Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Харченко, С. В."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Дослідження випаровування у газове середовище довільного складу
    (ОНАХТ, 2014) Харченко, С. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.14.06 - «Технічна теплофізика і промислова теплоенергетика». Вирішена задача з розробки єдиного, теоретично обгрунтованого, підходу до моделювання тепловологісних процесів випаровування рідких (сублімації твердих) речовин у газове середовище. Розроблено рівняння стану з віріальними коефіцієнтами чотирьохлористого вуглецю та газової суміші в яку проходив процес випаровування різних речовин та її компонентів. Віріальні коефіцієнти розраховувались для потенціалу Леннарда-Джонса. Теоретично обгрунтована та експериментально підтверджена теорія про ізобарно-ізоентальпійне протікання процесу випаровування. Експериментальне дослідження різниці температур сухого і вологого термометрів проводилось при робочих тисках 0,15 - 1 бар на прикладі випаровування чотирьохлористого вуглецю, нафталіну та води в газове середовище атмосферного повітря, азоту, двоокису вуглецю. Апробацію теорії проведено шляхом співставлення розрахункових та чисельних експериментальних даних. Розроблено та апробовано термодинамічну теорію тепловологісних процесів у холодильній технології. Апробація проведена співставленням розрахункових і експериментальних даних різних авторів по втратам маси у процесах охолодження. Розроблені та рекомендовані норми втрат маси парного м’яса в напівтушах від випаровування (усушки) в процесах охолодження. Норми диференційовані по середній за процес температурі повітря в камері та подані для підвищених вагових кондицій напівтуш м’яса з урахуванням його категорії. Практичне використання отриманих результатів знайшло відображення у застосуванні в технологіях холодильної обробки харчової сировини тваринного походження; у розробці методики розрахунку втрат маси харчової сировини.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок