Перегляд за Автор "Ульянов, Михайло"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення технології світлого пива з використанням ячменю підвищеної якості(ОНТУ, кафедра технологія вина та сенсорного аналізу, 2022) Ульянов, МихайлоКласична технологія пива передбачає переробку ячмінного солоду. Несолодові зернопродукти використовувались для вироблення деяких спеціальних сортів пива, але в останні роки вони широко використовуються: рис в муці, крупи або січки, кукурудза переважно в виді обезжиреної муки, пшениця і овес, ячмінь у виді муки. Використання цих культур як несолодженого матеріалу дозволяє не тільки змінити смакові властивості хмільного напою, але й знизити собівартість пива. Між тим, зі всіх видів несолодових зернопродуктів ячмінь ближче всього по своїй природі стоїть до ячмінного солоду і в меншій мірі впливає на зміни смакових властивостей пива. Об’єктами дослідження служить експериментальний і виробничий несолодовий ячмінь, напівпродукти на стадіях приготування пивного сусла, його збродження і готове пиво з використанням ячменю підвищеної якості. Для проведення досліджень був використаний ячмінь експериментальний сортів Квенч, Себастьян, Планет, проведена порівняльна технологічна характеристика цих сортів з виробничим ячменем для пива «Корифей» ТОВ «Пивоварня «Опілля» (м. Тернопіль). Удосконалена рецептура пива світлого з визначенням норм та режимів використання ячменю підвищеної якості сорту Себастьян. Солод, дріжджі і хміль використовувалися згідно виробничої технологічної інструкції даного пива.