Перегляд за Автор "Шишова Анна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРеконструкція ТОВ «Хелсфуд» (м. Одеса) з впровадженням у меню безглютенових страв(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Шишова АннаАктуальність теми роботи обумовлена тим, що на сьогоднішній день перехід на безглютенові продукти – найбільш помітний тренд здорового харчування за останні 5 років. Вважається, що дієта без глютену не тільки допомагає при харчових алергіях, але корисна для нормалізації обміну речовин і поліпшення швидкості метаболізму. Останні наукові дослідження показують, що глютен знижує потреби тіла в енергії для базового метаболізму – іншими словами, уповільнює обмін речовин. Це є однією з причин, чому безглютенове харчування здатне приносити користь для здоров’я. Метою кваліфікаційної роботи є реконструкція ТОВ «Хелсфуд» м. Одеса з впровадженням у меню безглютенових страв. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - розробити меню, виробничу програму для кафе здорового харчування та проаналізувати конкурентний ринок для підприємства, яке реконструюють; - на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельного цеху та доготівельних цехів; - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності реконструкції ТОВ «Хелсфуд» м. Одеса з впровадженням у меню безглютенових страв.