Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ульянов, Михайло"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Удосконалення технології світлого пива з використанням ячменю підвищеної якості
    (ОНТУ, кафедра технологія вина та сенсорного аналізу, 2022) Ульянов, Михайло
    Класична технологія пива передбачає переробку ячмінного солоду. Несолодові зернопродукти використовувались для вироблення деяких спеціальних сортів пива, але в останні роки вони широко використовуються: рис в муці, крупи або січки, кукурудза переважно в виді обезжиреної муки, пшениця і овес, ячмінь у виді муки. Використання цих культур як несолодженого матеріалу дозволяє не тільки змінити смакові властивості хмільного напою, але й знизити собівартість пива. Між тим, зі всіх видів несолодових зернопродуктів ячмінь ближче всього по своїй природі стоїть до ячмінного солоду і в меншій мірі впливає на зміни смакових властивостей пива. Об’єктами дослідження служить експериментальний і виробничий несолодовий ячмінь, напівпродукти на стадіях приготування пивного сусла, його збродження і готове пиво з використанням ячменю підвищеної якості. Для проведення досліджень був використаний ячмінь експериментальний сортів Квенч, Себастьян, Планет, проведена порівняльна технологічна характеристика цих сортів з виробничим ячменем для пива «Корифей» ТОВ «Пивоварня «Опілля» (м. Тернопіль). Удосконалена рецептура пива світлого з визначенням норм та режимів використання ячменю підвищеної якості сорту Себастьян. Солод, дріжджі і хміль використовувалися згідно виробничої технологічної інструкції даного пива.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок