Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Тірон-Воробйова, Н. Б."

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    62988 Дієтична добавка з антибактеріальною дією
    (2011) Черно, Н. К.; Озоліна, С.О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.
    Дієтична добавка з антибактеріальною дією, яка відрізняється тим, що являє собою комплекс пектину з високомолекулярними сполуками білкової природи, виділеними із соку рослин сімейства хрестоцвітних.
  • Документ
    72595 Спосіб приготування дієтичної добавки з антибактеріальною дією
    (2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.
    Спосіб приготування дієтичної добавки з антибактеріальною дією, що передбачає виділення соку з рослин сімейства капустяних, приготування 0,5-1 %-го водного розчину пектину, змішування соку з водним розчином пектину при їх масовому співвідношенні 1:1, витримування суміші, відокремлення осаду і наступне його висушування, який відрізняється тим, що перед висушуванням до осаду додають 2,3-3,7 мас. % лейцину.
  • Документ
    98565 Дієтична добавка з антибактеріальною дією
    (2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.
    Дієтична добавка з антибактеріальною дією, яка відрізняється тим, що являє собою комплекс пектину з високомолекулярними сполуками білкової природи, виділеними із соку рослин сімейства хрестоцвітних.
  • Документ
    99210 Ферментний препарат з антибактеріальною дією
    (2012) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Тірон-Воробйова, Н. Б.
    Ферментний препарат, що містить лізоцим і панкреатин, який відрізняється тим, що вказані ферменти препарат містить при наступному співвідношенні, мас. %: лізоцим 30-70 панкреатин 70-30.
  • Документ
    Технологія лізоцимовмісних біополімерних комплексів рослинного походження
    (ОНАХТ, 2012) Тірон-Воробйова, Н. Б.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія (технічні науки). Дисертацію присвячено розробленню технології отримання білок- полісахаридних комплексів з лізоцимною активністю. Визначено лізоцимну активність рослинної сировини. Перспективні джерела вилучення лізоциму рослини сімейства Brassicaceae (капустяних): Агтогасіа rusticana (хрін звичайний) і Brassica oleracea (капуста білокачанна). Процес отримання лізоцимовмісних препаратів складався з двох стадій: вилучення ферменту з сировини і його подальшого концентрування у складі нерозчинних комплексів з полісахаридами. Методом гель-фільтрації у комплексах доведено повне співпадіння білкової і вуглеводної складових. З використанням 14-спектроскопії встановлено, що в їх утворенні провідна роль належить електростатичним взаємодіям, менш значущим є вклад водневих зв'язків, а також гідрофобних взаємодій. Показано, що у складі лізоцимовмісних комплексів переважає білкова компонента, яка представлена низькомолекулярними білками з молекулярною масою 12,0 кДа. Надано порівняльну характеристику фізико-хімічних показників інтактних лізоцимів і отриманих комплексів, За результатами медико-біологічних досліджень відмічено тенденцію підвищення лізоцимної активності слини ротової порожнини додатковим внесенням необхідної дози екзогенних лізоцимів у складі комплексів. Розроблено та економічно обґрунтовано технології отримання комплексів з лізоцимною активністю. З використанням методів математичного планування багатофакторних експериментів визначено раціональні режими основних стадій процесів отримання лізоцимовмісних комплексів. Реальність технологій підтверджено результатами їх промислової апробації на науково-виробничому підприємстві.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок