Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Фісун, Сергій"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Проект борошномельного заводу з виробництва цільнозернового борошна
    (ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Фісун, Сергій
    Виробництво цільнозернового борошна дозволить розширити асортимент та підвищити харчову цінність готової продукції. Але стандарти України на цільнозернове пшеничне борошно на сьогоднішній день відсутні. ГСТУ 46.004-99 «Борошно пшеничне. Технічні умови» розповсюджуються тільки на борошно сортове та оббивне. Дослідження показників якості цільнозернового пшеничного борошна, яке виробляється в Україні, показало, що частина підприємств керуються ГСТУ 46.004-99 при виробництві цільнозернового борошна, інші виробники контролюють якість борошна за власними технічними умовами. Судячи з показників зольності та крупності ряд виробників при виробництві цільнозернового борошна дотримуються принципу майже 100-відсоткового потрапляння усіх анатомічних складових зерна у готову продукцію, але при цьому крупність борошна може бути на рівні крупності оббивного борошна або істотно від нього відрізняться. Це залежить від виду подрібнюючих машин (жорнові постави чи вальцьові верстати), а також від застосування у технологічній схемі додаткового подрібнення висівок або ні. Інші виробники при формуванні цільнозернового борошна для покращення його хлібопекарських властивостей дотримуються принципу виключення певної частки оболонкових частинок у вигляді висівок, тому таке борошно має зольність значно меншу ніж у зерні, але також його крупність залежить від різної побудови та режимів процесу його розмелу

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок