Перегляд за Автор "Руденко Олег"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз небезпечних чинників виробництва крупи кукурудзяної шліфованої ТМ "Сквирянка"(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2024) Руденко ОлегНа сьогоднішній день в Україні функціонує велика кількість харчових виробництв. Навіть попри військові дії, підприємства спроможні задовольнити попит не тільки нашої держави, але працювати на експорт. Задля підтримання своєї конкурентоспроможності підприємства мають постійно розвиватись та модернізувати технології, виробляти готову продукцію якісною та безпечною. Одним з таких, динамічно розвиваючи підприємство, є ТОВ Сквирський комбінат хлібопродуктів, який має величезні виробничі потужності та працює не тільки на українському ринку, а і на ринках європейських країн. Саме тому впровадження системи управління безпечністю НАССР на підприємствах є не тільки економічно обґрунтованим, а необхідним для ефективної роботи виробництва. ТОВ Сквирських комбінат хлібопродуктів має великий асортимент борошна, круп та пластівців. Крупа кукурудзяна шліфована, яка входить до асортименту підприємства повинна відповідати ДСТУ 1055:2006. Задля того щоб готова продукція була якісною та безпечною, сировина повинна відповідати вимогам ДСТУ 4525:2006 «Кукурудза. Технічні умови». Адже вміст залишкових кількостей пестицидів, радіонуклідів і мікотоксинів у ній не має перевищувати допустимі норми й суворо регулюються. Відповідність цих вимог гарантує безпеку життя і здоров’я людини, тварин та охорону довкілля. У зв’язку з цим, тема є актуальною, а метою кваліфікаційної роботи є аналіз технології виробництва крупи кукурудзяної шліфованої торгівельної марки «Сквирянка», ідентифікація небезпечних чинників та розробка плану НАССР при її виробництві. У першому розділі наведено характеристику підприємства, яке виробляє крупу кукурудзяну шліфовану ТМ «Сквирянка». Другий розділ відведено розрахунку витрат сировини при виробництві крупи кукурудзяної шліфованої та аналізу технологіїїї виробництва: описані технологічна та апаратурна схеми. В третьому розділі розглянуто технологічну експертизу виробництва, наведено схеми контролю сировини, контролю та управління технологічним процесом і контролю готової продукції. Наведені дефекти та фальсифікації при виробництві, крім того проаналізовано та ідентифіковано небезпечні чинники, розроблено план НАССР,віднесено такі операції, де встановлені критичні контрольні точки при зберіганні та сушінні, небезпечні чинники біологічні: мікроорганізми, пліснява та комахи та ОПП – очищення на повітряно-ситових сепараторах та очищення на каменевідбірнику, фізичні небезпечні чинники: сторонні предмети (каміння, скло, особисті речі персоналу). В четвертому розділі проаналізовані заходи, що забезпечують охорону праці та довкілля при виробництві круп. П’ятий розділ містить розрахунки економічної ефективності впровадження системи НАССР на підприємстві. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва крупи кукурудзяної шліфованої Предмет дослідження: кукурудза, нормативні документи: ДСТУ 4525:2006, ДСТУ 1055:2006, ДСТУ 2422-94, ДСТУ 2629-94, небезпечні чинники технології, план НАССР виробництва крупи кукурудзяної шліфованої ТМ «Сквирянка». Робота обсягом 80 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 23 найменувань (3 сторінки), 4 рисунків (3 сторінки), 18 таблиць (17 сторінок) та 3 додатки (10 сторінок).