Перегляд за Автор "Рибачук М. Ю"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЕтнічна кухня як складова гастрономічної спадщини одеського регіону(2022) Рибачук М. Ю; Ткачук О. В.З їжею Україні пощастило — у нас є не одна національна кухня, а ціла плеяда кулінарних культур, які об'єднуються поняттям «українська кухня». Як і всяка кухня з багатим історичним минулим, українська кухня в значній мірі регіональна. Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені географічними умовами і національними традиціями. На сьогодні, на території Одещини проживає біля 130-ти національностей. Тому поступово кухня одеського регіону лише поповнюється новими стравами, які приносять сусідні народності. Як приклад, розглянемо субкультуру, що має назву липовани.