировини та проведено ПЛР з метою прискореного визначення в зразках промислово поширених в Україні видів рослинної сировини і продуктах ентеротоксигенних штамів B. cerus.
  • Документ
    Наукові основи вдосконалення санітарного контролю безпеки харчової сировини і продуктів її переробки
    (2017) Пилипенко, І. В.; Пилипенко, Л. М.; Ямборко, Г. В.; Котляр, Є. О.; Ільєва, О. С.
    Проведено аналітичний моніторінг санітарних вимог до різних груп харчової сировини і продуктів її переробки згідно принципів НАССР та комплекс експериментальних досліджень з визначення мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales як показника відповідності їх санітарної якості та безпеки Євроінтеграційним критеріям. Мета роботи - розробка наукових основ прискореного визначення санітарної якості та безпеки харчової сировини і продуктів її переробки шляхом диференційованої молекулярно-біологічної діагностики мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales за їх генетичними детермінантами, а також наукове обґрунтування методології досліджень з урахуванням сучасних умов і принципів НАССР.
  • Документ
    Розробка технології отримання сухого концентрату молочнокислих бактерій
    (ОДАХТ, 2002) Ямборко, Г. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. Робота присвячена вивченню лактобактерій, ізольованих із сирого молока, некомерційних кисломолочних продуктів і квашених овочів, виготовлених в Одеській області і розробці технології отримання сухої концентрованої закваски на основі лактобактерій із стабільними властивостями і високим титром клітин, стійкої при збереженні в доступних умовах, призначеної для виробництва кисломолочних продуктів лікувально-профілактичного призначення. У результаті скрінінгу 40 штамів лактобактерій був відібраний штам L. acidophilus OL4. перспективний для виробництва закваски, який мав більш виражену антагоністичну активність, ніж уже відомі промислові штами, середній ступінь адгезивної активності та полірезистентність до антибіотичних препаратів, що використовуються в медичній практиці, а також зберігав життєздатність у модельних умовах шлунково-кишкового тракту. Розроблено й оптимізовано живильне середовище, яке забезпечувало високий врожай клітин L.acidophilus OL4, і встановлені оптимальні технологічні режими культивування. Встановлено робочі режими експлуатації ультрафільтраційної мембрани для концентрування бактеріальної маси. Показано можливість висушування бактеріального концентрату в киплячому шарі на інертному матеріалі і розроблено захисне середовище для максимального збереження життєздатності клітин лактобактерій. Проведено промислову апробацію розробленої технології в умовах Одеського підприємства по виробництву бактерійних і вірусних препаратів. Використання даної технології дозволяє одержати суху концентровану закваску лактобактерій високої якості та активності, і знизити енергоємність процесу одержання сухого бактеріального концентрату в 2 рази. Показано, що сухий бактеріальний концентрат L.acidophilus OL4 мас здатність досить швидко корегувати порушення нормобіоти кишечнику експериментальних тварин, викликані антибіотикотерапією. а також колонізувати екосистему вагіни, підтримуючи стабільну популяцію лактобацил.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок