Перегляд за Автор "Сагдєєва, О. А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ128398 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас.% ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 8,5-8,7 мас.% мікробіологічної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мікробіологічну добавку використовують водний екстракт ґрунту - чорнозему південного малогумусного, одержаного при інкубації його з водою за гідромодулем 1:10 протягом 15-20 хвилин при перемішуванні. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75%.
- Документ128399 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 10 мас. % мінеральної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мінеральну добавку використовують 10 мас. % розчин мінеральних солей за вагового співвідношення Ca(NO3)2×4H2O:KH2PO4:MgSO4×7H2O=4:2:1. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75 %.
- Документ146803 Спосіб компостування харчових відходів(2021) Лебеденко, Т. Є.; Сагдєєва, О. А.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Юрченко, Д. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб компостування харчових відходів, в якому шляхом заміни сировини, додавання мікробної добавки "Байкал ЕМ", забезпечити прискорення процесу деструкції органічних речовин і, як наслідок, скорочення процесу зброджування і способу в цілому.
- Документ147065 Спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу(2021) Пашняк, А. В.; Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.; Бондар, С. М.; Кузнецова, І. О.; Сагдєєва, О. А.В основу корисної моделі поставлена задача створити спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу, в якому, за рахунок обробки оборотних вод в аеробних умовах в біореакторі із зернистим навантаженням і в біореакторі з волокнистим навантаженням з подачею повітря у вигляді пухирців, які утворюються за допомогою пристрою "Nanobubbles", забезпечити зменшення тривалості очищення, підвищення ступеня видалення амонійного азоту та органічних сполук.
- ДокументБіотехнологічні методи утилізації органічних відходів виробництва як невід’ємна складова управління сталим розвитком сучасного підприємства(2020) Сагдєєва, О. А.; Крусір, Г. В.
- ДокументБіотехнологічні методи утилізації органічних відходів виробництва як невід’ємна складова управління сталим розвитком сучасного підприємства(2021) Сагдєєва, О. А.; Крусір, Г. В.
- ДокументВизначення технологічних особливостей плодоовоочевих консервних підприємств для впровадження біотехнологічних методів утилізації відходів виробництва(2020) Гніздовський, О. С.; Сагдєєва, О. А.
- ДокументВикористання мінеральних добавок у процесах компостування харчової складової твердих муніципальних відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Чернишова, О. О.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.Метою експериментального дослідження було вивчення можливості прискорення процесу компостування харчової складової твердих муніципальних відходів за рахунок внесення мінеральних добавок для впровадження в якості природоохоронної технології на звалищах. У статті представлено результати дослідження впливу мінеральної добавки на перебіг процесів компостування харчової складової твердих муніципальних відходів з метою його прискорення в мезофільному і термофільному температурних режимах з керованими параметрами. Для підвищення ефективності процесу компостування та порівняння особливостей перебігу процесів в якості мікробіологічного інокуляту використовували ґрунт, в якості мінеральної добавки – розчини мінеральних солей. Показано, що мінеральний комплекс прискорює процес компостування харчової складової твердих побутових відходів в 2,2 рази за термофільного режиму і в 1,4 рази за мезофільних умов проведення процесу компостування, що свідчить про ефективність його використання в процесах переробки твердих муніципальних відходів з метою підвищення загального рівня екологічної безпеки.
- ДокументДослідження компостування харчової складової твердих побутових відходів в мезофільних та термофільних умовах(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.Метою даного дослідження було вивчення можливості прискорення процесу компостування рослинних відходів за рахунок внесення мінеральних добавок.
- ДокументДослідження ферментативної деструкції твердих відходів виноробства(2020) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.В даній роботі дослідили параметри та перебіг процесів ферментативної деструкції відходів виноробства, зокрема, виноградних вичавок, для удосконалення процесу їх утилізації та створення оптимально збалансованої кормової добавки.
- ДокументЕкобіотехнології консервних підприємств(2021) Гніздовський, О. С.; Сагдєєва, О. А.
- ДокументМайстер-клас як нова форма профорієнтаційних заходів(2018) Сагдєєва, О. А.
- ДокументМетодичні підходи до підготовки бакалаврів екологічного профілю на основі практикоорієнтованого навчання(2020) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.
- ДокументМетодологічні підходи до комплексної оцінки екологічної безпеки ТПВ(2018) Сагдєєва, О. А.Управління відходами залишається однією із пріоритетних сфер діяльності та екологічної безпеки розвинених країн у двох основних контекстах: охорона довкілля та збереження ресурсного потенціалу. Аналітичним оглядом концептуальних питань з управління екологічною безпекою звалищ ТПВ, встановлено, що на сьогодні відсутня концепція побудови системи управління екологічною безпекою звалищ, яка базується на врахуванні основних вхідних, вихідних та ризикових екологічних аспектів.
- ДокументМісце коледжу в системі безперервної освіти(2019) Сагдєєва, О. А.
- Документ
- ДокументПрогресивні методи утилізації побічних продуктів кавової промисловості(2022) Макас, А. М.; Сагдєєва, О. А.; Курсір, Г. В.Цілком зрозуміло, що кавовий шлам це не сміття, а сировина, яка досить доступна і може бути перероблена та використана повторно, завдяки своїм властивостям. Кавовий шлам має значний потенціал, а сучасні біотехнологічні методи його утилізації відіграють величезну роль у питаннях екологічної безпеки навколишнього середовища.
- ДокументРоль організації навчально-виховного процесу в системі профорієнтаційної діяльності коледжу(2018) Сагдєєва, О. А.
- ДокументУдосконалення технології компостування харчової складової твердих побутових відходів(2018) Сагдєєва, О. А.; Крусір, Г. В.; Хомич, Г. П.; Лойєнбергер, Г.Виконано дослідження, які присвячені розв’язанню актуального науково-практичного завдання, що полягає в обґрунтуванні та удосконаленні технології компостування харчової складової твердих побутових відходів з метою зниження рівня екологічної небезпеки звалищ ТПВ на компоненти навколишнього середовища. Для обґрунтування технології поводження з відходами здійснено оцінку екологічної небезпеки звалищ, яка реалізована в роботі через експертний метод, розрахунок індексних показників, оцінку рівня екологічного ризику та оцінку емісії парникових газів.
- ДокументХарактеристика екологічних аспектів підприємств харчової промисловості(2021) Сагдєєва, О. А.; Кузнєцова, І. О.