Перегляд за Автор "Соловей Анастасія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВивчення доцільності застосування ферментних препаратів у технології виробництва червоних столових сухих вин ВАТ «Одеський завод класичних вин»(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Соловей АнастасіяРобота присвячена вивченню доцільності застосування ферментних препаратів у технології виробництва червоних столових сухих вин ВАТ «Одеський завод класичних вин». Актуальність теми: Червоні столові вина користуються заслуженою популярністю на ринку завдяки своєму насиченому кольору, неперевершеному букету, різноманітності смакових тонів та особливою цінністю з точки зору фізіологічного впливу природних антиоксидантів на організм людини. Ароматичні та смакові особливості, характер та вміст фенольних й фарбувальних речовин червоних столових вин залежать як від сорту винограду, що використовується, також і від технологічних режимів виробництва. У зв’язку з цим дана робота спрямована на вивчення впливу використання різних ферментних препаратів на якість червоних вин з різних сортів винограду з метою вибору науково-обгрунтованої технології виробництва виноматеріалів для якісних червоних столових вин в умовах підприємства ВАТ «Одеський завод класичних вин». В умовах жорсткої конкуренції за ринок науково обґрунтований підхід до вибору оптимальної технології виробництва червоних столових вин є досить актуальним. Мета роботи: Головною метою роботи є поліпшення якості червоних столових виноматеріалів завдяки дослідженню впливу використання різних ферментних препаратів та режимів переробки винограду в умовах півдня Одеської області (ВАТ «Одеський завод класичних вин»). Практичне значення отриманих результатів: Впровадження нової технологічної схеми виробництва червоних столових виноматеріалів дозволить покращити якість вин даного типу, що збільшить їх цінність для споживачів і дозволить отримати додатковий прибуток.