Перегляд за Автор "Соколова В. І."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження впливу рН субстрату на біологічну ефективність вермикультури(2021) Соколова Т. І.; Крусир Г. В.; Соколова В. І.Дощовий черв’як Eisenia fetida використовується в широкому спектрі досліджень, в тому числі, в процесах прискорення розкладання недопалків на поверхні ґрунту. В сільськогосподарській та готельно-ресторанній сфері він займає важливе місце, тому що ефективно переробляє харчові, органічні відходи тощо. Виходячи із збільшення різноманіття харчових відходів та можливого впливу їх на розвиток та ефективність черв’яка, а також на якість отриманого біогумусу, доцільно більше досліджувати всі показники та параметри при роботі із ними. Одним із таких параметрів, який значною мірою впливає на процес культивування Eisenia fetida, є водневий показник субстрату (рН) - показник, який характеризує кислотність отриманого продукту і його відповідність відомим оптимальним значенням для культивування більшості вермикультури. Проведені дослідження дозволили обґрунтувати вплив рН субстратів на біологічну ефективність червоного каліфорнійського черв'яка (Eisenia fetida). Швидкість та ефективність переробки органічних відходів вермикультурою визначають з використанням показника біологічної ефективності (БЕ). Суть розрахунку полягає у визначенні відношення між приростом біологічної маси та часу, за який отримали цей приріст.
- ДокументЕлементи комунікативного менеджменту в сфері готельно-ресторанного бізнесу(2022) Стась М. Е.; Соколова В. І.Важливо завжди бути в тренді, слідкувати за новинами ринку. До того ж, варто бути на зв’язку з гостями закладу, тобто отримувати фідбек у соцмережах, проводити промо-акції, конкурси тощо. Креативність, бажання, правильна стратегія зможуть зробити бізнес рентабельним і популярним, найголовніше – розвиватись, експериментувати та постійно слідкувати за новими тенденціями.
- ДокументЗастосування інновацій для приготування гарячих напоїв на основи кави(2022) Радченко Ю. Д.; Коваленко Н. О.; Соколова В. І.; Соколова Т. І.Актуальність дослідження зумовлена тим, що кавова промисловість постійно розвивається. Кавомани та виробники постійно знаходять нові способи споживання та продажу цього популярного напою. Нові ідеї щороку стимулюють нові тенденції, і може бути складно встигати за популярним. Проблематика доповіді підіймається у багатьох статтях, бо кава культивується з давніх часів і займає важливе місце традиціях багатьох культур світу. Кава - дуже поширений напій, має складний хімічний склад. Є три основні сорти кави - мокко, арабіка та робуста.