Перегляд за Автор "Терещенко Ростислав"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПідвищення ефективності автоматичного керування шокової заморозки м’яса(ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Терещенко РостиславКваліфікаційна робота магістра Терещенко Р.О. «Підвищення ефективності автоматичного керування шокової заморозки м’яса» . – Одеса: ОНТУ 2024. – 146с. Бібліогр.:_42_. Іл.:_132_. Табл._10_. Мета дослідження - модернізація САК процесом заморожування курятини. САК реалізує нову функцію оптимізації температури заморозки в камері з метою збільшити продуктивність фризеру. Функція реалізована на основі алгоритмів екстремального регулювання із запам'ятовуванням екстремуму. Реалізація цієї функції забезпечує підвищення ефективності процесу заморожування курятини в умовах змінних властивостей сировини та параметрів енергоносіїв за рахунок відстеження дрейфуючого значення екстремуму функції ефективності та підтримки поточного значення показника ефективності в околиці екстремального значення. Надалі були синтезовані моделі САУ з нечіткими регуляторами та з нейрорегулятором що визначена як нейромережева система управління. Також була розроблена модель САУ з комбінованим регулятором, що є синтезом традиційного ПІД-регулятора та штучної нейронної мережі. Для подальшої параметричної оптимізації САУ, за характеристиками нечітких регуляторів було виконано тренування визначених штучних нейронних мереж, які можуть виконувати роль нейрорегуляторів.