Перегляд за Автор "Страхова, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ136214 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту "Кіноасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Кац, А. К.; Дмитренко, Л. Д.; Луніна, Л. О.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва зернового продукту "Кіноасан", що забезпечує одержання екструдованого зернового продукту з високими органолептичними показниками, а саме: привабливим зовнішнім виглядом, однорідним кольором, добрими смаковими властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю, та забезпечує розширення асортименту зернових продуктів екструзійної технології
- ДокументВизначення впливу зовнішніх факторів на температуру зерна, що зберігається в металевих силосах(2016) Шпак, В. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.На даний час надзвичайно важливим для сучасних елеваторів є встановлення можливих максимальних термінів зберігання зерна в металевих силосах. До основних методів визначення стану зерна, що зберігається в силосах на підприємстві є контроль його температури, найважливішого параметра, що характеризує умови зберігання насіння та зерна.
- ДокументВплив транспортно-технологічних операцій на травмування зерна кукурудзи(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.За останні десятиліття ринок кукурудзи став одним із найбільш важливих та досить вагомих сегментів вітчизняної агропродовольчої системи, зайнявши чільне місце як драйвер розвитку стратегічних видів продукції поряд із пшеницею, соєю, соняшником, ріпаком та іншими сільськогосподарськими культурами. Нині кукурудза є другою за площею посіву сільськогосподарською культурою у структурі зернових після пшениці, що безпосередньо формує експортний потенціал аграрної галузі країни та є основою забезпечення її продовольчої і економічної безпеки.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументЗалежність фізико-технологічних характеристик зерна кукурудзи від вологості(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.Досліджено вплив вологості на фізико-технологічні властивості зерна кукурудзи. У кожному зразку було визначено: натуру, масу 1000 зернин, шпаруватість, істинний об’єм, кут природного укосу, коефіцієнт зовнішнього тертя спокою по пластмасі та гумі, коефіцієнт зовнішнього тертя руху та ін. [1]. Фізико-технологічні характеристики зразків кукурудзи були вивчені і визначені у діапазоні вологості зерна 13…28 %.
- ДокументЗберігання зерна в металевих силосах(2021) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Шпак, В. М.
- ДокументИсследование влияния температурных условий на сохранность зерна в металлических силосах(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Шпак, В. Н.; Рабович, О. Н.Цель исследований - определение максимально допустимых сроков хранения зерна разных культур и динамики качества в экстремальных условиях, которые могут возникнуть в зерновой массе, хранящейся в металлических силосах летом или зимой (экстремально высокие или экстремально низкие температуры окружающей среды) за счет изучения неисследованных в настоящее время температурных диапазонов.
- ДокументНа часі впровадження у навчальний процес проєктування сучасних кукурудзо-калібрувальних заводів(2021) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.
- ДокументОрганізація дистанційної НДР студентів(2017) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Організація дистанційної НДР студентів є важливим чинником підвищення ефективної професійної підготовки майбутнього фахівця у вищому навчальному закладі передусім тому, що передбачає індивідуалізацію навчання, дає змогу реалізовувати особистісне орієнтоване навчання, розширює обсяг знань, умінь та навичок студентів, сприяє формуванню активності, ініціативи, допитливості, розвиває творче мислення, спонукає до самостійних пошуків.
- ДокументОсобливості організації НДРС на кафедрі технології зберігання зерна(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Науково-дослідна робота студентів закладу вищої освіти є одним із напрямів їх самостійної роботи, важливим чинником підготовки висококваліфікованих спеціалістів.
- ДокументОсобливості приймання та відвантаження зерна кукурузи з металевих силосів з плоским днищем(2022) Деркач, М. О.; Тицька, В. С.; Валевська, Л. О.; Страхова, Т. В.
- ДокументЯкість зерна – запорука успішного експорту(2020) Дмитренко, Л. Д.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Пенаки, А. А.Ключова причина, що частково стримує продаж вітчизняного зерна за кордон – традиційно низька якість українського зерна. Тобто сьогодні в умовах розвитку міжнародної торгівлі особливо актуальними стають питання забезпечення високого рівня якості зерна, що є важливою складовою виживання на світовому ринку при значній конкуренції.
- ДокументІнноваційні технології у виноробній галузі(Астропринт, 2019) Іванова, Л. О.; Саркісян, Г. О.; Страхова, Т. В.; Федченко, Ю. С.У монографії представлено порівняльний аналіз рівня розвитку виноробної галузі в Україні, Молдові та Грузії за період з 2013 по 2014 рік. Розглянуто сучасні й інноваційні технології та обладнання на основі зіставлення результатів науково-дослідних та дослідницько- конструкторських рішень (НДДКР). Наведено ряд патентів на винахід корисних моделей та нових технологічних рішень (ноу-хау) в галузі виноробства. Розглянуто особливості законодавства у виноробній галузі в країнах ЄС, Молдові, Грузії та Україні. Розроблено нові пропозиції до Закону України «Про виноград і виноградне вино» на основі Закону Грузії «Про вино і виноградну лозу» у відповідності до регламенту ЄС.