Перегляд за Автор "Ямборко, Г. В."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ111204 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів(2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.1. Спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, що включає приготування плівкоутворюючої композиції і наступне нанесення її на оброблюваний продукт, який відрізняється тим, що попередньо на поверхню оброблюваного продукту наносять мікробіологічну суспензію штаму Lactobacillus plantarum ONU 12 з біомасою 106-8 КУО/мл, а після цього наносять плівкоутворюючу композицію, яка містить наступні компоненти, мас. %: альгінат натрію 1,0-3,0 гліцерин 1,0-2,0 структуроутворювач 1,0-3,0 вода решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як структуроутворювач використовують карбоксиметилцелюлозу, або гуарову камедь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що мікробіологічну суспензію наносять на поверхню продукту шляхом розпилення. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що після нанесення плівкоутворюючої композиції здійснюють обдування повітрям з температурою 20-22 °C.
- Документ111699 Спосіб захисту м’яса і м’ясопродуктів(2016) Віннікова, Л. Г.; Кишеня, А. В.; Ямборко, Г. В.; Ліманська, Н. В.В основу винаходу поставлено задачу створити спосіб захисту м'яса і м'ясопродуктів, в якому шляхом введення додаткової операції, а також зміни складу плівкоутворюючої композиції, забезпечити підвищення ефективності захисту м'яса і м'ясопродуктів від патогенної мікрофлори, покращення структурно-механічних властивостей, зменшення собівартості та спрощення технології.
- ДокументМолекулярно-генетична діагностика аеробних та факультативно-анаеробних спороутворюючих контамінантів харчової продукції(2017) Ямборко, Г. В.; Пилипенко, Л. М.; Пилипенко, І. В.; Назаренко, Г. М.Мета даної роботи - розробка наукових основ прискореного визначення санітарної якості та безпеки харчової сировини і продуктів її переробки шляхом диференційованої молекулярно-біологічної діагностики мікроорганізмів-контамінантів роду Bacillus за їх генетичними детермінантами.
- ДокументМолекулярно-генетична діагностика ентеротоксигенних бактерій Bacillus cerus у рослинній сировині(2017) Ямборко, Г. В.; Пилипенко, Л. М.; Пилипенко, І. В.; Бабиніна, М. О.; Іваниця, В. О.В результаті роботи розроблено методику підготовки зразків харчових продуктів і сировини та проведено ПЛР з метою прискореного визначення в зразках промислово поширених в Україні видів рослинної сировини і продуктах ентеротоксигенних штамів B. cerus.
- ДокументНаукові основи вдосконалення санітарного контролю безпеки харчової сировини і продуктів її переробки(2017) Пилипенко, І. В.; Пилипенко, Л. М.; Ямборко, Г. В.; Котляр, Є. О.; Ільєва, О. С.Проведено аналітичний моніторінг санітарних вимог до різних груп харчової сировини і продуктів її переробки згідно принципів НАССР та комплекс експериментальних досліджень з визначення мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales як показника відповідності їх санітарної якості та безпеки Євроінтеграційним критеріям. Мета роботи - розробка наукових основ прискореного визначення санітарної якості та безпеки харчової сировини і продуктів її переробки шляхом диференційованої молекулярно-біологічної діагностики мікроорганізмів-контамінантів порядку Bacillales за їх генетичними детермінантами, а також наукове обґрунтування методології досліджень з урахуванням сучасних умов і принципів НАССР.