Перегляд за Автор "Саприкін, Микита"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАвтоматизація процесу керування деалкоголізацією вина з використанням парокомпресійного теплового насосу(ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2021) Саприкін, МикитаОбсяг роботи – 207 стр., кількість розділів - 9, ілюстрацій – 159, таблиць – 25, джерел по переліку посилань – 26. Об'єкт дослідження або розробки – технологічний процес деалкоголізації вина. Мета роботи – розробити систему автоматичного керування процесом деалкоголізації вина, яка б підтримувала регульовані змінні в регламентних зонах як в сталих, так і в перехідних режимах роботи. Методи дослідження та інструментарій – при ідентифікації властивостей об’єкту керування використовувалися методи уявного активного та пасивного експерименту з подальшою обробкою їх результатів; моделі об’єкту керування та системи регулювання розроблялися в середовищі Simulink/Matlab; параметричний синтез системи керування проведений методом оптимізації показника якості її функціонування; розробка удосконаленої системи проводилася аналітично із застосуванням апарату передатних функцій. Отримані результати – отримана система підвищеної динамічної точності, яка підтримує регульовані змінні в регламентних зонах як в сталих, так і в перехідних режимах роботи Область застосування – система може бути використана при модернізації процесу виробництва сухофруктів. Значущість роботи і висновки – розроблена система має переваги у порівнянні із традиційними САР, які використовуються на практиці.