Перегляд за Автор "Холопченко Марія Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт healthy food ресторану для ресторанного комплексу «Ukrainian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Холопченко Марія ОлександрівнаЗ кожним роком здорове харчування людини набуває все більшої актуальності. Харчування - один із постулатів довголіття. “Ми є те, що ми їмо”, - так сказав Гіппократ, який прожив 104 роки. Їжа - це джерело сили й енергії організму. Забезпечити нормальну життєдіяльність організму можна за допомогою правильного (раціонального) харчування. Адже, розумно поєднуючи в раціоні білки, жири і вуглеводи, можна стати здоровішим. І це означає, що в повсякденному раціоні мають бути основні компоненти: білки, жири і вуглеводи. Нині в Україні ще не сформована державна політика в галузі продовольчої безпеки, відсутні освітні програми у сфері харчування. Особливо це стосується молоді, майбутньої еліти українського суспільства, де виникає велика низка питань, щодо раціонального харчування; харчування в умовах радіонуклідного забруднення; забруднення продуктів харчування нітратами, пестицидами, важкими металами; харчування під час занять спортом; харчування при надлишковій масі тіла; способи кулінарної обробки продуктів харчування; складання раціонів харчування тощо, які потребують свого негайного вирішення для покращання її життєдіяльності та здоров’я. Зважаючи на це, гострою проблемою залишається необхідність організації навчання з питань безпеки харчування майбутніх фахівців різних галузей виробництва та суспільства. Збереження та зміцнення здоров’я нації шляхом оптимізації їх харчування, відповідає Загальнодержавній цільовій соціальній програмі «Здорова нація», що схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України (№ 731-р від 21 травня 2008 р.). Харчування молоді – одна з найважливіших проблем сучасності, яке формує здоров'я нації в цілому і є одним з найбільш істотних факторів, що визначають ріст і розвиток організму, рівень здоров'я і працездатності, ступінь імунітету до впливу різних несприятливих чинників. На сьогоднішній день в формуванні харчового раціону у закладах ресторанного господарства існує ряд проблем, що вимагають невідкладних рішень. Спостерігаються значні відхилення від формули збалансованого харчування, насамперед за рівнем споживання вітамінів, макро- і мікроелементів, біологічно активних речовин, які відіграють важливу роль у підтримці нормального обміну речовин. Параметри національного здоров'я потребують системно-комплексного програмного підходу до вирішення проблеми харчування студентів. Харчові раціони повинні забезпечувати потребу студентів в раціональному харчуванні, адекватному національним традиціям, статі, віку, стану здоров'я, економічному становищу, відповідати вимогам нутриціології. Метою кваліфікаційної роботи є проєкт healthy food ресторану. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - Аналіз роботи діючого ресторану та обгрунтування необхідності організації - Розробка меню та виробничої програми комплексного підприємства. - Розрахунок сировинної відомості, складських, виробничих цехів закладу, в тому числі обладнання та площ цехів. - Забезпечення охорони праці, цивільного захисту на підприємстві. - Розрахунок економічних показників роботи підприємства.