Перегляд за Автор "Томчик, О. М."
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ100447 Спосіб зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини(2015) Томчик, О. М.; Савін, С. М.; Кочетов, В. П.1. Спосіб зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, що передбачає охолодження тари з полімерного матеріалу, з подвійними стінками, в зазорі між якими розташоване рідке середовище з високою тепловою інерційністю, до температури, що відповідає параметрам технологічного регламенту зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, розміщення в ній попередньо охолодженого продукту або сировини, закладання продукту або сировини у тарі в камеру, що охолоджується, який відрізняється тим, що як рідке середовище з високою тепловою інерційністю використовують багатоатомні спирти та їх водяні розчини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як багатоатомні спирти використовують гліцерин або продукти термічної олігомерізації гліцерину, або пропіленгліколь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як водяні розчини багатоатомних спиртів використовують водяні розчини гліцерину або водяні розчини продуктів термічної олігомерізації гліцерину, або водяні розчини пропіленгліколю.
- Документ100448 Стояковий піддон для сільськогосподарських харчових продуктів або сировини(2015) Томчик, О. М.; Савін, С. М.; Кочетов, В. П.1. Стояковий піддон для сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, який містить вантажну платформу, опорний стояковий каркас та знімні елементи, який відрізняється тим, що знімні елементи з полімерного матеріалу установлені по периметру та зверху опорного стоякового каркасу, кожен з яких складається з чотирьох бокових, верхньої і нижньої поверхонь, простір між якими заповнений рідким середовищем з високою тепловою інерційністю, температура якого відповідає параметрам технологічного регламенту зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, та має кріплення для з'єднання з опорним стояковим каркасом. 2. Стояковий піддон для сільськогосподарських харчових продуктів або сировини за п. 1, який відрізняється тим, що як рідке середовище з високою тепловою інерційністю використовують воду або водяні розчини солей, або незамерзаючу воду у капілярних трубках, або багатоатомні спирти, або водяні розчини багатоатомних спиртів.
- Документ118674 Спосіб зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини(2017) Томчик, О. М.1. Спосіб зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, що передбачає охолодження тари з полімерного матеріалу, з подвійними стінками, в зазорі між якими розташоване рідке середовище з високою тепловою інерційністю, до температури, що відповідає параметрам технологічного регламенту зберігання сільськогосподарських харчових продуктів або сировини, розміщення в порожнинах, що мають вигляд тригранної призми і утворені по кутках тари перфорованими пластинами та стінками тари, адсорбентів вуглекислого газу та/або етилену, розміщення в тарі попередньо охолодженого продукту або сировини, закладання продукту або сировини у тарі в камеру, що охолоджується, який відрізняється тим, що як рідке середовище з високою тепловою інерційністю використовують багатоатомні спирти або їх водні розчини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як багатоатомні спирти використовують гліцерин або продукти термічної олігомерізації гліцерину, або пропіленгліколь. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як водні розчини багатоатомних спиртів використовують водні розчини гліцерину або водні розчини продуктів термічної олігомерізації гліцерину, або водні розчини пропіленгліколю.
- ДокументВдосконалення засобів зниження тепловитрат малих охолоджуваних об’єктів(ОНАХТ, 2019-07-04) Томчик, О. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.14 – «Холодильна, вакуумна та компресорна техніка, системи кондиціювання». В роботі представлені результати досліджень перспектив застосування охолоджуваних ємностей з підвищеною тепловою інерційністю та акумулюючою здатністю для стабілізації температури продукту і зниження енергетичних витрат під час зберігання і транспортування. Охолоджувана ємність виконана з полімерного матеріалу, з подвійними стінками, прошарки між якими по всьому периметру заповнені рідиною з високою тепловою інерційністю. Запропоновано математичну модель теплообміну між продуктом в упаковці упаковки і навколишнім середовищем при зміні температури навколишнього середовища за періодичним законом, з урахуванням теплоти дихання продукту, яка дозволяє оцінити вплив конструктивних особливостей упаковок на стабільність підтримання температури продукту. Розроблено методику проведення досліджень та виготовлені експериментальні стенди для визначення впливу упаковок різної конфігурації – стандартних та експериментальних (з водяними прошарками), на енергетичні витрати і характер коливань температури продукту. Представлені результати експериментальних досліджень ємностей з акумулюючою здатністю (з водяними прошарками). Проведено порівняння характеру енергетичних витрат і впливу коливань температури повітря в охолоджуваному просторі камери на зміну температури продукту при застосуванні упаковок різної конфігурації. На основі експериментальних досліджень встановлено, що при застосуванні упаковок з акумулюючою здатністю за рахунок зменшення коливань температури плодів (яблук) до ≤ 0,2 °С, зменшуються витрати енергії на 17...21%. При цьому оптимальна товщина водяних прошарків становить 10 мм. Пропонований засіб зниження енерговитрат и захисту продукту від температурних коливань може бути використаний незалежно від типу охолоджуючих систем і будівельних конструкцій камер і термінів їх експлуатації.
- ДокументЗасоби стабілізації температури продукту та зниження енергетичних витрат при роботі холодильного обладнання(2019) Томчик, О. М.; Хмельнюк, М. Г.; Гоголь, М. І.Представлені результати експериментальних досліджень ємностей з акумулюючою здатністю (з водяними прошарками). Проведено порівняння характеру енергетичних витрат при застосуванні упаковок різної конфігурації. На основі експериментальних досліджень встановлено, що при застосуванні упаковок з акумулюючою здатністю зменшуються витрати енергії на 17...21%.
- ДокументЗатухання температурної хвилі в контейнерах з підвищеною тепловою інерцією стінок(2019) Мирончук, Ю. А.; Томчик, О. М.; Хмельнюк, М. Г.Основною умовою збереження якості плодоовочевої продукції під час її холодильного зберігання і транспортування є термостабілізація продукту при правильному виборі температурного режиму і забезпечення мінімальних відхилень температури від нього.
- ДокументОсобливості об’єктів винаходів в галузі холодильної техніки і технології(2021) Томчик, О. М.; Хмельнюк, М. Г.
- ДокументОхолоджувані ємності з акумулюючою здатністю для зберігання і транспортування продукту(2019) Томчик, О. М.; Хмельнюк, М. Г.; Гоголь, М. І.Представлені результати експериментальних досліджень ємностей з акумулюючою здатністю (з водяними прошарками). Проведено порівняння впливу коливань температури повітря в камері на температуру продукту при застосуванні упаковок різної конфігурації. Встановлено, що при застосуванні ємностей з акумулюючою здатністю коливання температури продукту знижуються до ≤ 0,2 °С.