Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Самофатова, В. А."

Зараз показуємо 1 - 20 з 26
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Агропродовольча сфера, як об’єкт реалізації концепції сталого розвитку
    (2016) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Агротехнопарк як фактор сталого розвитку економіки Південного регіону
    (2017) Самофатова, В. А.
    Одним із найважливіших напрямів підвищення ефективності агропродовольчого виробництва в нинішній ситуації могла б стати організація агротехнопарків, що поєднують у собі науково-освітнє ядро, виробничий та інфраструктурний комплекси в єдине інтегроване і структуроване науково-виробниче агроосвітнє формування. Точкою росту інноваційної активності суб`єктів господарювання агропродовольчої сфери може стати започаткування у Півленному регіоні агротехнопарку "Чорноморський", який на початковому етапі розвитку орієнтуватиметься на впровадження інновацій у рибогосподарському комплексі, рослинництві та зернопереробній галузі, а у перспективі може стати багатопрофільним і стимулювати також виробництво виноградарської та органічної продукції. Запропонована загальна структура агротехнопарку.
  • Документ
    Виклики та перспективи сталого розвитку агропродовольчої сфери регіону
    (2017) Павлов, О. І.; Самофатова, В. А.
    Визначено пріоритетні довгострокові цілі сталого розвиту агропродовольчої сфери південного регіону України.
  • Документ
    Децентралізація та локаворизм як фактори забезпечення сталого та безпечного розвитку агропродовольчої сфери регіону.
    (2021) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Економічна освіта: як досягти успіху у складні часи?
    (2017) Самофатова, В. А.
    Фахівці-економісти займають провідне місце в структурі будь-якої організації, компанії або підприємства. Це пов’язане з тим, що в основі будь-якої діяльності лежить розробка плану розвитку бізнесу.
  • Документ
    Забезпечення якості і безпечності агрохарчової продукції як фактор сталого розвитку агропродовольчої сфери
    (2017) Самофатова, В. А.
    Сформульовано основні положення стратегії сталого розвитку агропродовольчої сфери.
  • Документ
    Зовнішньоекономічна діяльність України в системі глобальних конкурентних відносин: агропродовольчий вимір
    (Астропринт, 2019) Павлов, О. І.; Самофатова, В. А.; Кулаковська, Т. А.; Андрєєва, Н. М.; Дерменжі, Д. Ф.; Дідух, С. М.; Карп, А. О.; Крупіна, С. В.; Лобоцька, Л. Л.; Магденко, С. О.; Мартинюк, О. М.; Мініна, В. О.; Ощепков, О. П.; Павлова, І. О.; Пешков, О. І.; Федорова, Т. С.; Фрум, О. Л.; Яблонська, Н. В.
    У монографії охарактеризовано агропродовольчий вимір зовнішньоекономічної діяльності як об’єкта наукового дослідження, розкрито місце та роль базового, регіонального, національного рівнів агропродовольчого сектору України, а також ринку екологічно чистих агропродовольчих виробництв у системі глобальних конкурентних відносин. Для наукових працівників, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів, фахівців агропродовольчого сектору, управлінців.
  • Документ
    Концепція адаптивного управління сталим розвитком підприємств харчової промисловості
    (2016) Самофатова, В. А.
    Розглянуто адаптивне управління, на основі якого можливо забезпечити всебічне урахування вимог ринку, дій конкурентів, постачальників сировини. Доведено, що економічна сталість і конкурентоспроможність є стратегічною метою адаптивного управління підприємствами харчової промисловості.
  • Документ
    Концепція створення кластерів у агропродовольчій сфері Південного регіону
    (2017) Самофатова, В. А.
    Метою роботи є вивчення теоретичних і методологічних основ кластеризації агропродовольчої сфери і розробки на цій основі практичних рекомендацій щодо формування і розвитку регіональних кластерів у агропродовольчій сфері.
  • Документ
    Лекція як провідна форма навчання у ЗВО
    (2020) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Методи проведення спеціальних економічних розрахунків
    (Друк, 2010) Осіпов, П. В.; Басюркіна, Н. Й.; Войтенко, О. К.; Волкова, О. Д.; Дудка, Т. В.; Кулаковська, Т. А.; Малахова, С. В.; Меліх, О. О.; Самофатова, В. А.
    У навчальному посібнику наведено теоретичні основи побудови статистично достовірних систем показників, що дозволяють проводити глибокий тематичний аналіз різних економічних параметрів діяльності промислового підприємства в умовах трансформаційної економіки. Посібник призначено для використання в навчальному процесі при вивченні окремих тем економічних дисциплін, проведення наукових досліджень і використання в практичній діяльності промислових підприємств.
