Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Чагаровська, А. С."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    37766 Спосіб виробництва низьколактозного біфідовмісного кисломолочного напою
    (2008) Дідух, Н. А.; Чагаровська, А. С.
    Спосіб виробництва низьколактозного біфідовмісного кисломолочного напою, що передбачає нормалізацію вихідного молока, підігрівання, очищення, внесення -галактозидази, гідроліз лактози, теплову обробку, охолодження до температури заквашування, заквашування, сквашування, який відрізняється тим, що після очищення здійснюють пастеризацію і охолодження нормалізованого молока, після гідролізу лактози здійснюють підігрівання і гомогенізацію молока, після сквашування згусток охолоджують, вносять у нього сироп лактулози і перемішують, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 80-90 °С з витримкою 15-25 секунд, охолодження - до температури 35-45 °С, -галактозидазу вносять у пастеризоване охолоджене молоко у кількості 0,04-0,06 мас. %, гідроліз лактози здійснюють протягом 1,5-2,5 год. при температурі 35-45 °С, підігрівання здійснюють до температури 60-70 °С, гомогенізують молоко при температурі 60-70 °С та тиску 13-17 МПа, змішані культури пробіотичних бактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8 вносять у охолоджене до температури заквашування 36-38 °С гідролізоване молоко у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у гідролізованому молоці КУО/см3, після їх активізації, сквашування гідролізованого молока здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 7-8 годин до досягнення рН 4,6-4,7 од., сквашений згусток охолоджують до температури 20-25 °С, вносять у нього сироп лактулози "Лактусан" у кількості 0,25-0,75 мас. % і перемішують 10-20 хвилин, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, яка містить знежирене молоко, фруктозу та суху підсирну сироватку у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок