Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Рибчинська Єлизавета Родіонівна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Обґрунтування переробки зерна спельти у борошно
    (ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, 2024) Рибчинська Єлизавета Родіонівна
    Актуальність теми: Хліб, вироблений з пшеничного борошна, є основним та щоденним продуктом харчування. Проте пшеничне борошно має нестабільні показники якості і низьку біологічну цінність. Використання композитних сумішей пшеничного і спельтового борошна у співвідношенні 70 : 30 дозволяє не тільки підвищити вміст у ньому біологічно активних речовин, але й скоригувати функціонально-технологічні показники пшеничного борошна з неоптимальними хлібопекарськими властивостями. Мета роботи: Провести наукові дослідження з оцінки показників якості пшеничного борошна, спельтового борошна, їх композитної суміші у співвідношенні 70 на 30, та спроектувати схему технологічного процесу з переробки спельти у борошно. Практичне значення отриманих результатів: Результати можуть бути використанні у борошномельній промисловості України при будівництві нових або реконструкції діючих підприємств. Структура роботи: анотація; зміст; вступ; розділ 1 «Стан проблеми та перспективи її вирішення»; розділ 2 «Техніко-економічне обґрунтування»; розділ 3 «Характеристика технологічних об’єктів та комуні-кацій генерального плану підприємства»; розділ 4 «Наукова частина»; розділ 5 «Технологічна частина»; розділ 6 «Техніко-економічні показники»; висновки та рекомендації; список літератури; графічні додатки. Обсяг роботи: пояснювальна записка викладена на 106 сторінках, включає 25 таблиць, 2 рисунки. Графічна частина включає 6 листів. Висновок: в результаті наукових досліджень встановлено основні відмінності показників якості пшеничного і спельтового борошна, а та-кож їх композитної суміші (70/30), наведено технологічну схему виробництва спельтового борошна типу Т600, вимоги до сировини та готової продукції, проведено розрахунки кількості технологічного обладнання, визначено техніко-економічні показники та обгрунтовано доцільність проекту. Результати роботи надруковані у збірнику тез Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2024».

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок