Перегляд за Автор "Тірон-Воробйова, Н. Б."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ62988 Дієтична добавка з антибактеріальною дією(2011) Черно, Н. К.; Озоліна, С.О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.Дієтична добавка з антибактеріальною дією, яка відрізняється тим, що являє собою комплекс пектину з високомолекулярними сполуками білкової природи, виділеними із соку рослин сімейства хрестоцвітних.
- Документ72595 Спосіб приготування дієтичної добавки з антибактеріальною дією(2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.Спосіб приготування дієтичної добавки з антибактеріальною дією, що передбачає виділення соку з рослин сімейства капустяних, приготування 0,5-1 %-го водного розчину пектину, змішування соку з водним розчином пектину при їх масовому співвідношенні 1:1, витримування суміші, відокремлення осаду і наступне його висушування, який відрізняється тим, що перед висушуванням до осаду додають 2,3-3,7 мас. % лейцину.
- Документ98565 Дієтична добавка з антибактеріальною дією(2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.Дієтична добавка з антибактеріальною дією, яка відрізняється тим, що являє собою комплекс пектину з високомолекулярними сполуками білкової природи, виділеними із соку рослин сімейства хрестоцвітних.
- Документ99210 Ферментний препарат з антибактеріальною дією(2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.Ферментний препарат, що містить лізоцим і панкреатин, який відрізняється тим, що вказані ферменти препарат містить при наступному співвідношенні, мас. %: лізоцим 30-70 панкреатин 70-30.
- ДокументТехнологія лізоцимовмісних біополімерних комплексів рослинного походження(ОНАХТ, 2012) Тірон-Воробйова, Н. Б.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія (технічні науки). Дисертацію присвячено розробленню технології отримання білок- полісахаридних комплексів з лізоцимною активністю. Визначено лізоцимну активність рослинної сировини. Перспективні джерела вилучення лізоциму рослини сімейства Brassicaceae (капустяних): Агтогасіа rusticana (хрін звичайний) і Brassica oleracea (капуста білокачанна). Процес отримання лізоцимовмісних препаратів складався з двох стадій: вилучення ферменту з сировини і його подальшого концентрування у складі нерозчинних комплексів з полісахаридами. Методом гель-фільтрації у комплексах доведено повне співпадіння білкової і вуглеводної складових. З використанням 14-спектроскопії встановлено, що в їх утворенні провідна роль належить електростатичним взаємодіям, менш значущим є вклад водневих зв'язків, а також гідрофобних взаємодій. Показано, що у складі лізоцимовмісних комплексів переважає білкова компонента, яка представлена низькомолекулярними білками з молекулярною масою 12,0 кДа. Надано порівняльну характеристику фізико-хімічних показників інтактних лізоцимів і отриманих комплексів, За результатами медико-біологічних досліджень відмічено тенденцію підвищення лізоцимної активності слини ротової порожнини додатковим внесенням необхідної дози екзогенних лізоцимів у складі комплексів. Розроблено та економічно обґрунтовано технології отримання комплексів з лізоцимною активністю. З використанням методів математичного планування багатофакторних експериментів визначено раціональні режими основних стадій процесів отримання лізоцимовмісних комплексів. Реальність технологій підтверджено результатами їх промислової апробації на науково-виробничому підприємстві.