Перегляд за Автор "Шпирко, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ29304 Спосіб одержання харчового білкового рослинного збагачувача(2008) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Щапіна, О. Ф.Спосіб одержання харчового білкового рослинного збагачувача, що включає подрібнення, екстрагування, проведення автолізу протеолітичним ферментом рослинної сировини, який відрізняється тим, що як рослинну сировину використовують борошно гороху, при цьому активацію ендоферментів борошна гороху здійснюють протеолітичним ферментом протосубтиліном Г10х при співвідношенні фермент:субстрат 1:100 протягом 60 хвилин при температурі 40 °С.
- Документ49797 Спосіб сушіння моркви(2010) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Труфкаті, Л. В.; Кобєлєва, С. М.; Зеленська, Л. Д.Спосіб сушіння моркви, який включає інспекцію, миття, очищення, подрібнювання, бланшування в суспензії протягом 1-6 хв., що знижує вологоутримання структурних елементів клітин, сушіння, який відрізняється тим, що для бланшування використовують суспензію, яка містить біомодифікований харчовий продукт з борошна бобових культур, диспергований у воді, з масовою часткою твердої фази 0,5-2,0 %.
- Документ66561 Спосіб отримання модифікованих рослинних фосфоліпідів(2012) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Щапіна, О. Ф.; Шевченко, О. В.Спосіб отримання модифікованих рослинних фосфоліпідів, що включає нагрівання рослинних фосфоліпідних концентратів, змішування їх з органічним розчинником, екстракцію, гідратацію із застосуванням поляризуючого агента на основі суміші янтарної і лимонної кислот у співвідношенні у суміші - 1:3, при рН 8,0, який відрізняється тим, що проводять гідроліз фосфоліпазою А2, додаючи свіжовиготовлений ферментний препарат фосфоліпази А2 в оптимальній концентрації при оптимальній температурі 65–70 °C, та екстрагування спиртом і сушіння до утворення сухого порошку.
- ДокументДослідження умов ліполізу жирової фракції відходів(2018) Скляр, В. Ю.; Лебеденко, Т. Є.; Шпирко, Т. В.Одержані експериментальні результати дослідження свідчать про перспективність ферментолізу ліпазою Rhizopus japonicus жирової фракції відходів, які утворюються при гідруванні рослинних олій. Найбільшу активність відносно маслинової олії проявляє ліпаза Rhizopus oryzae, ліпаза Rhizopus japonicus відрізняється найбільшою активністю відносно саломасу, що пояснюється її субстратспецифічністю. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досяг рівня насичення вже через 72 год гідролізу, а концентрація тригліцеридів впродовж цього часу гідролізу зменшилась до мінімального значення. Результати досліджень доцільно використовувати для удосконалення технології переробки відходів олійно-жирової галузі харчової та переробної промисловості.
- ДокументМікробіологія харчових виробництв(2016) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Пауліна, Я. Б.; Труфкаті, Л. В.; Кананихіна, О. М.; Величко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Кручек, О. А.; Шпирко, Т. В.; Охотська, М. І.У навчальному посібнику викладений теоретичний і експериментальний матеріал із дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів із технологій харчових виробництв. Наведений у виданні матеріал спрямований на набуття студентами знань і практичних навичок у сфері управління технологіями та якістю харчових продуктів за мікробіологічними показниками. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», аспірантів та спеціалістів, які працюють у сфері мікробіології харчових виробництв.
- ДокументРозробка ключових елементів системи ресурсо- та енергоефективності(2019) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Шпирко, Т. В.; Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.Проведені дослідження відкривають повну картину проблем, пов’язаних з функціонуванням готельно-ресторанного комплексу. Оцінено багато факторів, які впливають на довкілля та спричиняють додаткове навантаження на атмосферу, гідросферу та літосферу. Для досліджуваного підприємства була сформована екологічна політика, використання якої дозволить знизити негативний вплив підприємства. Проаналізовано оцінку впливу готельно-ресторанного комплексу на навколишнє середовище та виставлено оцінки за бальною шкалою. За результатами дослідження зроблено висновки та надані рекомендації, щодо поліпшення рівня екологічної безпеки готельно-ресторанного підприємства.
- ДокументТехнічна мікробіологія(2012) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Кананихіна, О. М.; Величко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Шпирко, Т. В.; Труфкаті, Л. В.У посібнику надана інформація щодо методів дослідження морфології, культуральних та фізіолого-біохімічних властивостей мікроорганізмів; способів їхнього культивування; методів виділення чистих культур; способів кількісного обліку мікроорганізмів; методів мікробіологічного контролю на підприємствах харчової промисловості. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за професійним напрямом 6.051701 „Харчові технології та інженерія” всіх спеціальностей.