  • Документ
    Методологічні засади сталого розвитку агропродовольчої сфери
    (2016) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Передумови сталого розвитку закладів вищої освіти регіону
    (2019) Самофатова, В. А.
    Концепція сталого розвитку вважається найбільш перспективною парадигмою ХХІ століття, саме тому діяльність закладів вищої освіти також повинна бути спрямована на забезпечення їх сталого розвитку.
  • Документ
    Процес кластеризації як рушійна сила сталого розвитку агропродовольчої сфери регіону
    (2017) Самофатова, В. А.
    Кластери, тобто розташовані у безпосередній близькості кінцеві виробники, постачальники, постачальники послуг, дослідницькі лабораторії, навчальні установи, та інші установи в агропродовольчій сфері, є важливими рушійними факторами розвитку регіональної економіки.
  • Документ
    Пріоритети сталого розвитку регіональної агропродовольчої сфери
    (2016) Самофатова, В. А.
    Розглядається важливість формування власної політики регіонів щодо створення перспективної стратегії сталого розвитку агропродовольчої сфери. Як найкращий варіант запровадження у регіоні сталого розвитку агропродовольчої сфери пропонуєтья його виокремлення в самостійну стратегію розвитку, яка б одночасно забезпечила збалансованість у регіоні економічної, соціальної та екологічної політики, які в даний час формуються та реалізуються як окремі системи.
  • Документ
    Розвиток теорії та методології сталого розвитку агропродовольчої сферив контексті економічної науки
    (2022) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Системний підхід до сталого розвитку агропродовольчої сфери регіону
    (2021) Самофатова, В. А.
  • Документ
    Смарт-спеціалізація галузей агропродовольчої сфери Одеського регіону
    (2019) Некіт, А. М.; Самофатова, В. А.
    Cмарт-спеціалізація є інноваційним інструментом Європейського Союзу для розбудови регіональної спроможності завдяки двом ключовим підходам, зокрема, урахуванню місцевих умов та економіці знань. На практиці, такий підхід передбачає виявлення конкурентних переваг та активів регіону, використання його інноваційного і наукового потенціалу. Проте успіху у впровадженні смарт-спеціалізації можливо досягти лише за умови ефективної співпраці та синергії між місцевою владою, бізнесом, академічним середовищем, та громадянським суспільством. Для впровадження Смарт-спеціалізації в Україні формують Національну команду, що координуватиме процес на національному рівні. Наступним етапом є формування Регіональних команд в пілотних областях. Одеська область стала однією з трьох в Україні, яку обрали для участі у платформі Smart-спеціалізація.
  • Документ
    Сталий розвиток агропродовольчої сфери регіону: теорія, методологія, управління
    (Астропринт, 2018) Самофатова, В. А.
    У монографії викладені результати дослідження проблем управління сталим розвитком агропродовольчої сфери (АПС) регіону. Представлено теоретичні та методологічні підходи до характеристики поняття «сталий розвиток». Виявлено економічні, соціальні та екологічні передумови забезпечення сталого розвитку агропродовольчої сфери Південного регіону України у сучасних умовах та шляхи їх розв’язання. Розроблено наукові рекомендації та концепцію створення агротехнопарку і агропродовольчих кластерів у регіоні. Сформульовані пріоритети забезпечення сталого розвитку АПС регіону, що включають найважливіші стратегічні цілі, пріоритетні цілі, механізми та моніторинг їх реалізації. Для науковців, викладачів, економістів, управлінців, аспірантів, студентів економічних напрямів підготовки та фахівців агропродовольчої сфери.
  • Документ
    Стратегический вектор устойчивого развития агропродовольственной сферы Южного региона Украины
    (2017) Павлов, А. И.; Самофатова, В. А.
    Современная модель устойчивого развития агропродовольственной сферы региона должна базироваться на принципах организации пространственного развития, ориентированного на активизацию инновационной составляющей, увеличение объемов производства высокотехнологической продукции, ускорении внедрения ресурсосберегающих и инновационных технологий, поэтапном повышении качества жизни сельского населения. Сложная многокомпонентная и многоуровневая структура агропродовольственной сферы требует определения стратегических приоритетов ее развития на основе комплексности. Рассмотрены комплексные направления, которые должны стать интегральными составляющими стратегии устойчивого развития агропродовольственной сферы Южного региона Украины.
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок