Перегляд за Автор "Цикало, А. Л."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ128398 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас.% ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 8,5-8,7 мас.% мікробіологічної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мікробіологічну добавку використовують водний екстракт ґрунту - чорнозему південного малогумусного, одержаного при інкубації його з водою за гідромодулем 1:10 протягом 15-20 хвилин при перемішуванні. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75%.
- Документ128399 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 10 мас. % мінеральної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мінеральну добавку використовують 10 мас. % розчин мінеральних солей за вагового співвідношення Ca(NO3)2×4H2O:KH2PO4:MgSO4×7H2O=4:2:1. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75 %.
- ДокументВпровадження методу продуктивного навчання у навчальному процесі майбутніх екологів-бакалаврів і магістрів(2018) Цикало, А. Л.; Крусір, Г. В.
- ДокументЕкологічний дизайн виноробного виробництва(2016) Крусір, Г. В.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.Метою роботи є підвищення рівня екологічної безпеки підприємств первинного виноробства шляхом запровадження розробленого комплексу техніко-технологічних заходів з управління екобезпекою, що базуються на результатах оцінки та прогнозування впливу зазначених підприємств на компоненти довкілля.
- ДокументЕкологічний стан мегаполісів світу та найважливіші фактори, які впливають на цей стан(2016) Фундамент, А. В.; Цикало, А. Л.
- ДокументЕкологічні аспекти зворотної та одноразової тари(2017) Цикало, А. Л.; Панченко, Т. І.Показана перспективність та необхідність розвитку напрямку переробки скляних та пластикових пляшок.
- ДокументМетод продуктивного навчання і його застосування при підготовці майбутніх магістрів екології(2021) Цикало, А. Л.; Крусір, Г. В.
- ДокументМодель імовірності надзвичайних ситуацій, аварій та катастроф техногенного і змішаного (техногенно-природного) походження(2017) Цикало, А. Л.Визначення імовірності надзвичайних ситуацій (НС), аварій (А) та катастроф (К) як техногенного, так і змішаного (техногенно-природного) походження має особливо велике значення у наш час поступового зростання масштабів цих негативних явищ, підвищення антропогенного тиску на природне середовище, збільшення кількості великих міст і мегаполісів.
- Документ
- ДокументПро урахування факторів ризику надзвичайних ситуацій, аварій та катастроф при еколого-економічному аналізі повного життєвого циклу(2016) Цикало, А. Л.; Погольша, К. В.
- ДокументПідвищення ефективності санітарно-захисних зон підприємств і об’єктів з використанням спеціально відібраних видів рослин-поглиначів важких металів(2016) Космачова, А. М.; Цикало, А. Л.Досліджено здатність зелених насаджень санітарно-захисних зон акумулювати та накопичувати важкі метали. Встановлена ефективність кожного виду рослин поглинати та накопичувати важкі метали, зокрема: цинк, нікель, залізо, марганець, свинець та мідь протягом всього вегетаційного періоду весна-літо-осінь в 2014 році, як представників з кожного ярусу зелених насаджень. Доведена ефективність використання методу фіторемедіації в промислово-розвинених містах.
- ДокументРозробка міжнародного статуту прикордонних і транскордонних річок та річкових систем України(2021) Цикало, А. Л.; Крусір, Г. В.
- ДокументРоль емоційно-грального компоненту в навчальному процесі(2020) Цикало, А. Л.; Чухрій, Ю. П.
- ДокументСучасні екологічні проблеми знезараження і утилізації медичних відходів та шляхи їх вирішення(2016) Арабаджи, Я. А.; Мішкой, Ю. Є.; Цикало, А. Л.; Косой, Ю. І.
- ДокументТеоретичні основи природоохоронних технологій(2017) Крусір, Г. В.; Цикало, А. Л.Екоефективність підприємства досягається наданням конкурентоспроможних за ціною товарів і послуг, які задовольняють потреби людини й підвищують якість життя, сприяють зменшенню навантаження на навколишнє середовище та інтенсивності використання ресурсів протягом усього життєвого циклу товару чи послуги.