Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Таранюк Вячеслав"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Дослідження технологій переробки відходів пивоваріння
    (ОНТУ, кафедра екології, води та природоохоронних технологій, 2024) Таранюк Вячеслав
    Випускна кваліфікаційна робота магістра: стор. - 80, рис. – 32, табл. – 10, література – 17. Тема: Дослідження технологій переробки відходів пивоваріння. Об'єкт дослідження: відходи пивоваріння крафтових пивоварень. Предмет дослідження: оцінка впливу відходів пивоваріння на забруднення довкілля. Мета досліджень: дослідити сучасні та новітні технології переробки відходів пивоваріння з метою підвищення їх ефективності, зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Кваліфікаційна робота магістра складається з таких розділів: Розділ 1. Наведено аналіз динаміки розвитку виробництва пива в Україні; показано особливості негативного впливу стоків підприємств пивоваріння на довкілля та можливі наслідки цього впливу; представлено ідентифікацію джерел екологічної небезпеки в зоні впливу пивоварних підприємств. Розділ 2. Перераховано вихідні речовини (дріжджі Saccharomyces, бактерії Micrococcus, бактерії Bacterium, бактерії Pseudomonas, бактерії Sarcina); показано приготування поживних середовищ; визначені концентрація органічних речовин (ХСК) та загальної кількості мікроорганізмів; показані схеми реактора та експериментальних установок. Розділ 3. Наведена фільтрація висококонцентрованих стоків від дріжджів; приведені закономірності кавітаційного очищення дріжджових стоків; досліджено динаміку зміни вмісту органічних та біологічних забруднень стічних вод «Пивоварні «Кумпель» після кавітаційної обробки; описано кінетику процесу очищення стічних вод «Пивоварні «Кумпель», представлено технологічну схему очищення дріжджових стоків пивоварні. Розділ 4. Охарактеризовано заходи щодо охорони праці в науково-дослідній лабораторії. Розділ 5. Докладно розказано про захист громадян, природних ресурсів та матеріальних цінностей від наслідків надзвичайних ситуацій.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок