Перегляд за Автор "Страхова, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 19 з 19
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ136214 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту "Кіноасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Кац, А. К.; Дмитренко, Л. Д.; Луніна, Л. О.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва зернового продукту "Кіноасан", що забезпечує одержання екструдованого зернового продукту з високими органолептичними показниками, а саме: привабливим зовнішнім виглядом, однорідним кольором, добрими смаковими властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю, та забезпечує розширення асортименту зернових продуктів екструзійної технології
- ДокументАналіз ефективності роботи технологічної лінії приймання зерна з автотранспорту на ПрАТ «Укрелеваторпром»(2017) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Шпак, В. М.Метою проведеної роботи було дослідження пропускної здатності приймання зерна з автомобільного транспорту для обґрунтування оптимальних шляхів її збільшення.
- ДокументВизначення впливу зовнішніх факторів на температуру зерна, що зберігається в металевих силосах(2016) Шпак, В. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.На даний час надзвичайно важливим для сучасних елеваторів є встановлення можливих максимальних термінів зберігання зерна в металевих силосах. До основних методів визначення стану зерна, що зберігається в силосах на підприємстві є контроль його температури, найважливішого параметра, що характеризує умови зберігання насіння та зерна.
- ДокументВплив транспортно-технологічних операцій на травмування зерна кукурудзи(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.За останні десятиліття ринок кукурудзи став одним із найбільш важливих та досить вагомих сегментів вітчизняної агропродовольчої системи, зайнявши чільне місце як драйвер розвитку стратегічних видів продукції поряд із пшеницею, соєю, соняшником, ріпаком та іншими сільськогосподарськими культурами. Нині кукурудза є другою за площею посіву сільськогосподарською культурою у структурі зернових після пшениці, що безпосередньо формує експортний потенціал аграрної галузі країни та є основою забезпечення її продовольчої і економічної безпеки.
- ДокументДизайн в готельно-ресторанному бізнесі (І частина)(2021) Іванова, Л. О.; Страхова, Т. В.; Іваненко, Є. В.У навчальному посібнику комплексно розглянуті: можливості дизайну як процесу, що визначає рівень комфорту готелю (ресторану); основні характеристики і показники дизайну на прикладі інтер'єрів готелів і ресторанів; підходи до проектування і дизайн- проектування готелю і ресторану; еволюція стилів в естетиці та сучасні стилі у об'єктах готельно-ресторанного бізнесу. Рекомендована для менеджерів, викладачів, магістрів та студентів за фахом готельно-ресторанного бізнесу.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументЗберігання зерна в металевих силосах(2021) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Шпак, В. М.
- ДокументНа часі впровадження у навчальний процес проєктування сучасних кукурудзо-калібрувальних заводів(2021) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.
- ДокументОрганізація дистанційної НДР студентів(2017) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Організація дистанційної НДР студентів є важливим чинником підвищення ефективної професійної підготовки майбутнього фахівця у вищому навчальному закладі передусім тому, що передбачає індивідуалізацію навчання, дає змогу реалізовувати особистісне орієнтоване навчання, розширює обсяг знань, умінь та навичок студентів, сприяє формуванню активності, ініціативи, допитливості, розвиває творче мислення, спонукає до самостійних пошуків.
- ДокументОсобливості організації НДРС на кафедрі технології зберігання зерна(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Науково-дослідна робота студентів закладу вищої освіти є одним із напрямів їх самостійної роботи, важливим чинником підготовки висококваліфікованих спеціалістів.
- ДокументОсобливості приймання та відвантаження зерна кукурузи з металевих силосів з плоским днищем(2022) Деркач, М. О.; Тицька, В. С.; Валевська, Л. О.; Страхова, Т. В.
- ДокументОцінка якості зерна пшениці при формуванні змішаних партій різних класів(2016) Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Ревенко, А. А.Метою проведення наукових досліджень є збільшення доходу підприємств шляхом підсортовування зерна низької якості до зерна підвищеної якості, не погіршуючи при цьому якість сформованої суміші.
- ДокументПро нові форми організації практики студентів(2022) Борта, А. В.; Страхова, Т. В.
- ДокументПроєктуємо сучасні зерносушарки(2021) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.
- ДокументРозширення тематики кваліфікаційних магістерських робіт на кафедрі технології зберігання зерна - вимога часу(2020) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Дмитренко, Л. Д.
- ДокументСовершенствование рециркуляционного способа сушки зерна пшеницы продовольственного назначения(ОТИПП, 1986) Страхова, Т. В.Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.03 - Первичная обработка, хранение зерна и другой продукции растениеводства. В диссертационной работе разработаны режимы сушки зерна пшеницы продовольственного назначения, позволяющие интенсифицировать процесс и снизить затраты на сушку при условии полного сохранения исходного качества зерна. Разработаны и проверены на практике рациональные режимы, позволяющие вести процесс сушки при наиболее эффективных и экономичных условиях. Определены соотношения длительностей сушки и отлежки, обеспечивающих ведение процесса в периоде постоянной скорости сушки. Установлены кинетические закономерности процессов сушки и охлаждения зерна в режимах отлежка-сушка и отлежка-охлаждение. Получены эмпирические уравнения для определения средней влажности и температуры нагрева зерна в зависимости от температуры агента сушки и длительности сушки при установленной длительности отлежки. Уравнения позволяют рассчитать режимы сушки, обеспечивающие наименьшие затраты тепла, при различных значениях начальной влажности и предельно допустимой температуры нагрева зерна.
- ДокументЩо нового в нових правилах охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна(2018) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Фесенко, О. О.; Лисюк, В. М.Міністерство соціальної політики України своїм наказом № 1504 від 20.09.2017 року затвердило Правила Охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна.
- ДокументЯкість зерна – запорука успішного експорту(2020) Дмитренко, Л. Д.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Пенаки, А. А.Ключова причина, що частково стримує продаж вітчизняного зерна за кордон – традиційно низька якість українського зерна. Тобто сьогодні в умовах розвитку міжнародної торгівлі особливо актуальними стають питання забезпечення високого рівня якості зерна, що є важливою складовою виживання на світовому ринку при значній конкуренції.
- ДокументІнноваційні технології у виноробній галузі(Астропринт, 2019) Іванова, Л. О.; Саркісян, Г. О.; Страхова, Т. В.; Федченко, Ю. С.У монографії представлено порівняльний аналіз рівня розвитку виноробної галузі в Україні, Молдові та Грузії за період з 2013 по 2014 рік. Розглянуто сучасні й інноваційні технології та обладнання на основі зіставлення результатів науково-дослідних та дослідницько- конструкторських рішень (НДДКР). Наведено ряд патентів на винахід корисних моделей та нових технологічних рішень (ноу-хау) в галузі виноробства. Розглянуто особливості законодавства у виноробній галузі в країнах ЄС, Молдові, Грузії та Україні. Розроблено нові пропозиції до Закону України «Про виноград і виноградне вино» на основі Закону Грузії «Про вино і виноградну лозу» у відповідності до регламенту ЄС.