Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Циганкова Світлана"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    РОЗРОБКА ПРОЄКТНИХ РІШЕНЬ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЛИМОННОЇ КИСЛОТИ НА ОСНОВІ ПРОДУЦЕНТА Aspergillus niger.
    (ОНТУ, кафедра Біоінженерії і води, 2023) Циганкова Світлана
    За останні роки виробництво органічних кислот з сільськогосподарської продукції має потенціал стати важливим напрямом у виробництві біопродуктів. Це може сприяти розвитку стійкого та екологічно чистого сільського господарства, зменшенню залежності від нафтопродуктів та зменшенню викидів парникових газів. Процес ферментації використовує мікроорганізми, такі як бактерії або гриби, що мають здатність розщеплювати вуглеводи у присутності певних умов, таких як оптимальна температура та рН середовища. Ці мікроорганізми виробляють органічні кислоти як продукт метаболізму вуглеводів. Харчова добавка Е330 являє собою лимонну кислоту, яка відноситься до органічних кислот і є природним консервантом. Це слабка триосновна кислота, що представляє собою речовина кристалічної структури, що володіє білим кольором. Добавка Е330 добре розчиняється у воді і етиловому спирті і малорозчинна в діетиловому ефірі. Лимонну кислоту в основному виробляють шляхом ферментації цукробурякової або тростинної меляси, зазвичай використовуючи як плісняву Аспергілл чорний (Aspergillus niger). Після ферментації лимонну кислоту відокремлюють від суміші шляхом осадження з використанням вапна або карбонату кальцію з подальшим фільтруванням. Цитрат кальцію промивають і розчиняють за допомогою сірчаної кислоти з утворенням неочищеної лимонної кислоти, тоді як кальцій осаджується у вигляді гіпсу (CaSO4) і відфільтровується. Нарешті, неочищена лимонна кислота знебарвлюється та демінералізується, щоб відповідати стандартам якості харчових продуктів. Незважаючи на те, що виробництва лимонної кислоти в Україні немає і ринок представлений імпортною продукцією, Україна має потенціал для розвитку виробництва лимонної кислоти за рахунок наявності значної сировинної бази. Кукурудза і пшениця, які є основними вирощуваними зерновими культурами в країні, можуть бути використані для виготовлення лимонної кислоти. Важливою потребою для відродження та розвитку власного виробництва лимонної кислоти в Україні є відповідне сприяння з боку уряду та зацікавленості підприємців. Необхідні інвестиції, підтримка науководослідних робіт і створення сприятливих умов для розвитку цієї галузі.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок