Перегляд за Автор "Фігурська, Л. В."
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107507 Комбікорм для форелі(2015) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.В основу винаходу поставлено задачу створити комбікорм для форелі, в якому шляхом введення додаткових компонентів та заміни зернового компоненту забезпечити можливість одержання повноцінного збалансованого продукту, який задовольняє потреби форелі у всіх необхідних поживних і біологічно-активних речовинах, сприяє їх нормальному росту, добре засвоюється організмом.
- Документ107508 Жирова композиція для комбікормів(2015) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.В основу винаходу поставлено задачу створити, на підставі фізіологічної потреби організму у жирних кислотах, таку жирову композицію, у якій шляхом введення додаткових компонентів досягається можливість одержання повноцінного збалансованого продукту, який задовольняє потреби форелі у необхідних поживних і біологічно-активних речовинах, сприяє їх нормальному росту, добре засвоюється організмом, придатний для зберігання.
- Документ62971 Спосіб виробництва кормової добавки(2011) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.Спосіб виробництва кормової добавки, що передбачає подрібнення відходів тваринного походження, екструдування суміші у екструдері, який відрізняється тим, що як тваринні відходи використовують рибну сировину, зернову сировину і рибну сировину окремо подрібнюють до розмірів частинок 2-3 мм і беруть у кількісному співвідношенні 90-80:10-20, перед основним змішуванням попередню суміш зернової сировини і усієї рибної сировини, взятих у співвідношенні 1:1, змішують протягом 4-10 хв. при 500-1500 хв.-1 до утворення гомогенної суміші, попередню суміш змішують з рештою зернової сировини, екструдат подрібнюють і охолоджують.
- Документ84403 Жирова композиція для комбікормів(2013) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.Жирова композиція, яка містить соєву олію, кукурудзяну олію, соняшникову олію, лецитин, який відрізняється тим, що додатково містить риб'ячий жир, рапсову олію низькоерукову, вітамінний препарат, сантохін.
- Документ88488 Комбікорм для форелі(2014) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.1. Комбікорм для форелі, що містить муку рибну, премікс, зерновий компонент, який відрізняється тим, що додатково він містить жирову композицію, муку соєву, мучку кормову горохову, кукурудзяний глютен, муку кров'яну та сантохін, при цьому як зерновий компонент він містить екструдовану кормову суміш при наступному співвідношенні, мас. %: екструдована кормова суміш 10-20 жирова композиція 5-20 мука соєва 5-10 мучка кормова горохова 5-10 кукурудзяний глютен 10-25 мука рибна 25-45 мука кров'яна 5-10 премікс 1 сантохін 0,02. 2. Комбікорм за п. 1, який відрізняється тим, що жирова композиція містить риб'ячий жир, соняшникову, рапсову, соєву олії та вітамінний препарат.
- Документ98421 Спосіб виробництва комбікорму для риб, переважно для акваріумних риб(2012) Єгоров, Б. В.; Кочетова, А. О.; Воєцька, О. Є.; Фігурська, Л. В.Спосіб виробництва комбікорму для риб, переважно для акваріумних риб, який передбачає змішування компонентів та екструдування комбікорму, який відрізняється тим, що перед змішуванням зернову та зернобобову сировину, таку як пшениця, кукурудза, ячмінь лущений, соя, горох очищують, дозують, змішують, подрібнюють до частинок розміром 3-4 мм, екструдують при температурі 110-130 °С, охолоджують, подрібнюють до розмірів частинок 2-3 мм, борошнисту сировину, таку як мука пшенична, моркву сушену, крохмаль картопляний, шрот соєвий, дріжджі хлібопекарські, премікс при необхідності очищують, кормові продукти харчових виробництв, такі як борошно м'ясо-кісткове, крилеве, очищують, при потребі подрібнюють, яловичі субпродукти І та II категорій і малоцінну рибу, таку як кілька, при потребі подрібнюють до частинок розміром 20-50 мм і бланшують при температурі не нижчій за 80 °С протягом не менше 20 хвилин, потім подрібнюють до частинок розміром 2-3 мм, після чого всі підготовлені компоненти дозують, екструдують, екструдований комбікорм охолоджують, подрібнюють, фракціонують, мілку фракцію направляють на повторне екструдування, а на поверхню крупної фракції екструдата наносять рідкі компоненти та пакують.
- ДокументАктуальність та особливості виробництва комбікормів для окуневих риб в Україні(2021) Фігурська, Л. В.
- ДокументАктуальність та особливості виробництва комбікормів для осетрових риб в Україні(2020) Фігурська, Л. В.Певне зростання виробництва продукції аквакультури, особливо вирощування осетрових і лососевих в Україні зумовлено використанням імпортних кормів, що мають високу вартість. Проте подальший її розвиток не може опиратися на імпортну кормопродукцію.
- ДокументАналіз сировини та рецептів комбікормів для риб(2015) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.Сьогодні форелеві підприємства в основному використовують комбікорми закордонного виробництва. Найпопулярніші з них – «Aller Aqua», «Biomar», «Сoppens», «Skretting» та ін. Тому розвиток вітчизняних комбікормів для форелі – важливе завдання промисловості.
- ДокументВикористання інноваційних методів при викладанні дисципліни «Інтелектуальна власність»(2017) Чернега, І. С.; Фігурська, Л. В.Для підготовки конкурентоспроможних фахівців, готових до ефективної професійної діяльності необхідно широко застосовувати різні інноваційні методи.
- ДокументЗакордонні стажування викладачів як засіб підвищення педагогічної майстерності(2018) Фігурська, Л. В.; Чернега, І. С.Стажування в зарубіжному закладі вищої освіти чи науково-дослідній компанії має саме позитивне значення для кар'єрного зростання. Стажування за кордоном – це відмінний спосіб підвищити свою компетентність, отримати нові професійні навички, зав'язати корисні знайомства і зв'язки, ознайомитися з методами викладання дисциплін, і тенденціями у наукових дослідженнях, закріпити знання іноземної мови і, нарешті, дізнатися зсередини, як живеться в іншій державі.
- ДокументМакуха насіння гарбуза у годівлі сільськогосподарських тварин і птиці(2020) Фігурська, Л. В.; Цюндик, О. Г.Сьогодні у годівлі тварин використовують нетрадиційні кормові продукти, до яких відноситься і гарбузова макуха. Розглянуто гарбузову макуху як високобілковий кормовий продукт, приведено її хімічний склад та надано рекомендіції по її використанню.
- ДокументМіжнародні можливості для науковців України в умовах воєнного стану(2022) Мардар, М. Р.; Фігурська, Л. В.; Левчук, Ю. С.
- ДокументНеобхідність своєчасного оновлення web-сайтів закладів вищої освіти(2019) Чернега, І. С.; Фігурська, Л. В.Web-політика навчального закладу сприяє формуванню нових зв'язків, неформальному спілкуванню між вченими та реалізації інноваційних розробок на основі обміну досвідом. Публікації на сайтах ЗВО - найбільш простий і ефективний шлях оперативного обміну інформацією між вченими, викладачами і студентами.
- ДокументОсобливості рецептури комбікормів для риби(2015) Фігурська, Л. В.Розглянуто потреби риб у поживних i бiологiчно активних речовинах. Визначено сировину, яку використовують вiтчизнянi i закордоннi спецiалiсти з кормовиробництва для забезпечення нормального розвитку та максимального росту риби.
- ДокументРозробка програми годівлі комбікормів для кларієвого сому(2019) Фігурська, Л. В.; Єгоров, Б. В.У 2017 році за підтримки Держрибагенства, Інституту рибного господарства України із сторони держави та компаній Vismar Aqua, Аквапром та голландської компанії Trouw Nutrition (ТМ Skretting) була розроблена програма з нарощування об’ємів вирощування кларієвого сому під назвою «Кларієвий сом – 2020». Завдання програми – забезпечити 2020 т кларієвого сому до 2020 року. Для ефективного розведення сому важливим завданням є розробка комбікормів.
- ДокументСвітові тенденції розвитку аквакультури та ринку комбікормів для риб(2016) Єгоров, Б. В.; Фігурська, Л. В.Аквакультура — продовольчий сектор, який найдинамічніше зростає протягом останніх 25 років, світовий річний ріст складає 8,2 %. Всього виробнича потужність рибництва складає 83 млн. тонн, на суму 135,7 млрд. доларів США. Більше 157 водних рослин і тварин вирощують у світі.
- ДокументУчасть у міжнародних наукових проєктах як запорука розвитку компетенції науковців(2020) Фігурська, Л. В.; Чернега, І. С.