Перегляд за Автор "Скаковський, Ю. М."
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ41546 Спосіб автоматичного управління процесом сушіння молока в розпилювальній сушарці(2009) Скаковський, Ю. М.; Федоренко, Н. О.Спосіб автоматичного управління процесом сушіння молока в розпилювальній сушарці, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушильну установку і виході з неї, вимірювання вологості згущеного молока перед розпилюванням, вимірювання розрідження в конусі сушарки, регулювання температури сушильного агента на виході з сушарки шляхом зміни витрат сушильного агента на вході в сушарку, регулювання температури сушильного агента на вході в сушильну установку шляхом зміни витрат пари, регулювання розрідження в конусі сушильної установки шляхом зміни продуктивності витяжного вентилятора, який відрізняється тим, що додатково вимірюються витрати згущеного молока, що подається в сушарку на рівні витрати узгодженої з плановим завданням виробництва готового продукту, при цьому стабілізація виконується шляхом зміни числа обертів насоса подачі згущеного молока в сушарку.
- Документ61584 Спосіб автоматичного управління процесом сушіння зернових культур в шахтній зерносушарці(2011) Торган, Ю. В.; Скаковський, Ю. М.Спосіб автоматичного управління процесом сушіння зерна, що містить вимірювання температур сушильного агента в сушильних камерах та зерна в зоні сушіння сушарки, кінцевої вологості зерна на виході сушарки, а також регулювання температури сушильного агента шляхом зміни витрат палива на горіння в горілці, регулювання температури зерна в сушильних камерах шляхом зміни температури сушильного агента, який відрізняється тим, що забезпечують інваріантність температури сушильного агента в 2-й зоні сушильної камери відносно зміни температури сушильного агента в 1-й зоні за допомогою вводу корегуючого зв'язка, забезпечують інваріантність відносно зміни температури сушильного агента в 1-й та 2-й зонах за допомогою вводу корегуючого зв'язка.
- Документ63774 Спосіб автоматичного керування, контролю, захисту та сигналізації котлоагрегату(2011) Ілуца, В. С.; Скаковський, Ю. М.; Вітвицький, В. Д.Спосіб автоматичного керування, контролю, захисту і сигналізації котлоагрегату, що здійснюють шляхом безперервного вимірювання за допомогою датчиків, встановлених на котлі, сигналів по витраті палива, повітря, вмісту окису вуглецю і кисню в димовому тракті, тиску палива, тиску повітря, розрідженню в димовому тракті, температури всередині котла, які вводяться в контролер, що формує сигнали на керуючі блоки у вигляді частотних перетворювачів для плавного керування вентилятором і димососом, підтримуючи заданий вміст окису вуглецю CO і кисню О2 в димових газах і максимальну температуру в топці або контролером виконується регулювання тільки по максимальному значенню відношення продуктивності котлоагрегату до витрати палива, а також контроль, сигналізацію і аварійне відключення котлоагрегату при досягненні аварійних значень тиску палива, тиску повітря, розрідження в топці, тиску в барабані котла, який відрізняється тим, що додатково вимірюють і вводять в контролер температуру пари і значення теплоти згоряння палива, розраховують фактичний коефіцієнт корисної дії к.к.д. та фактичний коефіцієнт співвідношення тисків на вході в топку палива та повітря Кс, шукають протягом відповідного часу екстремум к.к.д. і в той момент, як його знаходять, фіксують відповідний йому оптимальний Kcопт і використовують його значення, як завдання на наступний проміжок часу регулятору співвідношення тисків палива і повітря, управляюча дія якого передається на частотний перетворювач, що плавно управляє електродвигуном вентилятора подачі повітря на пальники.
- ДокументАвтоматизоване керування вакуум-апаратом періодичної дії цукрового виробництва(2020) Скаковський, Ю. М.Розглянуто технічні рішення з розробки системи автоматизованого керування процесом уварювання цукрового утфелю у вакуум-апараті періодичної дії, де окрім підсистеми керування процесом реалізована підсистеми автоматизованого оперативного обліку цукрового утфелю.
- ДокументБагаторівнева АСКТП цукрового виробництва(2018) Скаковський, Ю. М.; Бабков, А. В.Розглянуто питання розробки систем автоматизації класу АСКТП на цукрових заводах України. Обговорюються альтернативні підходи до створення подібних систем та досвід створення їх шляхом поетапного впровадження автоматизованих робочих місць операторів та технічних керівників із використанням мережевих рішень.
- Документ
- ДокументДослідження системи автоматизованого керування вакуум-апаратом періодичної дії цукрового виробництва з метою її модернізації(2019) Скаковський, Ю. М.В даній статті було розглянуто питання з розробки системи автоматизованного керування (САК) вакуум-апаратом (ВА) періодичної дії цукрового виробництва. Наведений аналіз відомих рішень із розробки аналогічних систем. Проведені лабораторні дослідження програми керування варкою цукрового утфелю у ВА, що була складена FBD подібною мовою програмування контролера МІК52 українського виробництва. Складена спрощена модель ВА як об’єкта керування.
- ДокументМодернізація системи автоматизованого керування відділенням вакуум-апаратів періодичної дії цукрового виробництва(2020) Скаковський, Ю. М.Розглянуто рішення з модернізації системи автоматизованого керування (САК) відділенням вакуум-апаратів (ВА) періодичної дії цукрового виробництва. Наведений аналіз відомих рішень із розробки аналогічних систем. Проведені лабораторні дослідження програми керування варкою цукрового утфелю у ВА, що була складена FBD подібною мовою програмування контролера МІК52 українського виробництва. Складена спрощена модель ВА як об’єкта керування. Імітаційне моделювання САК проводилось на спеціалізованому стенді із застосуванням промислових контролерів та програмних засобів українського виробництва, в тому числі SCADA-системи «ІНДЕЛ». За результатами лабораторних досліджень було створено промисловий варіант автоматизованого робочого місця (АРМ) оператора ВА, із пультом дистанційного керування для реалізації деяких функцій. Остаточний промисловий варіант АРМ був впроваджений на діючому цукровому заводі для одного ВА. На основі позитивних результатів промислових випробувань запропоновані технічні рішення з розширення інтелектуальних функцій САК ВА та модернізації САК відділення ВА цукрового заводу.
- ДокументМодернізація функціональної структури АСКТП продуктового відділення бурякоцукрового заводу(2021) Скаковський, Ю. М.
- ДокументНа шляху до Індустрії 4.0: інформаційні технології, моделювання, штучний інтелект, автоматизація(Астропринт, 2021) Артеменко, В. Б.; Артеменко, Л. В.; Артеменко, О. В.; Бажан, В. М.; Байцар, Р. І.; Бевз, С. В.; Бойко, А. П.; Бойко, Н. І.; Бойцова, М. П.; Бойцова, О. С.; Борис, В. В.; Борисова, Н. В.; Борцов, В. В.; Бурбело, С. М.; Винар, А. А.; Войтко, В. В.; Воінова, С. О.; Вяткін, С. І.; Габуєв, К. О.; Гончаренко, К. А.; Гречанінов, В. Ф.; Григорюк, Д. К.; Єгоров, В. Б.; Єршова, С. І.; Жигайло, О. М.; Жуковецька, С. Л.; Журавська, І. М.; Журба, А. О.; Завертайло, К. С.; Зацерковна, Р. С.; Зацерковний, Р. Г.; Зимогляд, А. Ю.; Зуб, Х. В.; Іванова, Л. В.; Іванова, Л. О.; Ізонін, І. В.; Князєва, Н. О.; Корнієнко, Ю. К.; Коробейнікова, Т. І.; Костюк, М. Т.; Котлик, С. В.; Краснієнко, Н. В.; Кудряшова, А. В.; Кулаковська, І. В.; Курінний, М. С.; Ларшин, В. П.; Лисенко, Н. О.; Ліщенко, Н. В.; Ліщинська, Л. Б.; Лопушанський, А. В.; Мазур, О. В.; Маїк, В. З.; Малахова, Н. Г.; Марущак, А. В.; Мельник, К. В.; Михайлов, П. І.; Мочурад, Л. І.; Нєнов, О. Л.; Перун, І. В.; Піх, І. В.; Потокій, М. С.; Похлєбіна, Н. О.; Пунченко, Н. О.; Романюк, О. В.; Романюк, О. Н.; Романюк, С. О.; Сакалюк, О. Ю.; Сеньківський, В. М.; Сергєєва, О. Є.; Сидорко, І. І.; Скаковський, Ю. М.; Скирський, І. В.; Скорнякова, О. В.; Соколова, О. П.; Сологуб, К. В.; Ставицький, П. В.; Степанов, М. Т.; Субботіна, О. В.; Суліма, Ю. Ю.; Суліма, Ю. Є.; Ткаченко, Р. О.; Топор, М. М.; Трішин, Ф. А.; Тюріна, Є. О.; Ушкаренко, О. О.; Федосов, С. Н.; Хобін, В. А.; Хошаба, О. М.; Храмченков, Д. В.; Чан, А. Л.; Чаплінський, Ю. П.; Чехместрук, Р. Ю.; Шаховська, Н. Б.; Шестопалов, С. В.; Шмалюх, В. А.; Ярощук, Л. Д.У монографії узагальнено і проаналізовано рівень сучасного стану розвитку інформаційних технологій, комп’ютерного та математичного моделювання, автоматизації процесів управління, штучного інтелекту, робототехніки, розпізнавання образів, 3D-прототипування, електромеханіки, мехатроніки — практично всіх напрямків, які об’єднуються терміном Індустрія 4.0. Монографія буде корисною як для фахівців і працівників фірм, зайнятих в області ІТ й автоматизації, так і для викладачів, магістрів, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів, і всіх, хто цікавиться питаннями, пов’язаними з Індустрією 4.0.
- ДокументРозвинення функціональної структури АСКТП продуктового відділення цукрового заводу(2021) Скаковський, Ю. М.Розглядаються питання модернізації функціональної структури продуктового відділення цукрового заводу, пов’язані з розвиненням функцій АСКТП, шляхом додавання до традиційного переліку – функції координації задач керування. Обґрунтована необхідність, поряд з задачами керування різноманітними технологічними процесами, рішення задач координації (узгодження) продуктивності суміжних технологічних ділянок (ТД), оснащених агрегатами неперервної дії та групами агрегатів періодичної дії. Запропоновано використання критеріїв керування, що забезпечують ритмічну скоординовану роботу ТД, та алгоритмів керування продуктивністю груп агрегатів періодичної дії.