Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Цалко, Альона"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Проєкт їдальні білоруської кухні в с.м.т. Великодолинське Одеської обл..»
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Цалко, Альона
    В даний час в Україні представлені практично всі формати ресторанного бізнесу, за винятком закладів, що працюють за принципом «free-floor», тобто шведського столу. Кількість посадочних місць на душу населення за останні роки значно збільшилася, хоча, звичайно, до європейських стандартів нам ще далеко. Їдальня - це місце, яке наповнене денним світлом, куди люди середнього і нижче достатку приходять, як правило, в обід, беруть піднос і рухаються в черзі в бік каси, вибираючи при цьому собі вподобані страви. Столову має сенс відкривати, орієнтуючись на клієнтів, що належать до середнього класу. Одним з основних факторів, що визначають успіх закладу, є місце розташування їдальні. Ідеальним варіантом у даному випадку стане місце в безпосередній близькості від якого-небудь великого підприємства, яке може стати джерелом постійних відвідувачів. Ще одним варіантом є оренда приміщення колишнього кафе або їдальні, яке раніше було добре відомо багатьом людям, але з якихось причин був змушений закритися. Крім цього існують і інші можливі варіанти. Все, що потрібно - це вибрати найбільш підходящий і починати роботу. Як і в будь-якому іншому закладі ресторанного господарства, головне в їдальні - це кухня. З цієї причини цього приміщення слід приділити особливу увагу. Якщо їдальня розміщена в колишньому кафе якихось проблем чи питань, які потребують вирішення, швидше за все, не виникне. У разі, якщо столову планується відкрити на території підприємства, слід розробити чіткий план розміщення. Звичайно, крім кухні уваги вимагає і зал їдальні. Перш за все, необхідно розрахувати, для якої кількості людей він призначений. Після цього можна приступати до проведення необхідних ремонтних робіт і дизайну інтер'єру. Дизайн їдальні не вимагає особливої оригінальності, головна вимога - це чистота. Найкращим варіантом у цьому випадку буде місце, розташоване як можна ближче до великого підприємства. Цей хід буде виграшним, так як це стане джерелом приходу постійних відвідувачів. Також дуже важливо розгляд оренди приміщення на місці, де колись розміщувалося популярний заклад, але з якихось причин змушений був закритися. Природно для цього можуть бути й інші вдалі варіанти, які підійдуть для цього. Головне - вибрати найбільш оптимальне місце і почати роботу. Головне, що в першу чергу оцінюють закладі громадського харчування (їдальні), так це не що інше, як кухня. І саме тому цього слід приділяти особливу увагу. За умови якщо їдальня розміщується на місці колишнього кафе, то проблем, які потребують термінового вирішення, не повинно бути. Для їдальні буде потрібно придбати наступні види устаткування: плити для приготування їжі; варильні шафи; жарові шафи; обробні столи; столи виробничі; столи для клієнтів; миття; посуд; стільці. Дуже важливо заздалегідь розробити майбутнього закладу, причому це має бути зроблено задовго до набору робочого персоналу. Виграшним ходом для меню буде включення страв російської кухні: борщ, солянка та інші види супів, які приготовані за різними рецептами, м'ясні та рибні страви, страви з картоплі, різноманітні види салатів. Безсумнівно, що для їдальні необхідно набрати штат співробітників. Серед яких дуже важливо щоб були наступні: керуючий, двоє кухонних працівників, двоє кухарів, посудомийка, касир, прибиральниця і підсобний робітник. Ведення бухгалтерських справ краще залишити на аутсорсинг. При правильній і грамотної організації столового бізнесу, це може стати дуже прибутковим і затребуваним справою. Ще одним важливим моментом, який відіграє дуже важливу роль в досягненні успіху - це технологічність всього процесу. У власників їдалень з корпоративного харчування співробітників офісів часто виникає проблема: виділені потужності під обладнання практично завжди обмежуються орендодавцем, який не може дозволити собі таку витрату електроенергії. Тому розглянемо:кілька способів економії потужностей їх усього два: а) використання напівфабрикатів б) встановлення індукційних плит, що економлять від 30 до 40% електроенергії. Останнім часом корпоративне харчування стає частиною підвищення корпоративної культури. Тому скоро цей ринок почнуть займати Ваші конкуренти. Якщо Ви маєте відповідний навик роботи в даній сфері, сміливо займайте своє місце в цій поки ще відносно порожньої ніші! Успішна діяльність їдальні визначається якістю вироблюваних послуг, які повинні: чітко відповідати певним потребам, задовольняти вимоги споживача, відповідати вживаним стандартам і технічним умовам, відповідати чинному законодавству і іншим вимогам суспільства, надаватися споживачу за конкурентоздатними цінами, забезпечити отримання прибутку. Для досягнення поставленої мети підприємство повинне враховувати всі технічні, адміністративні і людські чинники, що впливають на якість продукції і її безпеку.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок