Перегляд за Автор "Ситинський, Віталій Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПерепрофілювання кафе «Барс» (с. Березівка, Одеська обл.) у спортивне кафе(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Ситинський, Віталій ОлександровичАктуальність теми. Спортивні кафе з'явилися в нашій країні кілька десятиліть тому і припали до душі любителям спортивних змагань. Набагато веселіше і азартніше дивитися футбол або чемпіонат з тенісу в компанії, ніж на самоті вдома на дивані. Говорячи офіційною мовою, спортивне кафе – це заклад ресторанного господарства, інтер'єр якого витриманий у певному стилі, крім того, відвідувачі отримують можливість спостерігати на великому екрані за спортивними змаганнями. Спорт-кафе - кафе, в якому відвідувачі мають можливість подивитися трансляцію найцікавіших спортивних подій, дізнатися про останні спортивні новини, а також пограти в більярд чи дартс. Будь-яке спортивне змагання – це чудова нагода добре провести час зі своїми друзями. Можна вирушити або на стадіон, або до когось додому, якщо змагання відбувається далеко. Але є й альтернативний варіант – провести час за переглядом спортивного змагання разом із друзями у спортивному кафе. Також, в роботі представлено розробку спортивного напою тому що, при організації раціонального харчування спортсменів в період напружених фізичних навантажень в умовах навчально-тренувального збору або в складних умовах змагань з'явилася необхідність використовувати продукти для харчування спортсменів. Застосування таких продуктів передбачає чітке визначення стратегії і тактики їх використання, спрощення планування раціону спортсменів, дотримання режиму харчування і рівномірне надходження харчових речовин в організм. Спортсмени високої кваліфікації протягом своєї спортивної життя повинні адаптуватися не тільки до певного режиму тренувань, але і до 4-5-разовому режиму харчування, який необхідний для забезпечення рівномірного надходження поживних речовин. До теперішнього часу основним напрямком в області розробки і виробництва подібних продуктів було створення продуктів, що володіють вузьконаправлених дією, які, як правило, забезпечують тільки підтримання харчового статусу і сприяють поліпшенню спортивних показників. Метою дипломного проекту є розробка проекту спортивного кафе на 40 місць. Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: − дати характеристику стану проблеми та шляхів її рішення; − надати техніко-економічне обґрунтування проекту; − дати характеристику технологічних об’єктів та комунікацій генерального плану підприємства; − розробити концепцію підприємства; − розробити виробничу програму підприємства; − провести технологічний розрахунок всіх цехів на підприємстві ресторанного господарства; − проаналізувати енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення; − надати інформацію про охорону праці та навколишнього середовища; − провести техніко-економічні розрахунки; − спроектувати план підприємства; − спроектувати генеральний план підприємства; − розробити технологічні схеми приготування страв; − обґрунтувати оздоровчі властивості страв, які виготовляються на підприємстві.